Slovenija
Oglas

Vrhunski projekti za boljši jutri

Ljubljana, 05. 06. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Porsche Slovenija letos praznuje trideset let svojega uspešnega delovanja. Ob jubileju poudarjajo, da ne gre zgolj samo za napredne premike v mobilnosti, ampak tudi skupno zavezo k spreminjanju stvari na bolje. Ker verjamejo v partnerska sodelovanja, ob tej priložnosti izpostavljajo šest vrhunskih projektov, za katerimi stojijo predani posamezniki in organizacije.

Porsche Slovenija d.o.o.

JELKO GROS 
Nordijski center Planica; Projekt trajnostne mobilnosti

Ni samo odličen komentatorski glas RTV-ja in nekdanji trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih, ampak tudi idejni oče in vodja Nordijskega centra v Planici. Ta je kraljica poletov, hkrati pa se tudi kraljevsko zavzema za trajnost. V dolini pod Poncami se zavedajo, da se z naravo ne sme tekmovati, temveč se ji moramo podrediti oziroma jo spoštovati. Tamkajšnji gradbeni dosežki tako ne zasenčijo okoliških očakov, skupni imenovalec vseh prireditev v planiškem centru pa je, da je pri njihovi organizaciji in izvedbi dosledno upoštevana prijaznost do okolja.

V sodelovanju s Porsche Slovenija je Planica opremljena tudi s polnilnicami za e-avtomobile.

NINA BALENT
Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje; Varen prevoz za otroke in mladino

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje ljudem v stiski pomaga že skoraj sedemdeset let, Nina Balent pa delovanje ene izmed naših najbolj prepoznavnih neprofitnih in humanitarnih organizacij soustvarja že trinajsto leto. V kolonijah, ki jih zveza ponuja čez poletje, je bila nekoč tudi sama, sprva kot otrok, kasneje kot vzgojiteljica. Tam je na lastni koži občutila težo stiske in medvrstniških razlik ter se hitro naučila, kako lahko že majhna dejanja in pozornosti naredijo veliko več, kot si lahko predstavljamo. Od takrat je sodelovala pri snovanju številnih humanitarnih programov, kot sta Botrstvo in Veriga dobrih ljudi, danes pa se posveča predvsem organizaciji prostočasnih dejavnosti za otroke in mladino.

Vozilo, ki ga je Zvezi podarilo podjetje Porsche Slovenija, omogoča prevoz donacij po bližnji in daljni okolici, hkrati pa je na voljo tudi za prevoze otrok in družin, ki so del njihovih programov.

ROBERT ŠTABA
Zavod Varna pot; Park varne mobilnosti

Robert Štaba je človek na varni misiji, in to dobesedno, saj je mednarodno priznani strokovnjak za mobilnost in varnost v prometu ter pobudnik, ustanovitelj in predsednik Zavoda Varna pot. Med drugim se zavzema tudi za Vizijo nič, katere cilja sta nič smrtnih žrtev in nič hudo poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Robert poudarja pomembnost preventive in zavedanja, da imamo v prometu moč vsi, da nikoli nismo sami in da so varnostna pravila osnova za dejanja, ne samo besede. To je naložba za varno skupno prihodnost – ne le na ravni države, kjer varne ceste in kolesarske steze ne smejo ostati samo predvolilni bombončki, ampak tudi v šolah, saj je o varnosti v prometu treba začeti poučevati že najmlajše.

Skupaj s podporniki, med katerimi je tudi Porsche Slovenija, soustvarja interaktiven Park varne mobilnosti ter se zavzema za Vizijo nič (nič smrtnih žrtev in nič hudo poškodovanih zaradi prometnih nesreč).

Dr. MATJAŽ KORMAN
vodja razvoja pogonskih sistemov, Audi Hungaria; Prenos znanja in izkušenj s področja e-mobilnosti

Dr. Korman je ime, ki ga v Audijevih tehnoloških krogih prav dobro poznajo. Imenujejo ga tudi oče prvega Audi e-trona, sicer pa je strateg, vizionar, razvojnik in postavljavec temeljev za prihodnost samovozečih vozil. Kljub temu da je v svojem razmišljanju vedno pred časom, pa ima pri razvijanju idej vedno v mislih, kakšen je tipičen uporabnik in kako bi mu napredek lahko olajšal življenje.

Svoje bogato znanje in izkušnje bo dr. Korman delil na Blejskem strateškem forumu, katerega dolgoletni partner je tudi Porsche Slovenija.

SARA ISAKOVIĆ 
mag. Psihologije; Program za psihološko stabilnost mladih

Kot bivšo profesionalno športnico s srebrno (in našo prvo plavalno!) olimpijsko medaljo jo najbrž poznate vsi, manj pa vas verjetno ve, da je tudi magistrica performance psihologije in uspešna podjetnica. Treninge v vodi je zadnja leta zamenjala za treninge uma, saj s svojim znanjem ter z različnimi psihološkimi orodji in tehnikami pomaga do boljše psihološke odpornosti tako športnikom kot tudi podjetjem in posameznikom.

Letos cilja na delo z mladimi športniki in s Porsche Slovenija za 30 posameznikov/-ic pripravlja brezplačen program psihološkega treninga z imenom Vklopi se.

JURE PUKL 
mednarodno uveljavljeni saksofonist; Multimedijski jazz projekt

Jure Pukl je saksofonist in jazzovsko ime svetovnega kova. Guardian ga je pred leti razglasil za vzhajajočo zvezdo glasbene generacije novega stoletja, s svojo zgodbo pa dokazuje, da lahko z vztrajnostjo, trdim delom in zaupanjem vase vsakdo seže visoko. Od tega, da je sprva le pritiskal na tipke klarineta in pihal v prazno, do enajstih avtorskih albumov, Prrešernove nagrade in profesorskega naziva na katedri za jazz Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Navdih za prihajajoči glasbeni projekt, ki ga podpira Porsche Slovenija, je sprejemanje drugačnosti. Saksofonistu se bodo na odru pridružili umetniki različnih glasbenih stilov in nastop prepletli s čustvi, ki odražajo tako nestrpnost kot tudi nakazujejo človečnost in sočutnost.

Več informacij o posameznih projektih lahko izveste tukaj. Za boljši jutri, že danes.

 

 

Naročnik oglasa je Porsche Slovenija d.o.o.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni