0°C

Vozniška dovoljenja podaljšana, a pozor, ne za vse

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Vesna Lambergar /
KOMENTARJI
32
Med odloki, ki jih je sprejela vlada, je tudi podaljšanje vozniških dovoljenj do 28. februarja, a pri tem moramo biti pozorni, saj podaljšanje ne velja za vse. Preverite pojasnila.

Do 28. februarja se namreč podaljšuje veljavnost le tistih vozniških dovoljenj, ki so oziroma bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 15. januarja letos, a pozor, to velja le za tiste voznike, ki zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti  – tukaj gre za program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika. 

PREBERI ŠE
Kaj je spet dovoljeno in katere ukrepe je vlada podaljšala?

Tudi za veljavnost izkaznic o vozniških kvalifikacijah velja, da se do 28. februarja podaljša veljavnost le tistih izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oziroma bodo potekle v obdobju od 16. novembra do vključno 15. januarja in katerih imetniki, zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti zakonsko predpisanih obveznosti za podaljšanje. Gre za redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij. 

Veljavnost je podaljšana, a ne za vse.
Veljavnost je podaljšana, a ne za vse.FOTO: Blaž Garbajs

Če pogledamo še teoretični del vozniškega izpita, se njegova veljavnost prav tako podaljša do 28. februarja, a spet velja, da le tistim kandidatom za voznike motornih vozil, ki jim je veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita potekla oziroma jim poteče v obdobju od 16. novembra do vključno 15. januarja ter zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti, to je praktičnega dela vozniškega izpita. 

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil pa bo začel veljati 9. januarja in velja sedem dni.

Koronavirus pasica november