Slovenija

Vlada o beguncih in kadrovskih zadevah

Ljubljana, 08. 04. 1999 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je na današnji seji ugotovila, da so nastale v ZRJ zaradi vojne in množičnih kršitev človekovih pravic takšne razmere, da bo 2477 osebam, ki jih je od lanskega avgusta pa doslej že evidentiral prehodni dom za tujce, nudila začasno zatočišče. To pomeni, da bo vlada državnemu zboru, upoštevajoč ekonomske in druge možnosti Slovenije, predlagala sprejem še 1600 oseb, pregnanih z območja Kosova, katerim bo nudila začasna zatočišče.

Vlada je na današnji seji razrešila Žarka Bogunoviča z mesta šefa kabineta na ministrstvu za notranje zadeve, na njegovo mesto pa imenovala Barbaro Piano. Vlada je še razrešila Milana Šuštarja z mesta generalnega sekretarja, na njegovo mesto pa imenovala dosedanjo podsekretarko Štefko Korade-Purg. Vlada je obenem Šuštarja imenovala za direktorja vladnega urada za begunce, Bogunoviča pa za njegovega namestnika. Vlada je zavrnila odstopni izjavi državnih sekretarjev Slavka Debelaka in Gorazda Trpina.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.