Slovenija

Vlada sprejela vrsto dokumentov s področja cest in telekomunikacij

Ljubljana, 29. 01. 1998 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je sprejela rebalans nacionalnega programa izgradnje avtocest v RS, po katerem skupna investicijska vrednost 518,6 kilometra avtocestnih odsekov, ki morajo biti zgrajeni do leta 2004, znaša nekaj prek štiri milijarde ameriških dolarjev. Da bi zagotovili zadostna sredstva, je vlada danes sprejela tudi predlog spremembe zakona o t.i. bencinskem tolarju, s katerim se delež sredstev iz prodaje naftnih derivatov, namenjenih za gradnjo avtocest, s sedanjih 16 odstotkov povečuje na 20 odstotkov.

Kot je po seji vlade povedal minister za promet in zveze Anton Bergauer, bo vlada oba dokumenta poslala v sprejem v parlament, že dan po objavi v Uradnem listu pa bo začela veljati 50-odstotna podražitev letnih povračil za uporabo cest, ki se jih plačuje ob registraciji vozila.

Vlada je danes obravnavala tudi akt o lastninskem preoblikovanju javnega podjetja Telekom Slovenije, po katerem bo večinska lastnica Telekoma s skoraj 74 odstotki ostala država, imenovala pa je tudi člane nove uprave in nadzornega sveta Telekoma. Na seji so sprejeli tudi uredbo o načinu opravljanja javnih telekomunikacijskih storitev, govorne telefonije in teleksa ter o opravljanju javnega telekomunikacijskega omrežja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.