Slovenija

Vzpostavljanje borze v Sarajevu

Ljubljana, 14. 04. 2000 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za ekonomske odnose in razvoj Marjan Senjur in direktor Ljubljanske borze Draško Veselinovič sta danes podpisala pogodbo o vzpostavitvi borze vrednostnih papirjev v Sarajevu. Vrednost projekta vzpostavitve borze znaša 69 milijona tolarjev. Polovico vrednosti projekta financira ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj (MEOR) v skladu s kriteriji za porabo sredstev Slovenije kot donatorke glede na Strategijo vključevanja Slovenije v gospodarsko obnovo jugovzhodne Evrope, polovico sredstev pa v obliki pomoči prispeva Ljubljanska borza.

Veselinovič pa je ob tej priložnosti podpisal še pogodbo o izvajanju projekta vzpostavitve borze z direktorjem Komisije za vrednostne papirje Federacije Bosne in Hercegovine (BiH) Edibom Bašićem.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.