Slovenija

Konec tedna se bo sonce skrivalo za oblaki

Ljubljana/Zagreb, 22. 03. 2018 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./S.S.
Komentarji
2

Od petka do nedelje nas čaka nekaj več oblačnosti, a sonce se bo tu in tam še pokazalo. Jutranje temperature bodo še precej pod ničlo, kar lahko slabo vpliva na cvetove dreves. V Planici lahko zapiha tudi vzgornik.

Sonce bo od petka do nedelje le tu in tam pokukalo skozi oblake.
Sonce bo od petka do nedelje le tu in tam pokukalo skozi oblake. FOTO: iStock

V petek bo na Primorskem povečini sončno, v notranjosti pa se bo od vzhoda prehodno pooblačilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod po notranjosti pa severni do severovzhodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od –10 do –3, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 6 do 10, na severozahodu okoli 3 stopinj Celzija, so zapisali na Agenciji za okolje (Arso).

Na Arso opozarjajo še, da lahko nizke jutranje temperature, ki so bile danes in bodo tudi v petek zjutraj, poškodujejo odprte cvetove zgodnjih koščičarjev v jugozahodni Sloveniji, zlasti na Goriškem in v Vipavski dolini.

Konec tedna bo več oblačnosti, v Planici lahko zapiha tudi vzgornik

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno.

Te dni v Planici poteka največje športno tekmovanje pri nas, kjer pa lahko vreme igra pomembno vlogo – tako za gledalce kot za letalce. Kot so zapisali na Arsu, nas po sončnem četrtku v petek, soboto in nedeljo čaka več oblačnosti s sončnimi obdobji.

Če se odpravljate v Planico, se primerno oblecite, saj bodo jutra mrzla; od –10 do –5 stopinj Celzija, čez dan pa se bo ogrelo le od 0 do 5 stopinj Celzija. Tudi nekaj vzgornika bo.

Podrobnejšo vremensko napoved preberite tukaj.

Silovit veter ohromil promet na Hrvaškem

Zaradi silovitega vetra so imeli nemalo težav v prometu tudi pri južnih sosedih. Med drugimi je bila zaprta avtocesta Zagreb-Split na odseku Sveti Rok-Posedarje. Močna burja je pihala tudi ob Jadranu, kjer je v južnem delu še snežilo. Že v sredo je sneg zapadel na Braču.

Začetek pomladi je tako tudi na Hrvaškem zaznamoval sneg, ki je pobelil tudi nekatere dalmatinske otoke. Hrvaški mediji so poročali, da je v sredo snežilo na otoku Brač. Na 400 metrov visokem hribu Vidova gora so namerili deset centimetrov snega.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laufar1978
22. 03. 2018 12.14
-1
nesre?ko
22. 03. 2018 10.31
+5
SDSovcem se ni treba,ker oni ,ko vidijo svojga vodjo,jih zažge brez očalj!