Slovenija

Opozicija ni dobila odgovorov: 'Vlada naj sporen dopis umakne'

Ljubljana, 14. 04. 2020 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
A.K., V.L., STA, D.F.
Komentarji
5071

Na skupni seji odborov DZ za zunanjo politiko in za kulturo, ki ga je zahtevala opozicija zaradi poslanega pisma Svetu Evrope, je minister Logar poslancem pojasnil, da vladni odziv ni bil depeša. "Laž je navedba, da gre za depešo, Logarjeve depeše ni, ne obstaja," je zatrdil. A na Svet Evrope so besedilo, za katerega zdaj trdijo, da ni depeša, prek zunanjega ministrstva poslali po ustaljenih veleposlaniških poteh. Kar v diplomatskem jeziku pomeni, da je uradno stališče države. Medtem pa je predsednik OZP Nemec ostro dejal, da Janša izkorišča epidemijo za blatenje in izkrivljanje obveščanja evropskih institucij o stanju medijev v Sloveniji.

 

Na skupni seji so se danes sešli člani odborov DZ za zunanjo politiko in za kulturo. Sklic so zahtevale opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, in sicer zaradi po njihovi oceni škodljivega odziva Slovenije na opozorila v zvezi z omejevanjem neodvisnega novinarstva v Sloveniji. Od depeše so se sicer distancirali tudi v koalicijskih SMC, NSi in DeSUS. A političnih posledic niso zahtevali.  Zunanji minister Anže Logar je  na seji dejal, da vladni odgovor Svetu Evrope na prijave o pritiskih na medije v Sloveniji ni bil depeša. Ob tem se je vprašal, kaj v besedilu ne drži.  

Poslan po ustaljenih veleposlaniških poteh - zato uradno stališče države

A na Svet Evrope so besedilo, za katerega zdaj trdijo, da ni depeša, prek zunanjega ministrstva poslali po ustaljenih veleposlaniških poteh. Torej kot depešo. Kar v diplomatskem jeziku pomeni, da je - kljub nevednosti in zadržkom Janševih koalicijskih partnerjev - uradno stališče države.

 

Slovenska vlada je pretekli teden Svetu Evrope posredovala pismo, v katerem je med drugim zapisala, da večina medijev v Sloveniji izvira iz komunističnega režima.
Slovenska vlada je pretekli teden Svetu Evrope posredovala pismo, v katerem je med drugim zapisala, da večina medijev v Sloveniji izvira iz komunističnega režima. FOTO: Miro Majcen

Opozicija: Vlada naj sporen dopis umakne

Opozicijski poslanci so zahtevali od vlade, naj sporen dopis umakne in prekliče ter ga nadomesti z vsebino, ki ne bo škodila ugledu Slovenije in jo bo vlada podprla. Koalicijske stranke SMC, DeSUS in NSi so pozvali, naj prevzamejo odgovornost v tej vladi in izpolnijo obljubo, da to ne bo vlada enega človeka in ene stranke.

Ministra Logarja, ki je sejo kmalu zapustil,  je v nadaljevanju seje zastopal državni sekretar na zunanjem ministrstvu Tone Kajzer, vendar na vprašanja poslancev ni odgovarjal in je dejal, da nima več kaj dodati temu, kar je povedal minister. Predsednika odborov Tomićeva in Nemec sta zato prekinila sejo, ki se bo nadaljevala, ko se je bo lahko udeležil Logar.

Matjaž Nemec je v odzivu po seji pojasnil, da je seja prekinjena in da še ne vedo, ali se bo nadaljevala, saj ni nikogar, ki bi odgovarjal  na vprašanja poslank in poslancev. Kot je pojasnil, so opozicijske poslanke in poslanci kritični do odsotnosti ministra za zunanje zadeve, ki je sejo zapustil kmalu po začetku. Seja je po njegovih besedah odprla več vprašanj, kot je dala odgovorov. 

Kot je dejala Violeta Tomić, se o vsebini niso premaknili dalje in da stranka SDS po njenih besedah vztraja, da se z vsebino tega dopisa strinja. Minister Logar je takoj zapustil dvorano, zato so v opoziciji ostali brez odgovorov na vprašanja, je izpostavila tudi ona. Sejo bodo nadaljevali takrat, ko bo na seji prisoten nekdo, ki bi lahko na vprašanja poslancev kredibilno odgovoril. Poudarila je, da je potiskanje Slovenije proti državam Višegrajske skupine nevarno in zaskrbljujoče.

To, da se minister strinja s takšno izjavo, mora prebuditi alarme, menijo v LMŠ. Nik Prebil je v razpravi poudaril, da ni pomembno, ali je ta dopis depeša ali ne, dejstvo je, da gre za uraden dokument Republike Slovenije, ki pa je povsem enostranski in politično motiviran. Logarju je očital, da se je zlagal, saj da je minuli teden rekel, da o dokumentu ne ve nič, danes pa je povedal, da ga je dobil.

Andrej Rajh (SAB) je dejal, da je depeša, ki jo je vlada poslala v Strasbourg, zloraba oblasti in države v strankarske namene, zato je zahteval, da jo vlada umakne. Ob tem je izrazil zaskrbljenost, da je sredinski del vladajoče koalicije tiho, s čimer tovrstne demokratične odklone tolerira. V SAB zahtevajo, da sporno izjavo umaknejo.   

Primož Siter (Levica) je opozoril, da vladna depeša predstavlja rušenje demokracije in ogrožanje suverenosti slovenske medijske krajine, neodvisnega novinarstva in svobode izražanja.

Predsednik OZP Matjaž Nemec je v imenu predlagateljev seje dejal, da gre za enostranski politični pamflet.  Nemec (SD) je dejal, da je pismo, ki so ga pripravili na Uradu vlade za komuniciranje (UKOM), Svetu Evrope pa ga je poslalo zunanje ministrstvo, namenjeno notranjepolitičnemu obračunavanju in predstavlja nov napad na novinarje. Po njegovih besedah dokument manipulativno opisuje medijsko krajino v Sloveniji, izpušča pa informacije, ki vladajočo SDS povezujejo z mediji, ki so predmet policijske preiskave zaradi sumljivih denarnih tokov iz Madžarske ali širijo lažne novice.

Nemec je dodal, da vlada v dokumentu blati slovenske medije in novinarje. "Pismo, ki je bilo naslovljeno na Svet Evrope, predstavlja enostransko, politično motivirano in neodgovorno ravnanje vlade, ki blati ugled Republike Slovenije in namesto ukrepanja za zaščito standardov, svobode in neodvisnosti novinarskega dela nadaljuje vojno proti medijem in poglablja napetosti v družbi," je poudaril.

Po njegovih besedah je treba obsoditi dejstvo, da predsednik vlade Janez Janša izkorišča epidemijo novega koronavirusa za blatenje in izkrivljanje obveščanja evropskih institucij o stanju medijev v Sloveniji.

Anže Logar
Anže Logar FOTO: Bobo

Logar pravi, da z odgovorom nima nič

Logar je uvodoma dejal, da je bil na sejo vabljen očitno po pomoti, saj da z odgovorom Svetu Evrope nima praktično nič. Pojasnil je, da ne gre za odziv na izjavo komisarke Sveta Evrope za človekove pravice Dunje Mijatović, kot v sklicu seje navajajo predlagatelji. Vlada se na to izjavo še ni odzvala, če se pa bo, bo odziv pripravil UKOM, je dodal.

Minister je poslancem pojasnil, da vladni odziv ni bil depeša. "Laž je navedba, da gre za depešo, Logarjeve depeše ni, ne obstaja," je zatrdil.

Povedal je tudi, da ni neposredno prejel vladnega odziva, pri njegovem nastajanju ni sodeloval, z besedilom pa je bil seznanjen, preden je bilo to poslano na stalno predstavništvo Slovenije pri Svetu Evrope, ki ga je nato to posredovalo platformi Sveta Evrope.

"Ali podpiram besedilo? Se strinjam z vsebino? Kaj pa v zapisanem ne drži?" je poslance vprašal Logar. Prebral je tudi spremljajočo depešo s štirimi točkami, ki jo je zunanje ministrstvo pripravilo in poslalo skupaj z vladnim odzivom Svetu Evrope.

Logar je po svojem nastopu sejo zaradi drugih obveznosti zapustil. Predsednica odbora za kulturo Violeta Tomić je bila zaradi tega ogorčena: "Minister nas je popljuval, polil z gnojnico in odšel."

Eva Irgl (SDS) je zavrnila očitke opozicije in zatrdila, da je namen današnje seje, da se izvede napad na zunanjega ministra Logarja in obračunava s SDS ter z vlado in njenim predsednikom.

Na današnjo nujno sejo so bili vabljeni tudi v. d. direktorja UKOM-a Uroš Urbanija, direktor RTV Slovenija Igor Kadunc in predsednica Društva novinarjev Slovenije (DNS) Petra Lesjak Tušek. Iz DNS so sporočili, da se seje niso udeležili, ker so svoje stališče do depeše, ki blati ugled države, predvsem pa sramoti profesionalno novinarstvo v slovenskem in evropskem medijskem prostoru, javno že izrazili.

Spomnimo ...

Slovenska vlada je pretekli teden Svetu Evrope posredovala pismo, v katerem je med drugim zapisala, da večina medijev v Sloveniji izvira iz komunističnega režima. V pismu je med drugim opozorila, da so bolj ali manj propadli vsi poskusi oblikovanja novih medijev, ki ne bi temeljili na dediščini totalitarne preteklosti, saj niso dobili prihodkov iz oglaševanja.

Šlo je za odgovor na objavo na Platformi Sveta Evrope za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev s konca marca. Ta je opozorila na tvit premierja Janše, v katerem je ta Radioteleviziji Slovenija (RTVS) očital, da širi laži, in ocenil, da jih je preveč in so predobro plačani.

Pismo je doma doživelo več ostrih odzivov, saj da blati ugled države.
Pismo je doma doživelo več ostrih odzivov, saj da blati ugled države. FOTO: Shutterstock

Ostro so se odzvali tako v Društvu novinarjev Slovenije kot tudi na RTVS in STA, ki ju je pismo posebej omenjalo. Na zunanjem ministrstvo so zanikali avtorstvo depeše, v uradu vlade za komuniciranje pa so pojasnili, da je šlo v tem primeru za jasno proceduro, ki ji sledijo tudi sicer – vladni urad za komuniciranje prejme novinarska vprašanja in nanje odgovori, ne da bi o tem posebej obveščal visoke vladne funkcionarje.

V koalicijskih SMC, NSi in DeSUS so se od depeše distancirali, še bolj pa je razburil opozicijske stranke LMŠ, SD, SAB in Levica, kjer so jo dojeli kot zlorabo oblasti v politične namene. Zahtevali so sklic nujne seje odborov za zunanjo politiko in za kulturo, v Levici pa so zunanjega ministra Anžeta Logarja pozvali tudi k odstopu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5071)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luther
15. 04. 2020 18.52
+1
Logar ne ve kaj delajo v MZZ. Če zdaj, ko tako rekoč nima dela, ker so skoraj vse dejavnosti na mednarodnem področju minimalne, kaj šele bo takrat, ko bo imel dosti dela. Verjetno se mu bo zmešalo, no ja, je že zdaj. Tk nesposoben minister bi v vsaki demokratični državi odstopil.
Kaktus111
15. 04. 2020 16.53
+8
Tale logar takoj ko zavoha ablast zlorablja svoj položaj ..... če ni to uradna depeša je nima kaj pošiljati z diplomatsko pošto ........
Streznitev
15. 04. 2020 17.37
-5
Dragec to je bil le trnek za zlate sardelice.
Malinha
15. 04. 2020 17.45
+3
Ej, trezni, zakaj ti Ištvan Janšay Komsomoltok ne kupi tipkovnice s šumniki? Forinte ti je dal, pa si raje kupil slabo požegnano madžarsko žganje? Eh, ta tvoj Ištvan, nikoli ni znal čuvati svojih ovčk.
FAUSTOS1
15. 04. 2020 16.11
+6
strahovlada se obnaša kot ukopator v lastni državi ne spoštuje demokratičnih pravic posameznikov in družin ukinja medijsko svobodo ,naj slabše pa je da povzema orbanove metode tiranije ter da sds želi da janša postane večni diktator po vzoru orbana.
Streznitev
15. 04. 2020 17.38
-2
ina5785
15. 04. 2020 16.05
+4
MISS pozdravljen! Si me pa kar PRESENETIL s tvojo oceno glede logarja!!! Pri tebi je evidentno, da TAKOJ spoznaš psihološki profil posameznika!!! Meni pa je logar od samega začetka deloval kot DRUGI ivan!!! Najbolj mi je svojo nizkotnost in pravi karakter pokazal, ko je kandidiral proti Jankoviću!!! NIČESAR ni povedal, kaj bi ON naredil za Lj., temveč je samo TOLKEL in tolkel po dosedanjem županu. Malce mi pa da vedet še; gospod je samski, malce "čudno" stopi, NIKOLI se ne sliši o kakšni spremljevalki. . . . . . . . . . otrocih. . . . . . . . ?????
Malinha
15. 04. 2020 17.39
+4
Malenkost moram pojasniti: Logarček je vedno izkazoval svojo identiteto z Điđijem, vendar na diplomatski način, kar je bila pač krinka; krinka je minimum njegovega jaza, pod krinko, oz. v nezavednem je pa Điđijev jaz. Ni avtor depeše, je pa somislec, kolikor pač misli skozi Điđija. Glavni ideološki narek depeše je pa Điđijev, to je razvidno iz roba galaksije.
Streznitev
15. 04. 2020 17.42
-5
Tudi njegova je v karanteni. Bi prosil za predloge, ko bi bil pravi, ki bi sploh hotel v ta šmoren, če ima kaj po streho.
Amasakul
15. 04. 2020 15.21
+4
pri tem denarju, kaj jih dobita, bi si lahko kupila že nadomestne vsadke.
Lumpx
15. 04. 2020 15.42
-8
Amasakul
16. 04. 2020 09.00
+1
Sej vidim , da je možganofreser vse zmlel kaj je bilo pametne vsebine.
Lumpx
15. 04. 2020 14.59
+1
Kot vidim se zdaj noben LEBVAK ni povedal kaj v tem dokumento naj ne bi bilo cisto RES? Itak vprasanje je cist retoricno.
Streznitev
15. 04. 2020 17.49
-1
Pekoča resnica, glede na to, kako so poskakovali, sem imel občutek, da hodijo po žerjavici. Maske pa so delovale, kot hladni obkladki in prevleka , da se ne vidi, kako so se opekli z vročim kostanjem.
awontuwej
15. 04. 2020 14.56
+6
Logarju še noben ni povedal, da je odgovoren za stvari, ki se dogajajo na njegovem ministrstvu...
Streznitev
15. 04. 2020 15.42
-8
Kaj sodiš po tvojemu Nemcu, ki ne ve niti kje se kupi "špaga"?
awontuwej
15. 04. 2020 18.34
-1
Ne, sodim po Logarju, ki je odgovarjal kot užaljen otrok in za nič ni vedel...
puntova
15. 04. 2020 14.47
+3
Bravo vlada, bravo Logar. Po moji presoji je podana analiza stanja v SLO čisto na mestu. Čim sem videl pred komisijo politkomisarja RTVja je jasno, da jih je zabolelo a resnica boli. Le zakaj je uzakonjena prisilna dajatev za RTV, z enim ciljem samo da se obdrži staro režimsko stanje. Da pa levičarji protestirajo je pa čist normalno, saj podpirajo svoje trobilo.
Luther
15. 04. 2020 14.15
+6
Prosim vse oboževalce sekte SDS in Ivana zvanega janez Janša, da naštejejo, kdo so danes komunisti v Sloveniji? Imena? Bom vam jaz pomagal. Ljudmila Novak, ker si je drznila kritizirati božanstvo Janša. Kdo so še komunisti?? Za desničarje vemo kdo so, Janša, Brščič, Zver, Tomc, Logar, Irgl, Grims, itd.
Streznitev
15. 04. 2020 15.56
-4
Vsi ti, ki si jih naštel so se že davno distancirali od edine naslednice ZKS -SDja in njenih satelitev; zločinskih dejanj- njene matere ZKS, ki so zabeležene na spletu in vsem dostopne.Proces proti četverici (kratica JBTZ) je bil sodni proces in politična afera v Sloveniji v prelomu 80. in 90. let 20. stoletja. Zaradi liberalizacije in vseh večjih pritiskov k politični reformi v Sloveniji ter v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji se je znotraj Vojnega sveta SFRJ in CK ZKJ izoblikovalo mnenje, da je to protirevolucionarno delovanje. Na 72. seji CK ZKJ so tako govorili o aretacijah problematičnih članov ZSMS. Magnetogram se je pozneje znašel v Janševi posesti - izvirni lastnik magnetograma je bil Jože Smole, kateremu so ga ukradli, nakar ga je dobil Igor Bavčar in ga izročil Janši. Janša je 26. aprila magnetogram izročil Zavrlu, ki je nato postal osnova za članek »Noč dolgih nožev« v Mladini.
Luther
15. 04. 2020 18.57
+1
Očitno nisi trezen in nisi dojel, kaj sem napisal in vprašal.
politik70
15. 04. 2020 14.12
+4
Desnosučni na siesti.
Paskakvali
15. 04. 2020 14.14
+8
Gutenberg
15. 04. 2020 14.56
-1
Ne na siesti, na delu. Da boš dobil socialko tudi naslednji mesec.
Lumpx
15. 04. 2020 15.43
-6
Gutenberg +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Streznitev
15. 04. 2020 16.03
-3
ZVEZDAKI -Zbrani ob povezovalnem kanala C0 v Mestni občini Ljubljana, da povohate lastni smrad. Če ga ne zavohate, ste okuženi z kovid19 ali še kaj hujšega.
rovte
15. 04. 2020 14.09
+1
Nemc, SAB, Violeta... ta pravi
Lumpx
15. 04. 2020 15.43
-4
Streznitev
15. 04. 2020 16.04
-3
Nidani
15. 04. 2020 17.13
+5
Vidva sta ta prava že po nicku...eden lump na kvadrat, drugi še nikoli trezen...
Streznitev
15. 04. 2020 17.54
-4
Ni, da ni, pri tebi se vse neumnosti tega sveta dobi, le kaj pametnega v izboru ni.
Luther
15. 04. 2020 13.56
+7
Berem tukajšnje komentarje. V čem je glavna razlika med levičarskimi in desničarskimi komentarji? Desničarski nakladajo, brez imen, brez podatkov, virov, samo nakladajo in lažejo. Levičarji (ne vedno) utemeljujejo svoje trditve. Sklep: desničarje ne briga resnica. Za njih velja dogma Janše in njegovih zvestih, fanatičnih sledilcev. Za njih je planet zemlja ravna plošča.
Malinha
15. 04. 2020 14.06
+7
Luther, nek sokomentator je lepo opisal: obstoje dvoje vrst ljudi: nereligiozni z inteligenco in religiozni brez inteligence. janša je fetišizirano božanstvo, nedostopno neverujočim. Kaj lahko počne takšno božanstvo? Vse.
Streznitev
15. 04. 2020 14.18
-7
Res si višek inteligence. Pojdi k mizarju, rabi enega s trdo glavo za zabijati žeblje z njo.Nek komentator je lepo opisal: obstoje dvoje vrst ljudi: nereligiozni, ki mislijo da so pametni in nereligiozni, ki ne vejo, da so neumni in se delajo pametni.
Malinha
15. 04. 2020 14.33
+8
Streznitev, kako kaj alkohol? Baje, da zadnje čase piješ samo slabo madžarsko žganje. Ti predlagam, da kar nadaljuješ.
Streznitev
15. 04. 2020 16.56
-5
Žal ne moremo ustreči poslednji želji Vašega cenjenega moža in gospoda Mišasalamisa, ki si je želel, da ga ob slovesu iz to zemeljske stvarnosti v večni pokoj ponesejo veličastni zvoki sakralne Beethovnove Misse Solemnis. Zaradi pandemije in omejitev prehoda me občinami Vam najvišjo možno pieteto sporočamo žalostno novico, da kljub skrajnemu angažmaju ne moremo ustreči izkazani želji. Trenutno Vam ponudimo lahko le ill silezio(tišino).
Streznitev
15. 04. 2020 17.24
-5
Lepo, da te skrbi moje zdravje, te moram razveseliti, da je tako fizično, še bolj mentalno v solidnem stanju, le zate me skrbi, ker se nimaš rad.Ne pijem pa butelj-iranega "pišanja" iz Ljubljanice in destilatov, ki so le za prižig ognja v kaminu.Kraška kri je teran, ki pijem ga po malem vsaki dan, najbolje ob pršutu in domačemu kruhu; ki hitro okrepi kri, preprečuje anemijo in vrača energijo.
Malinha
15. 04. 2020 17.30
+4
Beluhar, če bi v življenju ugasnil svečko, pa se pozanimal, da morda obstaja električna razsvetljava, potem bi lahko ob takšni razsvetljavi lahko kje prebral, ker tvoji možgani niso sposobni sami misliti, da je Beethovnova Missa Solemnis vse kaj drugega, samo sakralna ne. V ostalem kar pišeš, si pa patetičen kot stara branjevka, ki ne more prodati korenja, ker ji ne pustiš, ker te vsi njeni korenčki spominjajo na tvojega.
Streznitev
15. 04. 2020 18.10
-1
Potem si ugotovil dragi Miško, da nas na javni RTV ŠPONAJO tudi pri glasbi. Levi pravite, da javnemu mediju verjamete in zaupate. Sedaj nastopi vprašanje ali mene običajnega smrtnika nategujejo z pristranskimi informacijami celo še pri glasbi(bogu, ki jim bo odpustil se priporočam) ali si ti v zmoti, kljub temu, da si doktoriral ravno na tej skladbi: V oddaji Musica noster amor bomo tokrat slišali Misso Solemnis v D-duru, op. 123 Ludwiga van Beethovna. Skladba skupaj z Bachovo Mašo v h-molu velja za eno najveličastnejših sakralnih del, Beethoven sam pa je v zaglavje partiture zapisal posvetilo »bogu, ki me ni nikoli zapustil«. Solisti bodo sopranistka Genia Kühmeier, kontraaltistka Wiebke Lehmkuhl, tenorist Andrew Staples in basist Georg Zeppenfeld. Pela bosta še zbora Severnonemškega in Bavarskega radia, igral bo filharmonični orkester Severnonemškega radia, za dirigentskim pultom pa bo Thomas Hengelbrock. Posnetek je nastal sedemindvajsetega aprila lani na koncertu v Filharmoniji na Labi v Hamburgu v sklopu Hamburškega mednarodnega glasbenega festivala. Priznam, da mi rok bolj leži, kot delo, ki mi sploh ne leži.
resslovenka
15. 04. 2020 13.48
+6
Sem šla mal pogledat na spletno stran skrajno desnega medija "Demokracija". Tako sovražno nastrojenih člankov proti drugače mislečim pa res ne beremo vsak dan. Pravzaprav prav nikjer. Da o komentarjih ne govorim. To je pa RES sovražni govor, da človeku zastane dih. In potem, bo neka desna združba prala možgane ljudem o svoji strpnosti??? Kazala s prsti na druge medije??? Res, hinavci prve klase, ni vam para! 😎
awontuwej
15. 04. 2020 13.54
+8
Res se zgroziš ob vseh teh primitivizmih, ki jih lahko prebereš portalu Demokracije in Nove TV. Ampak očitno je njihova uredniška politika povsem v skladu z delovanjem SDS: do konca skregati in razdvojiti Slovenijo ter potem vladati v stilu DIVIDE ED IMPERA....
ina5785
15. 04. 2020 14.03
+4
RESSLOVENKA - ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Malinha
15. 04. 2020 14.10
+1
(ina, pozdravljena) Resslovenka, najraje bi ti dal minus. Zakaj? Pa zato, ker sploh odpiraš in bereš te neumnosti. Dejansko moramo te njihove stvari v temelju završti in pika. Če ne, se zgodi to, kar je povedal Žižek: "Takrat, ko smo najbolj nastrojeni, teoretični, neideološki, filozofski proti neki ideologiji, takrat smo dejansko do vratu potopljeni vanjo."
rovte
15. 04. 2020 14.10
+0
Streznitev
15. 04. 2020 14.22
-7
To je pa RES-slovenka sovražni govor, da človeku zastane dih. In potem, bo neka desna združba prala možgane ljudem o svoji strpnosti??? Kazala s prsti na druge medije??? Res, hinavci prve klase, ni vam para! Še kaj bi jim napisala pa bi me zbrisali.
Lumpx
15. 04. 2020 14.58
-2
Kaj ces resnica boli. Se posebaj resnica boli levake ker resnica zanje nikol ni pomenila nic dobrega. No zdaj pa se spravte nazaj delat da boste lahk mel cimprej spet par nepar pa bencinske bone in da bomo lahk svercali spet kavo z sentilaj in nicvredne cunje iz Trsta.
Karantanija
15. 04. 2020 18.33
+3
In če hočeš kaj nazaj pokomentirati, ne moreš. Te izbrišejo za vekomaj, če ugotovijo, da nisi njihov, zato je tudi toliko nesramni, grdih komentarjev. Ne moreš verjeti, koliko gneva je v ljudeh!
kr_en_moz
15. 04. 2020 13.45
+4
Umakniti depešo takoj. Da si ne delamo sramoto kake novinarje imamo
Lumpx
15. 04. 2020 15.44
-3
politik70
15. 04. 2020 13.45
+9
A bo spet problem? Če Logar pade se vrne v državni zbor in iz njega izpade nadomestni poslanec Leon Merjasec ki je pred časom izstopil iz SDS ker so se v Medvodah na smrt skregali. Glavni razlog da je merjasec izstopil iz SDS je bil Mitja Ljubeljšek . Ampak ker je iz SDS nemogoče izstopit brez posledic se je Merjasec moral včlaniti nazaj. In pomotoma je prišel v državni zbor.
Streznitev
15. 04. 2020 14.24
-9
Streznitev
15. 04. 2020 17.27
-2
politik70
15. 04. 2020 13.39
+2
Je krt že prišel na plano?
tovarišinajuriš
15. 04. 2020 13.39
+1
...in visoko so zaplapolale zastave svobode...
Uporabnik1536932
15. 04. 2020 15.07
+0
Ne vem, ali lahko napišem, da so desničarji ljudje z najbolj čudnimi pogledi na življenje preprostih ljudi, ki ljubijo enakost med enakimi. Podpirati kapital je zelo tvegana stvar, saj ne veš kako dolgo boš financiran kot navijač bogatašev.
Streznitev
15. 04. 2020 17.35
-2
Z bogatunove mize pade kaka mala mrvica, siromak še v usta največkrat nima kaj dati. Zakaj že podpiramo Čeferine, pa Češke , Pečečnike, Jankoviče.....?
tovarišinajuriš
15. 04. 2020 13.37
+2
...evo 5000 ...
saturnsky23 saturnsky23
15. 04. 2020 13.27
+1
Napeto je, a vseeno zmaguje Slovenija..7,6,5,4,3,2,1,0Srečno Slovenija, najboljši smo.
tovarišinajuriš
15. 04. 2020 13.33
+3
Streznitev
15. 04. 2020 13.47
-4
Streznitev
15. 04. 2020 13.56
-4
Za javna dela in pucat WC in še to ne. Najuriš na njive saditi krompir, le sposoben je naš tovariš lesen.
tovarišinajuriš
15. 04. 2020 13.24
+6
...kriza je,zmanjkalo je forintov za plačane komentatorje in dežurne minusarje,padla je morala,inspiracija je skopnela kot včerajšnji sneg,ne pomaga depeša,...ne se bat,dopuščamo vam časten odhod,ker si kot zmagovalci lahko privoščimo velikodušnost...madžarska ma vas rada...
Streznitev
15. 04. 2020 14.07
-7
Forinteki namenjeni so vam, da šli boste k spovedi k velikemu Orbanu, zelo poredni ste bili in mu hoteli skruniti dobro ime. Za pokoro boste lizali tla v WC.