Slovenija

Vzgojiteljica pretepala 5-letnika?

Ljubljana, 09. 02. 2010 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V vrtcu v Novih Jaršah naj bi vzgojiteljica pretepala 5-letnika. Družina je pretepanje tudi uradno prijavila. A ravnateljica je vzgojiteljico le premestila v drug vrtec.

V vrtcu v Novih Jaršah naj bi vzgojiteljica pretepala 5-letnika. Družina je pretepanje tudi uradno prijavila. A ravnateljica je vzgojiteljico le premestila v drug vrtec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saintjozef
08. 03. 2012 20.55
V naši družbi lahko samo še župniki pretepajo otroke nekaznovano.
jakac8
14. 02. 2010 04.17
+1
dana12310.02.2010, 00:22 4 ansev :o)10.02.2010, 00:062 Ansev, vzgojiteljca vzgaja, to ima že v nazivu. Ne pa tepe, moj bog. Če ne zna z besedami doseči red, je zgrešila poklic. --- Molči, če ne veš kaj je bilo... Verjetno si ena taka oseba, ki ima svoje otroke razpuščene, da ti po glavi serjejo, a tega seveda ne opaziš, ker si slepa ko ...in največ kar znaš takrat rečt, znaš rečt, če se je slučajno majčkeno zmotil in on veselo naprej dela kar mu paše... in ko ti bo tak otrok zrasel bo baraba po cesti divjala, ker se ne bo bal ne kazni ne policajev, ne zakona redu...in naprimer s kako divjo vožnjo men otroka ubil in pol te bom jaz poiskal pa se bova malo ''pomenla''... Verjetno ne veš, da obstajajo včasih tudi taki starši, ki zaradi osebnih zamer do neke osebe, ki je lahko zaposlena v vrtcu naredijo lažno propagando in jo hočejo s tem spravit ob poklic..A seveda, za take kot si ti in tebi podobnim je to že znanstvena fantastika...
fowler
08. 03. 2012 20.49
+1
pri otroku, ki ima slabo vzgojo doma oz. je nima, ne moreš kar čez noč doseči namena z besedami... je pa res, da ga ne smeš zato udariti... danes starši (pre)hitro zaženejo vik in krik pri kakšnem ravnatelju vrtca, mogoče bi ga večkrat morale tudi vzgojiteljice... ampak, one so itak tam zato, da goltajo vse bedarije staršev in otrok... bolano...
jakac8
14. 02. 2010 04.05
+2
ansev :o)10.02.2010, 01:02 1 Saj ne pravim, da bi mogle zdej vzgojitelce teps otroke. Menim samo, da bi morala biti primarna vzgoja doma, ne pa da je zdaj to delo vzgojiteljev in učiteljev, ker starši pač nimajo časa za svoje otroke in jim dovolijo vse kar si zmislijo. Treba postavit neke meje, namesto, da se otroke tako zavija v vato in se jih ščiti do onemoglosti. To začnejo hitro izkoriščat in to ne pelje več nikamor. Če so otroci že pri treh letih nesramni, da lahko gledaš samo z odprtimi usti, potem se ne čudim, da je delo pedagodov in pedagoginj čedalje težje. Motim pa me, ker vsi obsojate vzgojiteljico, nihče pa se ne vpraša kaj je bil sploh povod za vse skupaj. --- Točno tako vesna..in tudi možno, da je vse še bolj napihnjeno, saj vemo da so nekateri starši takoj na nogah, če vzgojiteljica njihovega otroka samo grdo pogleda ali malo glas dvigne...pa tudi, če bi njihov otroček vzgojiteljici kak predmet v glavo zabrisal, bi ga nebi smela že okarat...Mislim, da če bo šlo tako naprej, bodo morale čez kakih 10 let vzgojiteljice nosit varnostne čelade na glavah in neprebojne jopiče, ker drugače bodo vse potolčene domov hodile...Otroci so čedalje bolj razpuščeni in nasilni že zelo zgodaj...in to vse že od doma prinesejo, tako, da se morajo nekateri starši vprašat, katera vzgoja dela njihove otroke take-ali avtoritativna ali NEavtoritativna ...Saj se dost jasno vidi, kakšni so bili nekoč otroci ali pa sedaj, ko ni avtoritete...a nekateri butli tega ne vidite pač, ker ste egoisti in samo na sebe mislite...Zanimivo bi bilo slišat, kako se ta fantek obnaša v vrtcu, pol pa soditi nekaj...
fischer2
12. 02. 2010 12.02
-1
NO OK,CINIČNI JUNAKI. PODATEK IZ ZANESLJIVIH VIROV:VZGOJITELJICA JE POTRJENO, FIZIČNO NAPADLA TRI OTROKE !! MOGOČE CELO VEČ,PA SE ŠE NE VE. KAJ POREČETE NA TO,MOGOČE JE TUDI VAŠ MED NJIMI PA (ŠE) NE VESTE. PA LEP POZDRAV.
fischer2
12. 02. 2010 11.50
-1
VSAKA ČAST TISTIM,KI ŠČITITE OTROKA,KI JE BIL PRETEPEN.DRUGE PRIJATELJE IN -CE VZGOJITELJICE,KI JE TO STORILA PA OČITNO PEČE VEST ALI SO PA TAKO SLABOUMNI,EGOCENTRIČNI IN BREZ MORALE,DA JE ZA NJIH VSE KRIVA ŽRTEV IN STARŠI, KI KAO NE ZNAJO VZGAJATI.ME PRAV ZANIMA,KAJ BI STORILI ČE BI VAŠE OTROKE TEPLI V VRTCU IN ŠE ZA TO PLAČALI. HALO?? STE PRI ZDRAVI PAMETI !! VZGOJITELJICO DEJANSKO VEN IZ DELA Z OTROKI,RAVNATELJICO PA TUDI NEKAM ZA PLANKE.SRAM VAS JE LAHKO,DA OBTOŽUJETE OTROKA IN STARŠE. OTROK JE BIL TEPEEEN, NE ZNATE BRATI SLOVENŠČINE !!! KAJ PA PSIHIČNE POSLEDICE,MISLITE DA SO ŠLI NA TV ZARADI PUBLICITETE ?? OČITNO SO ŠLI,KER NIHČE NI UKREPAL!! OSAMA VSAKA ČAST,KRATKO IN JEDRNATO ! LJUDJE ,NASILJE JE KAZNIVO DEJANJE,NE VEM KAJ BI VI RADI OD ŽRTVE,DA SE MOGOČE OPRAVIČI NASILNICI ALI REČE ŠE! NASILNICA JE KAZENSKO OVADENA TUDI OD VRTCA,KAJ POREČETE NA TO ? MALO SE OZRITE VASE IN POSKUŠAJTE ODKRITI KAJ DOBREGA V VAS IN NE SAMO VELIKO MERO CINIZMA. PA LEP DAN
godhead
12. 02. 2010 09.08
+1
nekatere, ki se danes pojavljajo v naših medijih, so še premalo tepli kot otroke, zato pa so zdaj pokvarjeni nemoralneži
Maša Rotar Zaletel
10. 02. 2010 16.23
+4
Ta vzgojiteljica ni ničesar kriva vse obtožbe so lažnjive in nepreverjene. Vzgojiteljica je super ženska, ki obožuje otroke in nikoli nikomur nebi naredila nič. Govorim iz prve roke.
SEBASTI
10. 02. 2010 12.35
STARŠI IMAJO NALOGO, DA SVOJEGA OTROKA SEZNANIJO Z PRAVICAMI IN S SVOJIMI DOLŽNOSTMI. POLEG TEGA, OTROK KI NE SPOŠTUJE NIKOGAR SE TEGA NESPOŠTOVANJA NAUČI OD STRAŠEV. JE PA RES, DA ČE OTROKA NE ZNAMO USMERJATI DRUGAČE KOT Z FIZIČNIM OBRČUNAVANJEM, POTEM NISMO SPOSOBNI BITI NITI STARŠ, NITI VZGOJITELJ, UČITELJ...
tapravi
10. 02. 2010 11.44
-3
ma to vzgojitlco bi strgu ko pesa da bi mojega otroka tepla.ravnateljco bi pa čez okno fukno.pol me pa naj tožijo banda.
sumarT
10. 02. 2010 09.36
-1
Froscha09.02.2010, 21:15 lej ne delaj se pametne. Vidim da si slaba vzgojiteljica al karkoli že ..opravi prej diplomo
sottozero
10. 02. 2010 09.01
+2
Otroci ti res lahko "pojejo živce"... ...ampak potem ne opravljaš tega poklica...ki ni poklic... Ali ti je v VESELJE...ali pa tega ne počni !
rianna
10. 02. 2010 08.40
+1
s.zvezdica - kje v mojem postu si "razumela" da sem napisala da je tepež dovoljen??? Mislim da je tu problem veliko širši tako kot pravi sarsal. Otroci vedo kaj so njihove pravice o dolžnostih pa tudi slišat nočejo...tako tudi starši. Vsi trije sinovi so agresivni, hiperaktivni in ne poslušni...starša pa samo od daleč opazujeta.
SARSAL99
10. 02. 2010 08.14
+2
če oče sam prizna da otroka več ne obvladajo je problem širši kot se zdi.nič ne piše ali so tepeni tudi drugi otroki.mislim,da se starši morajo vprašati kje so ga polomil.da znajo biti otroci nesramni že pri teh letih pa vemo vsi.seveda ne zagovarjam vzgojiteljico,treba jo kaznovat,saj je imela čas da na vedenje otroka opozori starše kot tudi nadrejene.seveda pa se otrok obnaša v vrtcu in v šoli tako kot mu dovolijo starši,saj sami vzgajamo naše otroke in vemo kako to gre.iz mojega primera vam povem tole;grem po otroka(obiskuje prvi razred) in se učiteljica začne tožit kako poreden je bil moj otrok tistega dne.seveda je otrok vpričo učiteljice trdil da to ni res.pa sem učiteljici začel očitat zakaj ga ni kaznovala,seveda mi je hitela razlagati kako nemočni so,da se nad otroki niti dreti ne smejo.seveda sva potem doma imela veselo šolo in je začuda postal nenagajiv in vsak dan sprašujem v šoli kako se je obnašal seveda učiteljico.
ansev88
10. 02. 2010 01.02
+1
Saj ne pravim, da bi mogle zdej vzgojitelce teps otroke. Menim samo, da bi morala biti primarna vzgoja doma, ne pa da je zdaj to delo vzgojiteljev in učiteljev, ker starši pač nimajo časa za svoje otroke in jim dovolijo vse kar si zmislijo. Treba postavit neke meje, namesto, da se otroke tako zavija v vato in se jih ščiti do onemoglosti. To začnejo hitro izkoriščat in to ne pelje več nikamor. Če so otroci že pri treh letih nesramni, da lahko gledaš samo z odprtimi usti, potem se ne čudim, da je delo pedagodov in pedagoginj čedalje težje. Motim pa me, ker vsi obsojate vzgojiteljico, nihče pa se ne vpraša kaj je bil sploh povod za vse skupaj.
dana123
10. 02. 2010 00.22
ansev :o)10.02.2010, 00:062 Ansev, vzgojiteljca vzgaja, to ima že v nazivu. Ne pa tepe, moj bog. Če ne zna z besedami doseči red, je zgrešila poklic.
ansev88
10. 02. 2010 00.06
+1
Mislm, da je tole res taka bolj delikatna tema, kjer bi se dalo razpravljat v nedogled. Včasih je blo res tako, da si naredu bedarijo, si dobu batine in si zapomnu. Si mel kakšno spoštovanje do staršev in ostalih starejših ljudi. Danes mulci in njihovi straši poznajo samo še svoje pravice, nihče pa se ne ozira na dolžnosti. Mularija lahko dela kar hoče, čedalje bolj so objestni, starši so seveda ponosni na to in svoje otroke ščitijo pred vsemi grozotami sveta. Ljudje a se vi zavedate, da bodo ti ljudje čez nekaj let odrasli in kakšen odnos bodo imeli do vseh, če se bo tako stanje nadaljevalo? Sama menim, da naislje res ni rešitev, vendar se morajo otroku že od enega leta postavljati meje, ne pa da te mulci vrtijo okol prsta pa še sam ne veš kdaj pa kako.
dana123
09. 02. 2010 23.55
+1
stomater09.02.2010, 19:4430 včasih smo jih dobil po riti pa je blo vse ok..danes pa mulota mal postran pogledaš pa je že takoj zloraba..dajte se mal skulirat..sicer so pa taki članki bolj za dvigovanje pritiska" Ne vem, koliko otrok imaš ti, ampak ti zagotavljam, da noben normalen starš ne bi dovolil, da se nad njegovega otroka dvigne roka. Vzgaja se z besedami in ljubeznijo, ne pa s tepežem.
Limona2021
09. 02. 2010 23.24
+1
rianna, naj je še tako podivjan tepež ni način, vzgojinih ukrepov obstaja veliko. Vzgojiteljica je tam, da ga varuje tistih nekaj ur, ne da ga vzgaja z udarci. In hecno vsi vidijo druge otroke svojih nikoli!
ena-tm
09. 02. 2010 22.09
+2
Vsaka zgodba ima dve plati. V prispevku pa sploh ni povedano kaj točno se je dogajalo, da bi se lahko komentiralo in obsojalo.
rianna
09. 02. 2010 21.33
Seveda ni dovoljeno pretepanje otrok, če ga je vzgojiteljica res udarila, vendar družino videvam v vrtcu in lahko samo rečem, da noben od treh fantkov nima nobene discipline, nobenega reda in da so podivjani. Že oba starša jih komaj "dohajata".