Slovenija

Vrnila se je tudi druga ekipa gasilcev: To je neprecenljiva izkušnja

Skopje, 15. 08. 2021 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.Š.
Komentarji
5

Z intervencije v Severni Makedoniji, kjer je lokalnim oblastem pomagala pri gašenju požarov, se je vrnila tudi druga ekipa slovenskih gasilcev, so na družbenem omrežju Facebook zapisali pri Upravi za zaščito in reševanje. Kot so še dodali, so se vsi vrnili zdravi, intervencija pa je s tem končana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kar doživiš tam ... zadnje dni, ko smo zaključevali svojo odpravo, so v gostilnah vstajali od miz in nam ploskali, tudi na ulicah. Trobili so z avtomobilskimi hupami," so ob vrnitvi povedali gasilci, ki pravijo, da je bila to neprecenljiva izkušnja. Kot so izpostavili, solidarnost ne pozna meja: "To nas dela človeške."

Prva odprava, ki je pomagala pri gašenju požarov, se je v domovino vrnila že v četrtek. Ekipa je bila uspešna pri omejitvi požara na območju kraja Berovo, pred ognjenimi zublji so rešili štiri vasi. Novo ekipo, ki se je vrnila danes, pa je na terenu pričakalo bolj stabilno stanje. Prva ekipa je namreč požar že lokalizirala, ob njihovem odhodu pa je na območju kraja Berovo začelo deževati.

Severna Makedonija je Slovenijo za pomoč zaprosila 3. avgusta v okviru mehanizma EU na področju civilne zaščite. Slovenija je pomoč zagotovila že naslednji dan, najprej v obliki začasne sestave Civilne zaščite za gašenje gozdnih požarov, ki je štela 48 pripadnikov in 17 vozil. Kasneje, 10. avgusta, pa je bila na teren napotena rotacija enote Civilne zaščite za gašenje požarov v naravnem okolju z 51 pripadniki in štirimi vozili, so še zapisali na upravi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DP26
16. 08. 2021 14.38
+3
Samo pohvale lahko izrazim. To so ljudje kateri so pripravljeni pomagati v kakršni koli situaciji ne glede na to, da se zavedajo da je to lahko njihova zadnja intervencija. Se enkrat KAPO DOL
športnik66
16. 08. 2021 10.17
-4
Lepo, da pomagamo Makedoncem pri gašenju požara. Vprašam se le, a pa bi oni nam tudi pomagali v težavah? Pa ne mislim s tem nič slabega, a odnos mora biti vedno daš-dam in ne le dam, dam, dam...
nana122
16. 08. 2021 11.46
+2
Če ne pomagaš sam, ne moreš pričakovati, da ti bo kdo pomagal. In če bi vsi tako razmišljali, bi šel svet še hitreje v maloro. Pomagaš namreč zato, ker nekdo rabi pomoč in ne zato, da bi od tega kaj imel.
medo90
16. 08. 2021 09.21
+4
Bo njih sprejel Pahor? Bravo fantje
scipio
16. 08. 2021 08.28
+3
Bravo, slovenski gasilci kremeniti!