Slovenija
Oglas

Vrednost podjetja NVIDIA se je v samo enem dnevu povečala za 277 milijard dolarjev!

Ljubljana, 01. 03. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

NVIDIA je dominantni igralec na trgu proizvodnje čipov, vendar je bila v zadnjih tednih rast podjetja tako hitra, da lahko kmalu postane najbolj dragoceno podjetje na svetu.

nvidia, fortrade mar24

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se naučiti trgovati s cenami delnic NVIDIA (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Podjetje je v središču najsodobneješega razvoja umetne inteligence s svojimi specializiranimi čipi umetne inteligence. Podjetja, kot so Microsoft, Facebook, Tesla, Samsung in Apple, pa so za svoje izdelke že kupila na tisoče čipov podjetja NVIDIA.

Podjetje je 22. februarja objavilo finančne rezultate, ki so presegli celo visoka pričakovanja. Presegli so tako cilje glede prihodkov kot tudi glede zaslužkov. Dan po objavi rezultatov je cena delnice poskočila za 16,4 %. Gre za rekordno enodnevno rast vrednosti podjetja v višini 277 milijard dolarjev. NVIDIA je zdaj tretje največje podjetje na svetu in samo Apple in Microsoft imata večjo tržno kapitalizacijo.

Izvršni direktor podjetja NVIDIA Jensen Huang je dejal, da so rezultati predvsem posledica pospešenega računalništva in generativne umetne inteligence ter da je umetna inteligenca dosegla točko brez vrnitve.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Podjetja, kot je npr. Microsoft, uporabljajo tehnologijo NVIDIA za razvoj generativne umetne inteligence v vseh svojih izdelkih. Ti čipi omogočajo uporabo zmogljivih klepetalnih robotov, ki jih Microsoft namerava združiti s svojo programsko opremo. Na ta način se bodo delovne prakse občutno preoblikovale. En sam stavek poslan klepetalnem robotu lahko namreč ustvari članek ali predstavitev, ki bi jo sicer pripravljali več ur. 

Enako načelo je mogoče uporabiti na številnih drugih področjih, podjetja pa so prepoznala potencialno zmanjšanje stroškov in povečanje proizvodnje, ki bi ju lahko povzročila revolucija umetne inteligence.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Viri: MarketWatch, Bloomberg, BBC

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 77% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Cyprus Ltd.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni