Slovenija

Vukasović napovedal razširjeno tožbo

Zagreb, 20. 03. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Opatijski poslovnež Božidar Vukasović, ki zastopa skupino varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke, se ne bo pritožil na torkovo odločitev tržaškega sodišča. Napovedal pa je razširjeno tožbo.

Božidar Vukasović je napovedal tožbo za večji znesek
Božidar Vukasović je napovedal tožbo za večji znesek FOTO:

Kot je dejal Vukasović, je z razsodbo sodišča zadovoljen, in napovedal, da bo na tržaškem sodišču nadaljeval postopek za izplačilo varčevalcem ne samo že zahtevanih 1,65 milijona evrov, ampak dodatnih 10 milijonov evrov, kolikor približno znaša depozit te podružnice v italijanski centralni banki. "Po tem uvodnem delu bomo sprožili civilni spor za izplačilo ne samo 1,65 milijona evrov, temveč veliko večje vsote glede na to, da bomo razširili tožbo na vse nekdanje varčevalce nekdanje LB, ki so nas pooblastili, in ki jih je nekaj tisoč," je dejal.

Vukasović je zadovoljen tudi, ker bodo v skladu z razsodbo sodišča vse sodne stroške kot tudi stroške Nove Ljubljanske banke zaradi angažiranja 10 italijanskih odvetnikov plačali slovenski davčni zavezanci.

Vukasović je povedal, da so on sam in dva italijanska odvetnika, ki zastopata 175 hrvaških varčevalcev na sodišču v Trstu, zadovoljni z razsodbo sodišča, saj je z njo sodišče dokazalo, da je pristojno za reševanje tega spora. "Sinoči smo se odločili, da se ne bomo pritožili. Sprejemamo odločitev sodišča in gremo v civilni spor za izplačilo. Postopek pred tržaškim sodiščem gre naprej, samo z večjimi vsotami in večjim številom varčevalcev," je dejal Vukasović. Dodal je še, da zasežbe kapitala tržaške podružnice NLB niso niti pričakovali, saj so vedeli, da bo ta predstavila potrdilo o depozitu v italijanski centralni banki v višini več kot 10 milijonov evrov.

"Cilj je v mesecu dni priti do vsote 10 milijonov evrov," je dodal.

Vukasović je varčevalce nekdanje Ljubljanske banke, ki ga še niso pooblastili za zastopanje pred tržaškim sodiščem, pozval, naj to storijo pri notarjih, saj namerava v prihodnjem mesecu razširiti tožbo v Trstu na 10 milijonov evrov, napovedal pa je tudi nove akcije po Evropi.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA