Slovenija

Vremenska napoved za Slovenijo

Ljubljana, 07. 08. 2000 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<b>Ponedeljek, 7. avgust 2000</B>

Napoved za Slovenijo:

Danes bo na Primorskem delno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija. Jutri bo sončno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih kotlinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne pa podobne današnjim.

Napoved za sosednje pokrajine:

Ob Jadranu in v krajih južno od nas bo večinoma sončno. Drugje bo spremenljivo oblačno. Predvsem v sosednjih pokrajinah Avstrije in v severni Italiji se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte. Jutri bo povsod prevladovalo sončno vreme.

Vremenska slika:

Odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka se zadržuje nad severnim Balkanom in vzhodnimi Alpami. Nad naše kraje doteka s severnimi vetrovi še vedno vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Obeti:

V sredo bo po deloma jasnem jutru spremenljivo oblačno. V severnih krajih so popoldne možne posamezne plohe. Tudi v četrtek bo vreme podobno.

Biovremenska napoved:

V ponedeljek bodo najbolj občutljivi ljudje še imeli občasne vremensko pogojene težave.

Napoved UV indeksa:

UV indeks bo v ponedeljek sredi dneva ob sončnem vremenu po nižinah 6 in pol,v gorah 7 in pol. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji sredi dneva. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni