Slovenija
Oglas

Z nami je vedno LUŠTno!

Ljubljana, 11. 01. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zgodbe, ki jih piše življenje, začnemo ustvarjati znotraj svoje družine in bližnjih. Najlepše pa je, ko se z njimi zberemo ob raznih slavjih, nedeljskih kosilih ali pa ob skupnih vsakodnevnih obrokih. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi, je namreč neprecenljiv, zato ga cenimo in v njem preprosto uživajmo!

LUŠT
LUŠT FOTO: Arhiv ponudnika

Blagovna znamka LUŠT, pod katero v trgovinah najdete slovenski PARADIŽnik, letos obeležuje deseto leto. LUŠTno zgodbo pišejo že od leta 2012, ko smo na policah naših trgovin prvič zagledali v Sloveniji pridelan paradižnik LUŠT. Njihova družina se je skozi leta širila na prav vseh vidikih; od širitve in novogradnje rastlinjaka do povečanja nabora pridelanih sort paradižnika, ne smemo pa izpustiti niti zagotavljanja delovnih mest lokalnim prebivalcem. Del njihove LUŠTne družine ste tudi vsi vi, ki jih spremljate ali pa se pridružujete njihovi LUŠTni poti.

LUŠT
LUŠT FOTO: Arhiv ponudnika

Družina LUŠTnih, svežih, sočnih in okusnih paradižnikov je za vas na voljo skozi vse leto! Uživajte v okusu paradižnika kot tistega, ki se ga spomnite iz vaše mladosti. 

 

Majhni, srednji, podolgovati, okrogli, rdeči, črni, rumeni … ne glede na to, kakšne oblike ali barve so, LUŠTno družino sestavljajo vsi raznovrstni paradižniki. Kot pravijo, si družine ne moremo izbrati – izberemo pa si lahko aktivnosti, ki jih počnemo skupaj. Oni družno pridelujejo paradižnik LUŠT, zato da lahko vi z vašimi bližnjimi v njem uživate ob skupnih obrokih. 

LUŠT
LUŠT FOTO: Arhiv ponudnika

Nič ni lepšega kot pa preživljanje časa s toplino obdanimi trenutki ob naših najbližjih, s sveže pridelanimi paradižniki LUŠT, ko nas zunaj obdaja zimska idila, kajneda? 

 

Paradižnik v zimskih mesecih pridelujejo na integriran in okolju prijazen način, s pomočjo »Sistema za zimsko vzgojo«. Ta vključuje okolju prijazen in kompleksen sistem ogrevanja s soproizvodnjo elektrike ter prečiščevanje izpuhov. Nastali CO2 tako uporabijo za hrano LUŠTnih rastlin, ki ga preko fotosinteze pretvorijo v kisik. Sistem zimske vzgoje paradižnika vključuje tudi osvetljevanje in okolju prijazno zatemnjevanje rastlinjaka čez zimo, ko so dnevi krajši in ni dovolj svetlobe. Tako so preprečili večje svetlobno onesnaževanje, rastlinam pa zagotavljajo dovolj svetlobe za okusen in kakovosten lokalni pridelek v tem delu leta, ko je zunaj mraz in sneg in pridelava sicer ni možna. 

LUŠT
LUŠT FOTO: Arhiv ponudnika

Sadike paradižnika so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, zasadili pa so jih že septembra, zato da lahko vi uživate v svežih, sočnih in okusnih paradižnikih skozi vse leto. Za opraševanje cvetov poskrbijo čmrlji, ki so hkrati tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje, saj bi čmrlji v nasprotnem primeru zagotovo poginili. Ob pojavu morebitnih škodljivcev za njih poskrbijo njihovi naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak. V LUŠTni družini je tako zares vedno naravno(st) živ(ahn)o!

Pozimi lahko izbirate med paradižniki iz njihove zimske družine svežih paradižnikov. Za vas so na voljo Mali grozdasti paradižnik LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek – mešanica pisanih češnjevih paradižnikov, ki jih obožujejo tudi otroci! Vsak vaš družinski član zagotovo najde nekaj za svoj okus! Poskusite. Pa LUŠTen tek!

 

LUŠT
LUŠT FOTO: Arhiv ponudnika

 


Naročnik oglasa je Paradajz d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3