Slovenija

Vsaj en terminal s podporo?

Trst, 07. 05. 2007 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska vlada naj bi podprla gradnjo enega od predlaganih plinskih terminalov v Tržaškem zalivu.

Po poročanju tržaškega dnevnika Il Piccolo bi italijanska vlada utegnila pogojno podpreti gradnjo terminala, ki ga španska družba Gas Natural predlaga na kopnem blizu kraja Žavlje pri Trstu. Vlada v Rimu sicer pripravlja nacionalni energetski načrt, v okviru katerega bo odločila, koliko plinskih terminalov potrebuje Italija in katere so najprimernejše lokacije za njihovo gradnjo.

Grafični prikaz plinskega terminala v morju Tržaškega zaliva
Grafični prikaz plinskega terminala v morju Tržaškega zaliva FOTO: POP TV

Deželna vlada Furlanije - Julijske krajine (FJK) je pred tem izrekla pogojno pozitivno mnenje o obeh načrtih za izgradnjo plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, tako morskega kot tistega na kopnem. Stališče deželne vlade je sicer povezano z vrsto predpisov na področju varstva okolja in varnosti.

Janša: Brez zelene luči za gradnjo terminala

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je na današnji tiskovni konferenci med drugim povedal, da je stališče vlade do vprašanja gradnje terminalov v Tržaškem zalivu „popolnoma jasno“. Kot sedaj kaže, pa tudi na strani odločujočih dejavnikov v sosednji državi prihaja do treznejšega premisleka, kar pomeni, da verjetno ta terminal na morju ne bo dobil zelene luči za gradnjo.

Kljub temu, da je deželna vlada FJK naklonjena terminaloma, pa so vse občinske uprave na območju zaliva že pred časom izrekle negativno mnenje o načrtih. Med temi je tudi občina Trst, ki je bila še nedavno naklonjena izgradnji vsaj enega od obratov. Plinskima terminaloma nasprotujejo tudi lokalne okoljevarstvene organizacije, zlasti krajevna sekcija Svetovnega sklada za naravo WWF in organizacija Legambiente, oblikoval se je tudi Odbor za zaščito Tržaškega zaliva.

Nasprotniki terminalov, ki so minuli petek v Trstu priredili tudi javno srečanje, opozarjajo zlasti na neprimernost gradnje takih obratov v Tržaškem zalivu, na nevarnost ohlajevanja in onesnaževanja morja ter na problematiko varnosti. Tržaški gospodarski krogi so po pisanju dnevnika Il Piccolo na isti valovni dolžini kot italijanska vlada, saj bi raje videli, da bi se morebitni plinski terminal zgradil na kopnem pri Žavljah in ne sredi Tržaškega zaliva.

Največji zagovornik terminala je po pisanju Primorskega dnevnika predsednik Ustanove za tržaško industrijsko cono (EZIT) Mauro Azzarita. Predsednik tržaške Trgovinske zbornice Antonio Paoletti je bolj previden in opozarja na potrebo po soudeležbi prebivalstva ter postavlja zahtevo, naj bodo imela od tega projekta korist tudi mala krajevna podjetja in ne samo velike družbe. Predsednik združenja obrtnikov Confartigianato Fulvio Bronzi meni, da je plinski terminal lahko z gospodarskega vidika velika priložnost za Trst, obenem pa zahteva jasne odgovore glede okolja in varnosti.

Z lanskoletnega protestnega shoda proti plinskim terminalom na slovenski obali
Z lanskoletnega protestnega shoda proti plinskim terminalom na slovenski obali FOTO: Dare Čekeliš

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.