Slovenija

Volilna pravila na 24ur.com in v oddaji 24UR

Ljubljana, 21. 10. 2011 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

24ur.com bo kot neodvisna spletna stran v okviru profesionalnih novinarskih načel spremljala predčasne parlamentarne volitve, ob upoštevanju zanimanja bralcev in gledalcev tudi za druge dogodke. Zapisano velja tudi za informativno oddajo 24UR.

Neodvisna spletna stran 24ur.com in informativna oddaja 24UR bosta parlamentarne volitve spremljali v okviru profesionalnih novinarskih načel in v skladu z novinarsko etiko. Skrbeli bomo za kar se da uravnoteženo predstavitev vseh strani.

Upoštevali bomo tudi interese uporabnikov. O dolžini, vsebini in načinu predstavljanja bo uredništvo odločalo samostojno.

Volitve 2011
Volitve 2011 FOTO: POP TV

Prvovrsten politični spopad s ključnimi vprašanji za našo družbo!

Piše se politična zgodovina! 4. decembra gremo prvič na predčasne državnozborske volitve. Bolj kot kdaj koli prej volivci zahtevajo odgovore na ključna vprašanja – kako bomo živeli, kdo nas bo, predvsem pa, kako in s kakšnimi ukrepi popeljal naprej. Informativno uredništvo POP TV bo gledalcem za lažjo odločitev, komu zaupati svoj glas, pripravilo pestro pokrivanje dogajanja in soočenja akterjev na močno premešanem domačem političnem parketu.

Televizijska soočenja

V obdobju volilne kampanje je uredništvo 24UR pripravilo 4 glavna soočenja z naslovom VOLITVE 2011. Potekala bodo ob četrtkih, in sicer v neposrednem prenosuPrvo soočenje je potekalo že 10. novembra, drugo pa 17. novembra, in sicer je bilo razdeljeno na prvi in drugi del. Nato je sledilo soočenje štirih tekmecev, in sicer so se iz oči v oči spopadli Janković, Janša, Pahor in Virant. Spregovorili so tudi o morebitnih ministrih, na oder pa so stopile tudi njihove nežnejše polovice, ki so odločno podprle svoje partnerje.

1. decembra bo na POP TV še zadnje soočenje, ki ga bo vodila Darja Zgonc. Gledalci bodo lahko spremljali soočenje vseh prvakov.

Voditelji: Petra Kerčmar, Katja Šeruga, Darja Zgonc in Edi Pucer.
Voditelji: Petra Kerčmar, Katja Šeruga, Darja Zgonc in Edi Pucer. FOTO: POP TV

"Ne zgolj volilnih programov, tudi za spopad karizem in osebnosti gre, in takšne palete kandidatov za vroč premierski stolček še nismo imeli. Zato lahko pričakujemo prvovrstno soočenje šefov strank in ostalih akterjev, ki imajo za seboj leta politike in vodilnih funkcij, ki so se med seboj prepletale - na vprašanja prihodnosti državljank in državljanov. Gledalcem želimo ponuditi kakovostno in bogato spremljanje dogajanj, da bodo pred odločitvijo poznali vsa dejstva, pretehtali vse argumente in lahko odločitev sprejeli odgovorno," je povedala Špela Šipek, urednica informativnega programa 24UR.

Vsa predvolilna soočenja si bodo lahko volivci ogledali še na  VOYO in na spletni strani 24ur.com, v rubriki Volitve. Aktualno volilno dogajanje, volilne programe, kakšna je volja volivcev in kam se nagiba tehtnica, bodo spremljali še v dnevnih oddajah 24UR in v nedeljskem TV Klubu.

Na dan volitev – utrip z volišč in rezultati vzporednih volitev ob 19. uri

Uredništvo bo dogajanje obsežno spremljalo tudi na volilni dan. Že čez dan bodo pripravljali novice in gledalcem posredovali najnovejši utrip na voliščih in sedežih političnih strank. V osrednji oddaji 24UR bodo točno ob 19.00 razkriti rezultati vzporednih volitev.

Povolilno dogajanje in prve odzive na izide volitev bodo v nadaljevanju oddaje v živo spremljali iz vseh prizorišč (sedežev strank, tiskovnega središča idr.), prve odzive pa pokomentirali z najvidejšimi politiki, gospodarstveniki in znanimi obrazi z različnih družbenih področij.

Uredništvo v nadaljevanju volilnega večera pripravlja še posebno oddajo 24UR VOLITVE. Volivci bodo lahko izvedeli, kako kažejo prve delne uradne volilne projekcije DVK – kdo in kje bo prestopil parlamentarni prag in kdo ne, kakšne in katere so možnosti koalicije. Dnevno dogajanje in rezultate bodo v studiu komentirali številni priznani analitiki.