Svet

Tudi bližnji bolnikov z rakom bi potrebovali psihološko podporo

Ljubljana, 03. 05. 2019 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
4

Pri nas vsako leto za rakom zboli več kot 14.000 ljudi. Diagnoza, ki že dolgo ni več tako tragična, saj jih veliko s pomočjo zdravljenja bolezen uspešno premaga ali vsaj ima pod nadzorom. Je pa prvo soočenje s tem praviloma šok. Pa ne le za bolnika, temveč za vse okoli njega. Vsi vpleteni bi tako potrebovali takojšnjo psihološko podporo, ki pa zaenkrat še ni dostopna vsem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
04. 05. 2019 13.37
+3
Malo sem bom razpisal: poglejte članek na tem portalu Fokus; Umreti dostojanstveno. Tudi ob vseh dilemah okrog evtanazije spoznavam, da spadamo med nerazvite ljudi. Na primer; človek , ki se je odločil za evtanazijo, se lahko zadnji hip premisli. Kakšna neumnost! Govorimo o evtanaziji v primeru bolečega umiranja, zaradi raka in v primeru popolne demence. Kako si lahko človek s popolno demenco zadnji hip premisli?? In kako se lahko človek, umirajoč zaradi raka, pa da je pošteno, ga na veliko zalagajo z analgetiki, kamor spada tudi morfij? Kako se lahko tak človek zadnji hip premisli?? To je omejeno razmišljanje. Čisto po naše, zavrti in nesposobni - mi bi pa imeli psihološke prijeme za sorodnike! Lepo vas prosim, nikar se ne smešite v svoji omejenosti. Veste, ljudje nismo več omejeni, vsi namreč vemo, da bomo na koncu umrli, kar je edino pošteno na svetu. Samo vprašanje je: bomo trpeli mi in naši svojci, ali bomo umrli dostojanstveno. To pravico imajo namreč tudi naše živali, ki jih imamo radi in so kot član naše družine!!
Transformerji
04. 05. 2019 13.41
+1
Vsi naši politični omejenci pa bi resnično potrebovali psihološko in psihiatrično podporo! Teh strokovnjakov nam pa primanjkuje!
Transformerji
04. 05. 2019 14.13
+2
Pa še vprašanje za verujoče v Boga: si želite umreti trpeče kot Jezus na križu ali si želite dostojanstveno smrt. To pa menda veste - nihče od mrtvih še ni vstal.
Karantanija
03. 05. 2019 21.42
+6
Tudi pri demenci.