Slovenija

Hribe vzhodne Slovenije med vikendom obiskala zima

Ljubljana, 11. 10. 2021 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hribe vzhodne Slovenije je med vikendom obiskala zima. Zimski navdušenci so tako že lahko uživali v sneženih prizorih z Areha, Rogle, Gorjancev. Oktobrsko sneženje v višjih legah sicer ni nič neobičajnega.

Po neobičajno toplem začetku oktobra v gorah zdaj vladajo povsem zimske razmere in tako bo ostalo kar nekaj časa, saj občutnejših otoplitev ni na vidiku. Konec tedna je tako že prinesel nekaj veselja vsem, ki nestrpno čakajo zimsko idilo. Snežni prizori tako prihajajo s Pohorja. Na Arehu, Rogli in na Gorjancih so se vrhovi včeraj obarvali belo. Poglejte prizore z Areha, včeraj popoldne na 1200 m nadmorske višine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oktobrsko sneženje v višjih legah seveda ni nič neobičajnega. Ravno nasprotno, v preteklosti smo bili oktobra pogosto deležni še precej večjega padca temperatur in sneženja tudi po nižinah, je povedal naš hišni prognostik Rok Nosan. 

Kakšno vreme se nam obeta? 

Dopoldne bo dež povsod ponehal, v vzhodni polovici države bo ostalo do večera oblačno, na zahodu se bo delno zjasnilo, največ sonca bo jutri na Primorskem. Veter bo slabel in v noči na torek ponehal. Torek se bo začel z oblačnim in suhim vremenom, čez dan pa se bo od severozahoda zjasnilo. Nekoliko topleje bo, saj bodo najvišje temperature okoli 15 stopinj Celzija. V sredo nas bo prešla oslabljena hladna fronta, nastalo bo nekaj ploh, k nam pa bo znova začel dotekati hladnejši zrak. V drugi polovici tedna bomo imeli suho in precej sončno vreme z nekaj jutranje megle. Bo pa hladno, zjutraj bo okoli nič, čez dan od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo naši hišni prognostiki. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
11. 10. 2021 13.41
-2
Linija termoelektrarn dela na polno :)
Kras21
11. 10. 2021 13.35
-1
December bo zelen...
RedCell
11. 10. 2021 13.14
+0
čakam na projekcije IJS... ljudje bodo umirali na cestah... strah.