Slovenija

FOTO: Z bagri nad vrtičke

Ljubljana, 06. 10. 2008 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Savo v Črnučah so začeli rušiti vrtičke. Na kraju so se zbrali lastniki nelegalno zgrajenih objektov, ki so rušenju nasprotovali. Vročo kri so zato mirili policisti.

Pri zagotavljanju pomoči navedenemu Inšpektoratu RS za okolje in prostor je sodelovalo okoli 20 policistov.

Zgodaj zjutraj se je začelo rušenje vrtičkov v Črnučah, saj je rok, do katerega bi morali zavezanci objekte sami odstraniti, potekel. Kot je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica Inšpektorata RS za okolje in prostor Helena Lovše Vrhovec, je gradbeni inšpektor danes začel prisilno odstranjevati vse nelegalno zgrajene objekte. Stroške odstranjevanja, transportov, odlaganja gradbenih materialov na javni deponiji in druge stroške, ki bodo nastali z izvršbo, bodo plačali imetniki objektov.

Lastniki nelegalno postavljenih objektov so se zbrali na kraju dogodka in želeli preprečiti rušenje, vendar je njihove namere v kali zatrla policija. ''Kadar je pričakovan upor ali revolt, zaprosimo za policijsko asistenco,'' je povedala Lovše Vrhovčeva in dodala, da je vsakršen upor tamkajšnjih prebivalcev odveč, saj ne morejo ničesar spremeniti, ker pritožbe niso več možne.

Obvestilo
Obvestilo FOTO: Tomaž Ungar

S PU Ljubljana so sporočili, da se je na kraju zbralo več deset ljudi, skupina tridesetih pa je poskušala preprečiti dostop delovnim strojem. Policisti so skupino pozvali k umiku, vendar ta poziva ni upoštevala, zato so policisti uporabili prisilna sredstva (palice - tonfe) in skupino potisnili s poti. Kršiteljem bodo zaradi kršenja predpisov napisali plačilne naloge.

Spomnimo

Napis
Napis FOTO: Tomaž Ungar

Inšpektor je 26. junija na ogledu ugotovil, da zavezanci v danem roku niso odstranili objektov, zato je 1. september določil kot dodatni rok za odstranitev. Inšpekcijske zavezance je opozoril, da bo objekte, ki ne bodo odstranjeni v roku, na njihove stroške odstranilo pooblaščeno podjetje. Ker je le nekaj zavezancev odstranilo objekte, jih je inšpekcija obvestila, da se bo izvršba nadaljevala po 17. septembru. Še enkrat so jih pozvali, naj sami izpraznijo in odstranijo objekte. Kljub napovedi, da bo republiška inšpekcija po 17. septembru začela rušiti objekte na črnuških vrtičkih, se to ni zgodilo. Na Inšpektoratu RS za okolje in prostor so takrat povedali, da je inšpektorica z izvajalcem opravila le ogled.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

omega6
07. 10. 2008 22.53
Mene pa zanima, kdaj bodo že enkrat na vrsti ciganska naselja.
stanislavag
07. 10. 2008 13.56
Če bi bili vrtički, ne bi bilo kaj rušiti. Končno vrtičke naj dobijo vrtičkarji! Glede Žal, pa je danes urejeno tako, da je spodobno za pieteto na osrednjem mestnem pokopališču.
mentos1
07. 10. 2008 12.53
Ferdox si pa zadel v crno,ni kaj dodat.Naj oblast katerakoli ze enkrat ima merila za vse enako ne glede da je nekdo direktor,zdravnik ali politik kar se tice nelegalno zgrajenih objektov in podobno.Sele potem bomo lahko verjel v pravno drzavo.
cupofmarja@email.si
07. 10. 2008 12.39
Bravo.........
Ferdo Crni
07. 10. 2008 11.52
Še dobro da objekte vrtičkarjem ruši Janković. Če bi bil to Janša bi že v Evropo romale peticije o \"nacistični\" in \"diktatorski\" drži. Spomnimo se samo deložacije Strojanov iz nezakonito zgrajenih objektov na vodnem izviru. Torej rezime: Če je človek NAŠ lahko dela kar hoče in je vse v redu. Ma kaj v redu - to je socialen čut in \"drug način vladanja\".
chemtrail
07. 10. 2008 11.43
Ja pa kaj bi še radi!!! Barake so bile predimenzionirane, posledično črne gradnje. Prav da se podrejo. Kako bi pa bilo če bi ljudje gradili kar povprek, pravila so postavljena in morajo se spoštovati!!! Glede rakove jelše, se pa popolnoma strinjam tudi tam bi morali narediti red! Ne vem kaj Zoki čaka, da mu pade plafon....
Phantomart
07. 10. 2008 11.18
Kaj pa !!! Ste morda kot meščan, državljan kdaj poizkusili urediti potrebna dovoljenja, ..... dovoljenja, ..... ??? ...... Vam ni uspelo !!! Niste edini !!! Kdo potrebuje servis , ki služi predvsem samemu sebi in \"Prijateljevim Interesom\",..... MNOGI.
Lagoya
07. 10. 2008 11.02
Ravno danes sem se peljal čez Črnuče in Jankoviču lahko le čestitam. Na tuji zemlji postavljati 2-NADSTROPNE, vsaj 20m2 objekte z žarom, bazenom, 3 sodi in vsaj parimi kubiki smeti, ki naj bi bile \"lope za orodje\" je BALKAN. Čepraj je tud župan iz dol, ve da je mesto potrebno urediti. Turisti, ki pridejo v LJ z vlakom pomoje mislijo, da so mal zaspali in je vlak že v Tirani. Zdej nekateri izmed vas kažejo svoje prave obraze, ko očitajo županu, da ureja mesto in predvsem spoštuje zakon. Če bodo tiste barake podiral, ko bom se jest mem peljal, dobi strojnik za en pir v Rogovilcu al kjet blizu, ker opravlja družbeno koristno delo. BRAVO ZOKI ! ! !
An-Nagm
07. 10. 2008 10.22
Le tako naprej g.Janković končno,da bo nekdo naredil red v Ljubljani!!
Kam.gre.ta.svet
07. 10. 2008 10.10
Eh Janez008, Janez... Ti še vedno verjameš v Dedka Mraza...
svaka-cast
07. 10. 2008 09.27
PRAVICI--- kot prvo ne sklepaj po posnetkih-pejt raj pogledat. in kako lahko rečeš da so vikendi v drugem stavku pa cigansko naselje??? kaj bo zdej po tvojem??? in glede na to da nas je 1500 ne vem kje si videl gozd, če pa sklepaš le po slikah medijev??? :) tudi predlog o ureditvi parcel, o najemnini, o vsemu smo podali, vendar pa nas naš župan ki gleda samo v smeri proti kapitalizmu ni želel poslušati, tko da, kdo je pol tisti ki se ne želi pogajati o tipski ureditvi vrtičkov??? drugače pa ponovna obljubljanja o vrtičkih kje drugje so pa utonila v pozabo ker jankovič še nikoli ni naredil nekaj dobrega za revne ljudi. no ja postavil nam je plastične stole po ljubljani da mamo poleti kje za sedet :) vodovarstveno območje???? čudno da je stadionski pesek vozil ravno sem kjer je vodovarstveno območje. zanimivo, kajne???
Janez008
07. 10. 2008 09.27
Ne vem, zakaj vam gre Zoki v nos tako...Sem Ljubljančan in povem vam, da je odkar je in župan, v Ljubljani prav prijetno živeti. Pozitivno. Vrtički? Kako lahko podpirate nelagalne na črno grajene hiše, iz katerih gre vsa svinjarija direktno v Savo, na črno oddajajo študentom postelje tam, da ne govorim o piknik prostorih in glasni glasbi... Dajte malo časa našemu Zokiju, tisti pravi vrtičkarji bodo malo izven Ljubljane in vodovarstevno zaščitenih območjih dobili lepe parcelice, kjer bodo lahko v miru obdelovali svojo solatko, brez črnih gradenj vikendov in ekološko spornih metod kmetovanja... Kar se pa tiče Rakove Jelše...tudi ta se ureja...v bistvu bo kmalu kanalizacijsko najbolj urejen del Ljubljane, kjer se bivše županje sploh niso upale vstopiti, štadion se tudi gradi, Ljubljana se ureja, v Žalah je park...kako lahko vidite kaj sploh slabega... ...be more positve. Peace!
blokirani
07. 10. 2008 09.15
To so bile bolj vikendice kat vrtički. Vsaj po objavljenih posnetkih. Kot cigansko naselje. Kdo je že videl vrtove v gozdu?!?! Moj predlog: uredit parcele cca 10x10 metrov, na njih pa ute za orodje max 1x1 meter - vse enake. Pa vsak naj plača neko razumno najemnino ali pa kupi zemljo. Potem pa naj se vrtičkajo :)
Tonček Balonček
07. 10. 2008 08.40
Arhar bo jiom ponudil nadomestne parcele okoli Cerkniškega jezera!! Da ne bi pretiravali s tem Jankovićem, najprej rušijo objekte na državni zemlji (\"od Janše\"), občinska(\"Jankovićeva\") pride na vrsto kasneje! Enkrat zagovarjate anarhijo in pravico do črnih objektov na varstvenem pasu, drugič (pri Strojanovih), se vam je zdelo pa tako fino, da so jih prepodili in porušili tiste barake! A Ljubljani bi morali imeti te barakae, na podeželju bi moralo biti pa lepo in čisto?
blokirani
07. 10. 2008 08.35
Kam.gre.ta.svet07.10.2008, 00: Da neprestano nekaj gradi, obnavlja..torej je proračunskih sredstev čisto dovolj... Ne le dovolj. Ostalo je dobrih 30 milijončkov. Sedaj pa od Pahorja zahteva 120 za zadnji 2 leti. Ostala Slovenija pa naj životari?
morski_sadez
07. 10. 2008 08.16
Ljubljančani, sj ste volili Jankovića a ne! Zdj pa mate!
pjurjavc
07. 10. 2008 07.34
Kaj pa cigani ko jih imajo vsepovsod njim podrite, pol jih pa še pred zid dejte lenuhe lene.
KrasMan
07. 10. 2008 07.10
ne se čudit...tiste ki ste volili...tiste zdaj imate na oblasti! Na naslednjih volitvah malo razmislite
Kam.gre.ta.svet
07. 10. 2008 00.26
A ja še neki.. Najlepše kar sem slišal v zadnjem tednu...da Pahor ne bo jankoviću povečal proračuna... Zakaj... Pa bodite resni... Saj tako al tako pravite da je naredil ogromno za Ljubljano.. Da neprestano nekaj gradi, obnavlja..torej je proračunskih sredstev čisto dovolj... Ampak ko je svinja pri koritu ji niokli ni dovolj... Sicer normalno tisti denar potrebuje da bo lahko prevzel MERCATOR... Daj te malček vklopit možgane...levičarji!!!
Kam.gre.ta.svet
07. 10. 2008 00.19
vrtickarji... Kako dobrega župana imate a ne?!? Kako skrbi za naše glavno mesto...?!? Kako brani interese meščanov in državljanov..?!? Kaj vse dobrega je naredil za Ljubljano in še posebeja na zadnjih volitvah za Slovenijo?!? Tako pač je...vse dokler bo ta nori folk slep in nepismen in ne bo že enkrat sprgledal, da preden odda svoj glas takim kriminalcem, lopovom... dobro premisli in se pozanima o njihovi preteklosti sploh pa o njihovih osebnih in partijskih interesih bo tako! Jezikavi in nešolani ter požrešni osebki kot je janković in njemu podobni na ta način vedno pridejo na oblast in potem na račun ljudi, (ki s poštenim in trdim delom oz. garanjem plačujejo davke tej državi) kradejo do mile volje in to skozi razne projekte, gradnje, posle oz. javnih naročil... Prosim vas...pa spreglejte že enkrat kdo je janković in kdo je stoji za njim in okli njega... Komu omogočate, da na naših hrbtih in preko naših žepov bogatijo... Sploh pa vsa sranja, ki jih je janković naredil v tem mandatu boste šele začutili ko vas bo opalilo po žepu.. Vprašajte Koprčane... Kaj vse dobrega je naredil njihiv župan za Koper... Ampak koliko jih zdaj vse to stane... Kako oz. za koliko 100-krat je svoje premoženje povečal g. popović... Ja ja...