Slovenija

Vožnja na avtocesti po levi strani je ne le nevarna, ampak tudi prepovedana

Ljubljana, 18. 10. 2019 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Ste med tistimi, ki na avtocesti živčno zmajujejo z glavo, ko vidijo, da vozniki, ko prehitijo vozilo, ne zavijejo nazaj na vozni pas, ampak kar naprej vozijo po prehitevalnem, čeprav je vozni pas prazen? Ali ste med tistimi, zaradi katerih drugi zmajujejo z glavo? Strokovnjaki vsem svetujejo, naj vozijo strpno in previdno, predvsem pa, naj prehitevajo po levi, vozijo pa po desni strani.

Avtocesta velja za najvarnejšo cesto, ki ima na število vozil in prevoženo razdaljo manj nesreč kot ostale ceste. A ker vse več voznikov uporablja levi prometni pas za vožnjo, pri čemer pozabljajo, da je ta namenjen le prehitevanju, so se v Agenciji za varnost prometa odločili, da skupaj s Policijo, Darsom, Zavodom Reševalni pas in raziskovalcem trajnostne mobilnosti Andrejem Brglezom pripravijo akcijo 'Vozi desno, prehitevaj levo!', s katero želijo voznike ozaveščati o pravilni vožnji po avtocesti.

Uporaba voznega (desnega) pasu v normalnih prometnih obremenitvah je pravilna in varnejša kot vožnja vozil po prehitevalnem pasu, pri čemer je vozni pas nezaseden. Pomembno pa je poudariti, da v pogojih izredne gostote vozil (jutranje in popoldanske prometne konice) vozniki nimajo možnosti vračanja s prehitevalnega na vozni pas. Priporočilo, naj se (prvenstveno) uporablja vozni pas, je torej pomembno uporabljati pri zmerni gostoti prometa oziroma takrat, ko je to mogoče. Nataša Kovše, specialist področja v Službi za upravljanje prometa in prometne varnosti, DARS

Zaradi neupravičene uporabe levega prometnega pasu se hitrost vseh voznikov posledično zmanjša, v času prometnih konic pa se promet večkrat celo ustavi. Pretočnost prometa tako postaja slabša, hitrost vseh vozil pa se posledično zmanjša, kar vodi do zastojev in povečuje tveganja nevarnosti naleta vozil.

Z vožnjo po avtocesti lahko sicer prihranimo veliko časa, a pogosto pozabljamo, da lahko z načinom vožnje vplivamo na to, kako bo potekal promet po avtocesti. Ta bo bolj tekoč in predvsem bolj varen predvsem s pravilno izvedenimi manevri prehitevanja in vračanja na desni prometni pas. Na AVP želijo voznike spomniti, da pri vožnji na avtocesti ne velja prosta izbira prometnih pasov. Desni prometni pas je namenjen vožnji (vozni pas), levi prometni pas pa prehitevanju (prehitevalni pas). Prehitevanje po desnem prometnem pasu je prepovedano! Prav tako je prepovedana vožnja po levem prometnem pasu, ki je namenjen izključno prehitevanju, opozarjajo.

"Policija tako kot večina uporabnikov avtocest opaža, da vozniki pogosto vozijo kar po levem prometnem pasu in se ne vračajo na desni pas. Zato se velikokrat zgodi, da je prometni tok na desnem pasu hitrejši, kar voznikom povzroča težave, saj se zmanjšuje pretočnost prometa in nastajajo zastoji. Med udeleženci pa se pojavi tudi nekaj slabe volje, kar lahko vpliva na bolj nestrpno vožnjo. Vse to zmanjšuje varnost udeležencev cestnega prometa. Vztrajanje na prehitevalnem pasu, ko bi se voznik moral umakniti nazaj na voznega, je značilno zlasti v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, ko se vsem mudi v službo ali domov in so prepričani, da bodo tako prej prispeli na cilj. Zato znova poudarjamo, da je vožnja po levem prometnem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, prepovedana. Za vožnjo je namenjen desni prometni pas," je poudaril Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije GPU.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred prehitevanjem vozila se mora voznik prepričati, da to lahko stori varno, nato pa prehiteti brez oklevanja. Po končanem prehitevanju se mora čim prej vrniti na desni prometni pas. Vožnja po levem prometnem pasu je lahko nevarna tudi zaradi morebitnega srečanja z vozilom, ki po avtocesti vozi v napačno smer.

Kot izpostavljajo v AVP, se v prometnih konicah promet pogosto zgosti na obeh prometnih pasovih. V tem primeru lahko kolona vozil na desnem prometnem pasu vozi hitreje od kolone vozil na levem prometnem pasu. To namreč ne šteje za prehitevanje.

Vesna Marinko, v. d. direktorice Agencije za varnost prometa je izpostavila: "Danes v Agenciji, skupaj s Policijo, Darsom in Zavodom reševalni pas, začenjamo z akcijo »Vozi desno, prehitevaj levo!« Gre za prvo tovrstno akcijo pri nas, ki je odziv na aktualne razmere na naših avtocestah. Namen akcije je opozoriti voznike, da je prehitevali pas na avtocesti namenjen zgolj in samo prehitevanju, vozni pa vožnji. Z akcijo želimo doseči, da bodo vozniki odgovornejši, naše avtoceste pa varnejše in bolj pretočne."

Fantomski zastoji

AVP bo voznike na avtocestnih počivališčih po vsej Sloveniji ozaveščala z zloženkami ’Vozi desno, prehitevaj levo!’ ter jih na bencinskih servisih razdeljevala tudi ob nakupu vinjet od decembra. Skupaj bodo razdelili 45.000 zloženk.

Fantomski zastoji, o katerih smo govorili tudi v 24UR Inšpektor, nastajajo predvsem v času prometnih konic. Takrat hitrost zaradi povečanega števila vozil bistveno pade. Zato morajo vozniki večkrat celo nepričakovano ustaviti, kmalu za tem pa spet voziti tako, kot da se ni nič zgodilo. Tako lahko v samo pol minute obstane kar 100 vozil. Vzrok za nastanek fantomskih zastojev je ravnanje voznikov. Gre za posledico vožnje na prekratki varnostni razdalji, poznega zmanjševanja hitrosti ob dohitevanju počasnejših vozil in menjave prometnih pasov (prehitevanje), zaradi katere so drugi vozniki prisiljeni zmanjšati hitrost.

Fantomskim zastojem se lahko izognemo z vožnjo na ustrezni varnostni razdalji, opozarjajo na AVP. To pomeni, da morajo vozniki pravočasno prilagajati hitrost vožnje prometnemu toku in spremljati dogajanje prometa tudi daleč pred seboj. Zelo pomembno je tudi, da čim manj vozijo po levem pasu, menjavo prometnih pasov pa izpeljejo brez vpletanja drugih vozil – torej da se ne vrivajo v kolono. Vozniki s takšno vožnjo ogrožajo vse udeležence v prometu. V skrajnem primeru pride v takšnih okoliščinah tudi do naleta vozil. V zadnjih petih letih je zaznati trend povečanja števila naletnih trčenj na avtocestah, ki so lahko tudi posledica fantomskih zastojev. Lansko leto se je na avtocestah pripetilo 515 naletnih trčenj od skupaj 1.956 prometnih nesreč oz. 26 odstotkov (512 od 1.778 v 2017, 449 od 1.781 v 2016, 387 od 1.748 v 2015 in 403 od 1.820 v 2014).

"Pred nami sta dve možnosti. Lahko se prepustimo malodušju in v koloni nesrečni nergamo, se jezimo in izgubljamo živce, lahko pa stvar vzamemo v svoje roke. Potovalni čas lahko hitro in za nič davkoplačevalskega denarja skrajšamo že zgolj s spremenjenim vozniškim slogom. Enkrat smo že dokazali, da se da, zdaj je čas, da to postane vsakdanjik. Realnost naše jutranje in popoldanske avtoceste je namreč ta, da se lahko vsi skupaj potrudimo in se peljemo tekoče, manj stresno in bolj ekonomično na primer 60 km/h ali pa se ob zaletavi vožnji nihče ne bo peljal 90 km/h, saj se bomo prej ali slej znašli v zastoju, ki bi se mu lahko izognili," je pojasnil Brglez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se že znajdemo v zastoju, ne smemo pozabiti na reševalni pas. Ustanovitelj Zavoda Reševalni pas, Anže Albreht, je pojasnil, da vzpostavitev reševalnega pasu ob vsakem zastoju lahko odloča o preživetju poškodovane ali kritično obolele osebe. "Slovenci smo intenzivno ozaveščanje v zadnjih šestih letih dobro prenesli na ceste, pa vendar več kot polovica zastojev ni pravilno formiranih in onemogočajo neoviran prehod intervencijskim službam. Vsak voznik se mora zavedati, da lahko hitimo na pomoč ravno nekomu od njihovih bližnjih ter da premik z vozilom na skrajno levo ali desno stran avtoceste ne stane nič, lahko pa reši življenje."

Reševalni pas mora biti dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čimbolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na desnem prometnem pasu, pa se morajo razvrstiti čimbolj desno, tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas. Pri reševanju življenj je pomembna vsaka sekunda in pravilno vzpostavljen reševalni pas lahko odloča o preživetju pomoči potrebnega.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (302)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
20. 10. 2019 08.19
+1
Kapun ne navijej...... Zjasni se koliko jih je bilo v zadnjih letih oglobljenih za taisti način vožnje...... Potem se pa potrudi ugotoviti zakaj je tako kot je...... Marinkotovo pa vzemi ene parkat s seboj v službo.... Ampak ne na sprehod od kavomata do vodomata temveč na teren na AC...... Teorija ni praksa
Principat
19. 10. 2019 21.09
+3
na cestah je veliko objestnežev, živčnih in nadutih , ki se samo nadgradujejo, sankcije povečat in basta ,
Klotilda H
19. 10. 2019 20.51
+3
VEČ NADZORA IN KAZNI ZA TISTE, KI VOZIJO NAD 130 KM/H. tako bo vožnja vsaj TRIKRAT BOLJ VARNA!!!
nikhrast
19. 10. 2019 15.32
+0
Kako gre to na avtocesti ki ima tri, štiri, pet... pase ali steze? Pa sta po Sloveniji samo dva pasa po avtocestah?
Ljubljancanka
19. 10. 2019 14.16
+9
Ja, saj so problem objestneži na levem pasu, ampak vsi tej tovornjaki na desnem, pa popolnoma onemogočajo dinamično vožnjo in bi morali imeti svoi pas.
ssbobo
20. 10. 2019 08.22
Kotovi kamioni pa vlečejo celo kompozicijo 15 šleparjev za sabo....... ZaKWAj že
Mr.
19. 10. 2019 14.16
+3
Par jurjev kazni pa odvzem vozniškega za par let bo spametovala vsakega voznika če ne prvič pa drugič čez leta ali tretjič čez desetletja... izzi tapetič bo pa že toliko star da ne bo več naredil izpita.... he he he
yokerxdinterfan
19. 10. 2019 10.47
+10
3 pas oz ves tranzit na vlake.
yokerxdinterfan
19. 10. 2019 10.46
+5
Ravno zadnjič naletel na dva talenta 110 po levem in boli me patika. Še bolj extra so pa tovornjakarji/vozniki avtobusov in ostale mašinerije ki gre bolj počasi po ac, ki prehitevajo z tistimi nekaj kilometri na uro več in kljub temu da ima do naslednjega ki ga more prehiteti par 100 metrov se majster ne bi umaknil in za piko na i se je to dogajalo v razadlji nekaj km med kranj zahod in kranj vzhod izvozoma.
resort
19. 10. 2019 10.46
+8
Zadnji sem vozil od Brezovice proti Ljubljani. Pri zavijanju v levo na vozni pas severne obvoznice. Omejitev je 80km . Pa me od zadaj "napade " voznik in mi z blendanjem in mahanjem grozi, naj se mu umaknem. Ko sem pripeljal na tisti del ko je dovoljeno voziti 100 sem se umaknil na desni vozni pas. Takrat me je "besno" prehitel in zapeljal nevarno pred moj avto, da sem se moral umikati. Kje so takrat kamere in policisti. Pa se drži omejitev in spoštuj predpise.
setisfekšn
19. 10. 2019 12.03
+9
Ce pustimo njegovo hitrost ki je objestna je imel po svoje prav!!ce zavijas na levo na severno obvoznico ti ni treba peljati po levem pasu ampak ostanes na desnem!!ce je omejitev 80 km ali pa sto vseeno ne smes voziti po levem prehitevalnem pasu in tudi s tem ovirati avtomobilov na prehitevalnem pasu ceprav vozijo prehitro!!oni bodo kazen placal!!zato se je upraviceno razburjal!!
oježeš
19. 10. 2019 13.11
+4
Tudi, če je imel prav voznik, ki ni mogel peljati hitreje (če je 80 omejitev, je pač 80 in nimaš kaj koga priganjati) je pokazal svojo nestrpnost in nevljudnost. Za tako početje, da potem pred nekom delaš neumnosti, je samo za vzeti izpit za nekaj let. Če te nekdo ne spusti naprej, se lahko razpočiš in še vedno ne moreš naprej. Res da bemtiš, ampak ko imaš možnost, ga prehitiš in ne delaš neumnosti, ki lahko oba stanejo, če ne le bolniške pa tudi pogreba.
ajnajs
21. 10. 2019 09.34
+1
Če imaš zadaj nekoga ki je od tebe hitrejši se umakni, ne glede na postavljene omejitve. ČeE je desni pas prost se vozi po njumu in daj prosto pot tisim, ki so hitrejši.
resort
19. 10. 2019 10.35
+5
Vse lepo in prav. Le , da predpisi veljajo tudi za tovorna vozila, ki naj ne prehitevajo, če je že na levi kolona osebnih vozil. Pa še varnostna razdalja med tovornjaki ? Kdo to nadzira, saj je dovolj kamer , č epa jih ni naj se namestijo in zagotavljajo red.
anakondabox
19. 10. 2019 10.33
+2
Sprašujem se kaj je sploh prepovedano, saj se večina prekrškov, predvsem elitnega razreda, v praksi nekaznovano izvaja. Mogoče bi bilo potrebno napisati novo Ustavo RS in KZ, kjer bi bili državljani enakopravno-demokratično obravnavani. Priviligiran razred zakonov sploh ne potrebujejo. Njim zakone in pravico določa 'kapital'. #pravna država
Lojs501
19. 10. 2019 09.40
+7
Dajte no, desni pas je tako ali tako namenjen samo tovornjakom, zato bi bilo nevarno skakat med tovornjake. Še ti se prehitevajo med sabo in delajo gnečo. V bistvu bi moral biti še en pas samo za tovornjake. Je pa po drugi strani brez veze, da se velikokrat izvažajo in uvažajo enaki artikli. Da ne govorimo potem posledično o onesnaževanju in zastrupljanju okolja. Kapitalizem bo uničil naš planet.
METKA102
19. 10. 2019 09.24
+10
Bolje, kot da ste napisali vožnja po levi strani bi bilo: vožnja po prehitevalnem pasu. Po levi vozijo v Angliji in še veliko drugih državah po svetu.
Apokalipso
19. 10. 2019 08.58
+10
Spoštovani N.S. Vsem , ki jim je ta ideja padla na pamet sporočite , da so eni diplomirani troti. Njihovo obnašanje glede situacije na cestah je primerljivo z postavljanjem znaka " pozor poškodovano cestišče " namesto da bi ga popravili. Sramota , sramota , do ljudi se obnašate kot klovni!!
Klotilda H
19. 10. 2019 08.47
-10
VEČ NADZORA IN KAZNI ZA TISTE, KI VOZIJO NAD 130 KM/H. tako bo vožnja vsaj TRIKRAT BOLJ VARNA!!!
Petur
19. 10. 2019 08.44
+3
Koliko let so gospodje sluzbovali , da so so prisli do enega samega vrednega clanka? sedaj si pa lahko krepko dvignejo place.nedisciplina v slovenski voznji ni sankcionirana,zato je tako,saj ce bi za voznjo po levi kaznovali dva dnevno od tisocih bi bila slika drugacna,pa se jih ne upajo,in je lazje priti do dnevne kvote poloznic samo s kamioni.naj dovollijo objavljati posnetke voznje napravljene iz tezkih vozil,pa se bo prizemljilo mnogo pljuvacev nesramnih prepotentnih avtomobilisto
tender_si
19. 10. 2019 08.38
+5
lepo, končno bi rekel, ampak, če na avtocestah ne bo policistov, potem to vase skupaj čisto nič ne bo zaleglo. Če v šoli ni učitelja tudi nastane kaos v razredu in enako je na avtocesti. Zakaj jim rečemo prometni policisti ali prometniki, če jih pa vidimo tam samo takrat, ko je že prepozno.
snežek
19. 10. 2019 08.31
+11
Večina konentatorjev vidi problem v drugih voznikih in ne v sebi. Vsi bi radi videli, da bi drugi vozili po njihovih željah, vendar je to nerealno in zelo samovšečno. Ljudje smo si različni in nismo vsi Fitipaldiji. Pravih zaviračev, ki to delajo zasvestno, je v resnici malo. V Italiji sem zadnjič doživel enega, ki je vozil ob kamionu, vendar mu nisem omogočil veselja z žmiganjem itd. Počakal sem, da se naveliča in se tudi je. Sicer pa ljudje vozimo kakor vozimo in siliti druge voznike v nevarna dejanja je zelo nevljudno. Najbolj neokusno je siliti druge, da se umikajo v precej počasnejši pas med kamione, samo zato, ker bi ti rad vozil 160 na uro, pa je pred tabo nepretrgana kolona, ki že tako vozi več od 130. Strpnost kolegi vozniki, vljudnost, tolerantnost, prijaznost. Trdim, da se boste tudi bolje počutili, če boste ravnali po teh načelih.
borut_p
19. 10. 2019 08.17
+12
To bo spet en tak fail od zakona kot je preverjanje racunov v trgovini. Nihce ga ne izvaja. Umik na desni pas ko je prosti tok ok, ko je guzva, noben ne bo sel na desnega saj potem ne bos vec prisel na levega. Ce se sedaj bremza na levem se bo potem na desnem in wala fantomska kolona.
medena
19. 10. 2019 08.13
+7
In potem napišejo, da so lani kaznovali 600 takih v celem letu? Tok bi jih morali v enem dnevu.