Slovenija

Vsa kadrovanja po mnenju vlade skladna s pravno podlago

Ljubljana, 26. 10. 2020 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po mnenju vlade so bila vsa imenovanja, razrešitve ali premestitve v policiji izvedene skladno s pravno podlago, vsi imenovani ali premeščeni javni uslužbenci pa izpolnjujejo predpisane pogoje za zasedbo položajnih delovnih mest. Enako velja tudi za kadrovanje na položaje in položajna delovna mesta, je zapisano v sporočilu po dopisni seji vlade.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje v odgovor na predlog priporočil v zvezi s kadrovanjem v državne institucije in gospodarske družbe, ki ga je državnemu zboru predložila skupina poslancev. 

Kot je zapisano v sporočilu po dopisni seji, je vlada v odgovoru navedla, da se v policiji postopke zaposlovanja in premeščanja izvaja na podlagi veljavne zakonodaje, kar velja tudi za kadrovanje na položaje in položajna delovna mesta.

Pojasnili so, da se za pridobitev položaja uporabljajo določbe zakona o javnih uslužbencih, ki urejajo zasedbo delovnega mesta, če ni drugače določeno. Vse premestitve v policiji na položajnih delovnih mestih pa se po navedbah vlade izvajajo upoštevajoč določbe zakona, ki urejajo področje premeščanja.

V odgovoru so spomnili še, da je v zakonu o organiziranosti in delu v policiji posebej določeno, da generalnega direktorja policije imenuje in razrešuje vlada na predlog ministra, za postopek pa se uporabljajo določbe zakona, ki ureja sistem javnih uslužbencev.

Dodali so, da je v zakonu tudi posebej določeno, da direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada imenuje in razrešuje generalni direktor policije, za postopek pa se uporabljajo določbe zakona, ki ureja sistem javnih uslužbencev o imenovanju in razrešitvi direktorja organa v sestavi. Kandidat mora poleg tega izpolnjevati tudi pogoje, ki jih zakon zahteva za sklenitev delovnega razmerja policista.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1175947
27. 10. 2020 11.24
+0
Mnenje te vlade ima pa resnično veliko težo.
Lumpx
27. 10. 2020 15.13
+1
Trglav
27. 10. 2020 10.29
+0
Tudi jaz ženi razlagam in dopovedujem, da sem najboljši mož, pa mi ne verjame. Kaj naj naredim? Odstopiti ne morem, ker bo dobila drugega. Oponirati ji ne morem, ker ne pridem do besede. Uspel bi z njenim ljubčkom, pa on ni zato! Ni rešitve - trpim!!!!
brus li
27. 10. 2020 09.24
+1
In potem svizec zavije čokolado...
Otmarx
27. 10. 2020 09.20
+3
Tudi jaz po mojem mnenju nisem storil prometnega prekrška, pa sem kazen moral vseeno plačati.
sinhron
27. 10. 2020 08.55
+5
Menjave kadra se bodo vršile in so se vršile , samo razlika je v načinu in vzroku menjave ! Nekatere vlade so menjale določene kadre , ker niso izpolnjevali kriterijev za zasedbo določenega mesta , ker so zagrešili kakšno " nepravilnost " in niso sami odstopili ali pa so odstopili iz osebnih razlogov . Ta Janševa ( SDS )VLADA KADRUJE IZKLJUČNO POLITIČNO ( samo , da je naš !) ne glede na strokovnost ! Tiste pa , ki so zagrešili kakšno proti zakonitost ali storili kakšno napako , pa zagovarjajo na vse možne načine in jih vzamejo v bran ! V tem je največja razlika v kadrovanjih drugih naših vlad napram Janšetovim ( SDS -ovim ) , ki s kadrovanjem želi uničiti vse dobro in si podrediti vse , za absolutno nadvlado !
123soba
27. 10. 2020 08.13
+1
A je res treba toliko zaposlenih zamenjati z vsakokratno menjavo vlade. Ne odide pa nihče iz javne uprave, tako da vsako leto 5000 novih zaposlitev pol od tega nepotrebnih...
EnKandidatDosmrtniMandat
27. 10. 2020 08.00
+1
Vrana vrani ne izkljuje oči, komunist komunistu stolček gor drži. Živela komunistična SDS! Živel tovariš Jansza!