Slovenija

Vlada o plačah in električni energiji

Ljubljana, 12. 02. 1998 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska vlada je na današnji seji sprejela uredbo o prenehanju delovanja Agencije R Slovenije za sanacijo bank in hranilnic, o čemer je na novinarski konferenci po seji vlade govoril državni sekretar v finančnem ministrstvu Andrej Simonič.

Vlada je pod drobnogled dala tudi izvajanje njenih sklepov v zvezi s plačami zaposlenih, za katere veljajo kolektivne pogodbe v javnih zavodih in podjetjih, ki so v večinski lasti države. Vlada je gotovila, da je sklepanje pogodb oz. usklajevanje pogodb potekalo v skladu s sklepi vlade, saj so bile pogodbe usklajene v 1002 od 1042 zavodov, v ostalih pa postopki usklajevanja potekajo.

Vlada je zavrnila predlog ELES-a za 14,5 odstotno povišanje cene električne energije, sprejela pa je sklep o preoblikovanju Pošte Slovenije, d.o.o. v javno podjetje za opravljanje gospodarske javne službe poštnih storitev prenosa pisem do mase tisoč gramov, dopisnic in telegrafskih sporočil v notranjem in mednarodnem prometu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.