Slovenija

Vzorni vozniki bodo na Celjskem nagrajeni z ogledom rokometne tekme

Celje / Ljubljana, 07. 11. 2018 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H / STA / Ti.Š.
Komentarji
3

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je pridružil akciji za ničelno toleranco do alkohola in drog v prometu, ki v teh dneh poostreno poteka v Sloveniji. Celjski policijski upravi so namreč ponudili kupone za brezplačen ogled tekem lige prvakov – za tekmo z Zagrebom in kasneje še z Nantesom. Kupone bo v času akcije lahko prejel vsak udeleženec v prometu, ki ga bo ustavila policija in bo dosledno upošteval cestno-prometne predpise.

Posebna akcija za tekmo z Zagrebom bo na območju celotne Policijske uprave (PU) Celje potekala ta petek. Pri nadzoru prometa bosta med 18. in 19. uro v Celju sodelovala tudi dva igralca rokometnega kluba Celje Pivovara Laško – Gal Marguč in Matic Grošelj, ki bosta vzornim voznikom (tistim, ki bodo med policijsko akcijo napihali ničlo) osebno delila vabila na tekmo.

Policisti bodo na tekmi pred dvorano Zlatorog predstavili tudi svoje delo in opremo

S policijo pa bodo v klubu sodelovali tudi tako, da se bodo na tekmi z Zagrebom pred dvorano predstavili policisti. "Prideta dva pripadnika Posebne policijske enote z opremo in orožjem, vodnik službenega psa s psom, prometni policist s službenim vozilom in policijska patrulja z intervencijskim vozilom," so sporočili iz kluba. 

Celjani so še sporočili, da so vsi člani kluba podpisali zavezo, oziroma kodeks, s katerim se zavezujejo k dejanjem, s katerimi bodo pripomogli k večji varnosti ter odgovornosti v prometu in še pomembneje, k aktivni promociji in ozaveščanju o tej tematiki.

Podobna akcija se obeta tudi za tekmo z Nantesom.

Akcija Slovenija piha 0,0, ki jo ministrstvo za zdravje izvaja v sodelovanju z AMZS, DrogArtom, inšpekcijskimi službami in Valom 202, bo potekala do 11. novembra. Vozniki bodo lahko na posebnih 0,0 kontrolah po Sloveniji preverili stopnjo alkohola v krvi. Poleg vstopnic za tekmo na Celjskem, bodo lahko vzorni vozniki po Sloveniji prejeli tudi vstopnice za koncert Policijskega orkestra z Vladom Kreslinom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IvekKu
07. 11. 2018 16.11
+3
samo vzorne voznike se redko ustavlja
Podborsky
07. 11. 2018 14.03
+5
Sponzor pihanja je rokometni klub Celje morate se pripisati. To mi disi po korupciji.
Podborsky
07. 11. 2018 14.02
+7
A vi se norca delate iz ljudi?