Slovenija

Vlada sprejela izhodišča o spremembi kolektivne pogodbe za izobraževanje

Ljubljana, 07. 12. 2023 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
3

Vlada je sprejela izhodišča za pogajanja za spremembo kolektivne pogodbe za dejavnost vzgoje in izobraževanja. Izhodišča za pogajanja se nanašajo na posebnosti glede delovnega časa in delovne obveznosti visokošolskih učiteljev ter sodelavcev v visokem šolstvu, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Med vsebinami, ki jih opredeljujejo v izhodiščih, so navedli ureditev sobotnega leta, ureditev pravice do finančnih sredstev za osnovno raziskovalno in umetniško ter strokovno delo visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev ter določitev najnižjega nadomestila za uporabo lastnih sredstev ob delu na domu.

Računalniška učilnica
Računalniška učilnica FOTO: Shutterstock

Izhodišča so sprejeli na podlagi stavkovnega sporazuma, ki sta ga vlada in visokošolski sindikat podpisala julija. Sporazum se nanaša na neplačne zadeve sindikata, ki je ob njegovem podpisu stavko do konca leta zamrznil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
07. 12. 2023 18.44
+2
Vse vlade razkosajo na pragaktorje vse poklice pol se pa eni mastijo in so tiho ko bubice drugi izvisijo.Dohtorji v nebesih medicinske sestre pa na podnu.Vse za elito kTeri se ni treba štemplat.Da majo visokošolski profesorji delo uçitelji pripravijo osnovnošolce in naprej za fakse.Kaj bojo oni imeli oddogovora
txoxnxy
07. 12. 2023 18.03
+3
GPS s čipom za štempljanje ste pa pozabili?
JApajaDAja
07. 12. 2023 18.26
+1
so pa uvedli nov termin "sobotno leto"...:-)