Slovenija

Veter odkril streho, podrta drevesa, izpadi elektrike, v Kranjski Gori pa sneg

Ljubljana / Kranjska Gora, 02. 05. 2021 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Aida Mešić, Ti.Š.
Komentarji
2

Konec tedna je minil tudi v znamenju manjših težav zaradi vremena. Močan veter je tako v kraju Gore v občini Idrija odkril streho na gospodarskem objektu. Za pomoč so aktivirali tudi prostovoljne gasilce. Sunki vetra so v več krajih po Sloveniji podirali drevesa, na območju Moravč in Krške vasi pa so prebivalci za nekaj časa ostali brez električne energije. Proti večeru pa je sneženje zajelo Kranjsko Goro.

Vremenske razmere so minulo noč povzročale nekaj nevšečnosti, tudi razmere na cestah so bile zaradi deževja nevarne.

Danes ob 8.03 se je na cesto Vašca–Letališče Brnik podrlo drevo, ki so ga gasilci PGD Cerklje razžagali in odstranili. Enako se je zgodilo tudi na cesti Rašica–Knej, ter prav tako ob 9.05 na cesti Selce–Kališe v občini Železniki.

Promet je oviralo tudi podrto drevo čez cesto Metlika–Semič pri naselju Bočka. Razžagali in odstranili so ga gasilci PGD Metlika. Zaradi močnega deževja se je drevo v Lokavcu, občina Ajdovščina, nagnilo in ogrožalo stanovanjsko hišo. Gasilci GRC Ajdovščina so drevo požagali.

Med 15.40 in 17.00 pa so prebivalci dveh naseljih za nekaj časa ostali brez električne energije. Oskrba z elektriko je bila začasno motena na območju Moravč, in sicer zaradi izpada dajnovoda. Brez električne energije je ostalo 1430 gospodinjstev.

Znova je zmanjkalo elektrike tudi pri 292 odjemalcih iz Krške vasi, v občini Ivančna Gorica – zaradi menjave poškodovanega elektro droga.

Padavine bodo zajele večji del države

Agencija RS za okolje (Arso) sicer napoveduje, da bodo zvečer in ponoči večji del države zajele padavine. Proti večeru je tako že začelo snežiti v Kranjski Gori.

Meja sneženja se bo ponoči v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. V Najnižje jutranje temperature bodo ob pričetku novega tedna od 4 do 9, v alpskih dolinah bo okoli 1 stopinja Celzija.

Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na jugovzhodu. Popoldne se bo postopno jasnilo, zlasti v hribih na severu pa bo možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

V torek bo deloma sončno z dokaj svežim jutrom. V sredo dopoldne bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VAREN
02. 05. 2021 21.04
-5
Hudo. Apokalipsa. Konec sveta.
Nimasmisla
02. 05. 2021 21.02
+8
Kaj bi mi brez naših vrlih gasilcev