Slovenija
Oglas

Z novimi okni boste znižali stroške

Ljubljana, 26. 09. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Privoščite si nadstandardna okna Arcont PREMIUM+ po standardni ceni

Zaradi podražitev življenjski stroški naraščajo, večina ljudi pa razmišlja o tem, kako znižati porabo oziroma stroške ter prihraniti denar. Potrebujete namig? Dobra izolacija doma vam bo prihranila ogromno energije. Začnite s prenovo stavbnega pohištva oziroma vgradnjo kakovostnih oken. Svetujemo, kako izbrati najboljša, in to po ugodnih cenah. 

Arcont

Na kaj biti pozoren pri izbiri oken? 

Okna polepšajo naš dom ter nam obenem nudijo zaščito pred zunanjimi vplivi in seveda udobje, saj naravna svetloba vpliva na naše počutje, motivacijo in storilnost. Da bi imeli kakovostna okna, ki bodo zagotavljala najbolj optimalno bivanje, pa moramo biti pri njihovi izbiri pozorni na več dejavnikov. 

Pomemben dejavnik pri izbiri oken je steklo, saj zajema do 75 % površine oken in tako vpliva na lastnosti okna; določa toplotno in zvočno izolativnost ter stopnjo protivlomne zaščite. Vrsta in debelina stekla, tanki emisijski nanosi na steklih in vmesni distančniki iz umetnih mas so tisti dejavniki, ki zagotavljajo prihranek pri porabi energije. Ne nazadnje pa morajo biti okna tudi uporabniku prijazna in preprosta za uporabo. 

Arcont

Kakovostna okna, ugodna cena 

Nakup oken je običajno velik finančni zalogaj, še posebej, če želite resnično kakovostna okna. Pri podjetju Arcont okna & vrata pa za ugodno ceno dobite več. Izberite standardno ponudbo nadstandardnih oken PREMIUM+, ki so primerna tako za novogradnje kot tudi prenovo vašega objekta. Arcontova najbolj prodajana okna v standardni izvedbi namreč ponujajo vse, kar običajno ponujajo nadstandardna okna, in to po standardni ceni. Z vgradnjo Arcontovih oken PREMIUM+ si boste zagotovili odlične energijske prihranke in udobje bivanja. Poglejte, zakaj! 

Arcont

Troslojna zasteklitev

Za razliko od običajnih oken, ki imajo dvoslojno zasteklitev, imajo Arcontova okna PREMIUM+ troslojno steklo debeline 48 mm. Ta namreč zagotavlja odlično toplotno (Ug=0,5 W/m2/K) in zvočno (RW=34 dB) izolativnost. Pri večini ponudnikov je cena troslojne zasteklitve višja, pri Arcontu pa jo dobite za ceno dvoslojne. 

Ali ste vedeli?
 

Koeficient prehajanja toplote (U) pove, kako učinkovita so okna. Manjši je U koeficient, boljša je izolativnost oken.

Izolirani poličniki in visoko izolirana talna podloga

Ali ste vedeli, da do največjih toplotnih izgub prihaja pri vgradnji oken s policami in oken, vgrajenih v tlak? V Arcontu so zato razvili posebne WF3 izolirane poličnike (U= 0,70 W/m2K) in visoko izolirano talno podlogo WF3 (U= do 0,60 W/m2K) za stabilno vgradnjo elementa in termično izolacijo v tlakih. Poličniki in talne podloge so del Arcontove standardne ponudbe, zato vam jih vgradijo brez doplačila. 

Arcont

Dodatno tesnilo

Arcontova okna imajo za razliko od običajnih, ki imajo dve tesnili, kar tri tesnila. Vključena so že v standardni ponudbi. Dodatno tesnilo namreč poveča toplotno izolativnost oken, zaradi česar bo energetskih izgub precej manj, poleg tega še dodatno ščiti pred nalivi in vetrom. 

Distančnik TGI

Vgrajen distančnik omogoča, da se temperatura enakomerno porazdeli po celotni površini stekla in s tem preprečuje nastanek kondenza ob robovih stekla. Naj vas vlaga na zunanji strani oken v jesenskem in zimskem času ne preseneti – to namreč pomeni, da je zunanje steklo zelo dobro izolativno in je notranjo toploto prepustilo minimalno. 

Mehkocelična pena za vgradnjo brez razpok

Pri Arcontu so postavili nov standard tudi pri montaži. Po novem uporabljajo mehkocelično peno, ki preprečuje nastanek mikro razpok in s tem prehod zraka ter ima tudi dobro zvočno in toplotno izolativnost, zrakotesnost* ter paronepropustnost.

*10-krat večja od navadne PU pene, na podlagi testov ZAG. 

Lažje odpiranje, daljša življenjska doba

Pri Arcontu so v svojo standardno ponudbo nadstandardnih oken PREMIUM+ vključili tudi premium okensko kljuko Secustik in zapirno gobico Komfort, ki omogočata lažje rokovanje. Tako boste svoja nova okna lahko uporabljali še več desetletij.

Arcont

Nadgradite nadstandard


Pri podjetju Arcont okna & vrata so mislili na vse. Linijo oken PREMIUM+ lahko enostavno nadgradite s senčili in kakovostnimi elektro pogoni s krmiljenjem priznanega proizvajalca Somfy s 5-letno garancijo. Več informacij najdete tukaj.

Pri izbiri oken se obrnite na najboljše svetovalce za stavbno pohištvo. Pri podjetju Arcont okna & vrata vam bodo z veseljem svetovali in podprli vaš projekt gradnje ali prenove. Oddajte svoje povpraševanje ali primerjajte ponudbo s pomočjo spletnega vodiča.

 

Naročnik oglasa je Arcont IP, d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1