Slovenija

Vrtovec: Čim prej moramo zagnati infrastrukturne projekte, ki so pripravljeni

Ljubljana, 15. 04. 2020 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
15

Bo država skorajda prazne ceste v času koronavirusa izkoristila za njihovo obnovo, kot je napovedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec? Kaj vse naj bi obnovili in kako nameravajo v čim večji meri zagnati gradbeništvo, ki bi po koncu epidemije pospešilo gospodarsko rast? Vrtovec pravi, da je projekte, ki so pripravljeni, treba čim prej zagnati.

 

"Gradbeništvo je zelo močan multiplikator. Zavzemam se za to, da bi čim prej zagnali infrastrukturne projekte, ki so pripravljeni. Ta multiplikator lahko potem zelo hitro dosežemo. Sam ne gledam samo na to, kaj je ta trenutek, ko se država ubada z zajezitvijo okužbe s koronavirusom, ampak gledam tudi naprej. Se pravi, kaj bomo počeli v prihodnjih letih. In odprte projekte, ki čakajo, je treba čim prej zagnati," je jasen minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

"Zlasti pa me veseli, da se pospešeno izvajajo dela na avtocestnem križu, namreč teh del je ta trenutek za polovico več kot v istem obdobju lani. To je res prvovrstna priložnost, da zdaj, ko je karantena in so avtoceste prazne, prikrajšamo ljudem dolge kolone v poletnih mesecih in opravimo dela," je dodal in napovedal obnovo predora Golovec, ki se bo namesto poleti začela konec aprila.

 

"Sam ne gledam samo na to, kaj je ta trenutek, ko se država ubada z zajezitvijo okužbe s koronavirusom, ampak gledam tudi naprej," pravi minister Jernej Vrtovec.
"Sam ne gledam samo na to, kaj je ta trenutek, ko se država ubada z zajezitvijo okužbe s koronavirusom, ampak gledam tudi naprej," pravi minister Jernej Vrtovec. FOTO: Bobo

 "Trudimo se, da bi vse, kar je načrtovano za poletne mesece, začeli izvajati že v aprilu," trdi.  Torej bo poleti manj zastojev in lahko rečemo, da bo gradbeništvo dobro pričakalo čas po koronavirusu? 

"Prepričan sem, da bo kolon manj, da bodo ljudje prej prišli z ene točke na drugo, tudi zato, ker se zdaj na avtocestah izvajajo številna dela, preplastitve, vzdrževanja ... Enak poziv sem dal tudi DRSi, da naj se državne ceste sedaj prenovijo, ker je najbolj primeren čas  za to. Kar se tiče pa gradbeništva, pa je zdaj treba izkoristiti ta multiplikator, ki ga gradbeništvo ima. Treba je iti v investicijski tok in začeti z investicijami, ki čakajo. Z ministrom Vizjakom sva že sedela , namreč tudi takšni projekti, ki čakajo okoljevarstvena dovoljenja, je prav, da se čim prej začnejo. Na primer južni del tretje razvojne osi, kjer čakamo na gradbena dovoljenja že kar nekaj časa in pričakujem od okoljevarstvenikov, da ne nagajajo tako močno, kot do sedaj," je še povedal minister.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
15. 04. 2020 21.51
Je že popravil izračune za elektriko in se opravičil za 27%?
om
15. 04. 2020 21.26
+0
Naložbe v infrastrukturo so bile vedno pomemben faktor ekonomske stabilizacije po vsaki krizi. Minister dela v pravo smer. Civilne iniciative pa bodo morale postati civilne torej stvar omike skupine državljanov v korist vseh in ne stvar posameznih zasebnih - parcialnih interesov napran interesom širše skupnosti. Uskladitev posameznih parcialnih z širšimi družbenimi interesi pa je objektivno gledano zelo težka naloga politike. Zlasti v primerih ko se parcialno politizira.
Primula1
15. 04. 2020 19.50
+0
Ta minister ni vreden ene piškave hruške. Najprej se je bogato zlagal glede nižje elektrike, koliko pa tehta po strokovni plati, pa je pokazal eden njegovih prvih nastopov kot minister, ko je vztrajno govoril o spravnih vozilih.
Realistt
15. 04. 2020 19.15
+1
Ta Vatovec je edina svetla točka med sedanjimi ministri..Kapo dol
Lumpx
15. 04. 2020 18.42
+0
Levaki pa v jok in na drevo ker nova vlada dela tako uspesno medtem ko Sarec se zmeraj isce izgubljeno pusko v koruzi ko je bezal z vlade.
ina5785
15. 04. 2020 16.08
-2
Uf, ti si pa POKAZAL sedaj svoje znanje, ko si na funkciji. V opoziciji je imel jezik tako namazan, da bi človek mislil celo, da je tip sposoben. Sedaj je pa tako zgubljen kot slepa kura. Pa kar nekaj blebeta, ponavlja. . . . . . . . .
Streznitev
15. 04. 2020 18.21
+0
Nekaterim tvojim naprimer Atomičevi teče jezik, kot na fuzijo. Ne vem pa, če je za poslušat kaj ženšče blebeče. Ne sodi človeka na prvi pogled. Deluje pa prestrašen. Šef zahteven, v parlamentu pa poslanka , ki te pogleda kot hudič: "ti si najšibkejši člen".
Drugorazredni
15. 04. 2020 15.25
+5
Bog pomagaj saj ne vedo kaj delajo
Streznitev
15. 04. 2020 18.21
-1
leond1
15. 04. 2020 15.19
+5
vrtovec prodaja pecivo po vipavski dokini in krasu ki ga je mama spekla. mešetar od boga
Streznitev
15. 04. 2020 18.23
To ga matra, prehod med občinami, ne more fizično niti z božjo pomočjo.
Hasan
15. 04. 2020 14.33
+2
Ja,ta minister ima res blazne iskušnje iz gospodarstva.Ima celo končano teološko fakulteto,kar pomeni dovolj in še preveč znanja,da vodi ministrstvo za infrastrukturo.
leond1
15. 04. 2020 16.15
+1
Streznitev
15. 04. 2020 18.29
Nadomešča šiviljo in koliko se ona spozna na beton in asfalt in električne vode- ne vodo, žice, ki niso niti.