20°C

Z novima radarjema v nekaj dneh zaznali skoraj 3300 kršitev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Kaya Kamenarič /
KOMENTARJI
576
V okviru Evropskega tedna mobilnosti so v Ljubljani postavili dve novi ohišji za samodejno napravo merjenja hitrosti. Napravi so postavili na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45, na obeh cestah je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. V zgolj štirih dneh so zaznali skoraj 3300 prekoračitev hitrosti.

Ohišje za radar
Ohišje za radarFOTO: Miro Majcen

V sredo se je začel Evropski teden mobilnosti, najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti, v kateri Mestna občina Ljubljana (MOL) sodeluje že 19. leto. Letos v okviru kampanje načrtujejo tudi deset trajnih ukrepov, eden od njih je namestitev dveh novih ohišij za samodejno napravo merjenja hitrosti.

Radarja so postavili na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45. Na obeh cestah je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Meritve so začeli v petek, 11. septembra, in že v prvih dneh zaznali številne prekoračitve hitrosti. 

Od petka do ponedeljka, od 11. do 14. septembra, so na Cesti v Mestni log zaznali skupno 2.202 prekoračitvi hitrosti, na Aljaževi ulici pa 1.078 prekoračitev hitrosti. Kljub omejitvi hitrosti 30 kilometrov na uro je bila največja izmerjena hitrost na Cesti v Mestni log kar 86 kilometrov na uro, na Aljaževi ulici pa 73 kilometrov na uro. 

PREBERI ŠE
Podpora tednu mobilnosti: minister Vrtovec iz Domžal pritekel v službo

"Glede na te rezultate meritev hitrosti pozivamo vse voznike, da pri vožnji upoštevajo cestnoprometno signalizacijo in tako tudi sami pripomorejo k izboljšanju prometne varnosti kot tudi večje varnosti otrok v cestnem prometu," pravijo iz MOL in dodajajo, da sta obe lokaciji izvajanja meritev vezani na šolsko pot in sta v neposredni bližini šol.

Poudarili so, da je namen izvajanja meritev s samodejnimi merilnimi napravami izključno izboljšanje prometne varnosti, saj vozniki vse prevečkrat pozabljajo, da prevelike hitrosti zmanjšujejo možnost, da bi se izognili nevarnim razmeram in s tem tudi preprečili prometne nesreče z najhujšimi posledicami.