Slovenija

Vključevanje Slovenije v EU

Ljubljana, 13. 04. 2000 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na proces vključevanja Slovenije v Evropsko unijo bi negativno vplivala šele dolgotrajna notranjepolitična kriza v državi, trenutno pa delo poteka povsem normalno. V. d. minister za evropske zadeve Igor Bavčar ne vidi nobenega razloga, da bi se to v kratkem spremenilo.

''Ocenjujem - skladno tudi z mnenjem vladne službe za zakonodajo - da ni nobenih razlogov, da bi omejevali pristojnosti vlade čez mejo potrebnega. To pomeni, da mora vlada še naprej delati na pripravi evropske zakonodaje, za sprejem katere obstaja tudi politično soglasje,'' je dejal Bavčar.

Na vladni službi za evropske zadeve delamo, kot da se nič ne dogaja, tempo še celo pospešujemo, je poudaril Bavčar. Tako je med drugim povedal, da SVEZ še ostreje pritiska na pristojne resorje za pripravo ustrezne zakonodaje in podzakonskih aktov ter se ukvarja tudi s kadrovsko krepitvijo resorjev, za katero je vlada zeleno luč dala že pred časom.

Vodja slovenskih pogajalcev z EU Janez Potočnik pa je dejal, da trenutna kriza neposrednega vpliva na pogajanja ne bi smela imeti, resne posledice pa bi imel dolgotrajen zastoj pri pripravi in implementaciji t. i. evropske zakonodaje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.