Slovenija

Vlada o vračanju gozdov Cerkvi

Ljubljana, 05. 02. 1998 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska vlada je na današnji seji dopolnila svoj prvotni predlog sporazumne poravnave v zvezi z vračili gozdov Rimskokatoliški cerkvi (RKC), podržavljenih 17. septembra 1947 z odločbo 983/4 takratne Okrajne komisije za agrarno reformo Ljubljana. Ker so pogajanja na predlog Cerkve tajna, namestnik generalnega sekretarja vlade Andrej Pagon na novinarski konferenci po vladni seji ni hotel predstaviti dopolnjenega predloga, povedal pa je, da ga bodo RKC pisno posredovali jutri.

Vlada je na današnji seji določila še sprejemljive cene, po katerih je pripravljena odkupiti gozdove, do katerih je upravičena RKC. Pri tem je izhajala iz obstoječe zakonodaje, torej zakona o denacionalizaciji, ki v svojem 44. členu pravi, da se vrednost podržavljenega premoženja določi po stanju premoženja v času podržavljenja ter ob upoštevanju sedanje vrednosti. Vlada bo torej RKC za hektar gozdov ponudila popolnoma enako ceno, do kakršne so upravičeni tudi ostali denacionalizacijski upravičenci, je povedal Pagon.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.