Slovenija

Policija išče storilce: med mladostniki v črnih oblačilih tudi dekle v belem plašču

Ljubljana, 10. 12. 2023 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z., M.P.
Komentarji
0

Potem ko je začetek 39. festivala LGBT filma v Ljubljani pospremil incident – skupina mladih je iznad vhoda v Kinodvor strgala mavrično zastavo in jo zažgala, nato pa se razbežala – se vrstijo obsodbe tega homofobnega dejanja. Policija obljublja, da bo storila vse, da bo odkrila in sankcionirala storilce. Gre za skupino mladostnikov, starih od 15 do 18 let, oblečenih večinoma v črna oblačila, zraven je bilo tudi dekle v belem plašču. Zbežali so v smeri Miklošičeve ceste. Vse, ki bi kar koli vedeli, pozivajo, naj jih obvestijo.

Ljubljanski policisti so sporočili, da so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o poškodovanju zastave pred stavbo na območju centra Ljubljane. "Ugotovljeno je bilo, da je skupina neznancev pristopila do droga pred stavbo, z njega je skupina snela mavrično zastavo in jo zažgala. Gre za skupino mladostnikov, starih od 15 do 18 let, oblečenih večinoma v črna oblačila, zraven je bilo tudi dekle, ki je bilo oblečeno v bel plašč. Skupina je zbežala v smeri Miklošičeve ceste," so zapisali.

Če ste videli storilce ali jih poznate, obvestite Policijo.
Če ste videli storilce ali jih poznate, obvestite Policijo. FOTO: Shutterstock

Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo in zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

"Vse, ki bi kar koli vedeli o dogodku ali so opazili navedeno skupino mladostnikov, naprošamo, da informacije sporočijo na Policijsko postajo Ljubljana Center, številko 113 ali anonimno na 080 1200," so še dodali.

Poudarili so še, da ima Policija ničelno toleranco do vseh oblik nasilja, da jih ostro obsojajo in bodo storili vse, da bi se storilci navedenega dejanja odkrili in ustrezno sankcionirali.

Festival se je v Ljubljani začel včeraj, do 17. decembra pa bodo na njem prikazali 24 igranih celovečernih in dokumentarnih ter 19 kratkih filmov iz 27 držav. V središče so tokrat postavili južnokorejski film. Festival bo potekal na treh lokacijah po mestu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou