Slovenija

Z obiskom Kranjske Gore na pomoč prizadetim v poplavah

Kranjska Gora, 13. 08. 2023 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V tednu dni, odkar so Slovenijo prizadele poplave, se je odvilo že več dobrodelnih akcij za pomoč tistim, ki so izgubili svoj dom. Z mislijo na najbolj prizadeta območja v državi se bodo na dan solidarnosti zbrali tudi v Kranjski Gori, kjer bo potekala celodnevna dobrodelna akcija Kranjska Gora za Slovenijo. Na večernem koncertu se bo zvrstilo več znanih imen, vstop pa bo prost.

V Kranjski Gori so se odločili, da bodo tudi oni pomagali tistim, ki so v poplavah izgubili dom in svoje premoženje. Za ponedeljek, dan solidarnosti, so tako napovedali celodnevno dobrodelno akcijo Kranjska Gora za Slovenijo.

"V senci nedavnih poplav, ki so prizadele naše bližnje, se v skupnem sodelovanju zavzemamo za pomoč tistim, ki so je v tem trenutku najbolj potrebni," so sporočili. Upajo, da bodo z dobrodelno akcijo lahko podprli prebivalce s prizadetih območij. 

Dobrodelni koncert za prizadete v poplavah v Kranjski gori
Dobrodelni koncert za prizadete v poplavah v Kranjski gori FOTO: Kranjska Gora za Slovenijo

Izkupiček nakupa in prostovoljni prispevki za ogrožena območja

Po mestu se bodo tako zvrstili kranjskogorski podjetniki iz turističnega sektorja ter ponudniki ostalih storitev. Pri številnih boste z nakupom izdelkov ali storitev prispevali k skupni akciji, saj bodo podjetja in posamezniki dohodek od prodaje izdelkov ali storitev namenili v dobrodelne namene, pomoč prizadetim v poplavah.

Popoldan pa se bo v dolini odvil še dobrodelni koncert. Vstop bo prost, morebitni prostovoljni prispevki pa bodo prav tako namenjeni za sanacijo poplavljenih območij. Začel se bo ob 18. uri na Trgu na Gorici, nastopali pa bodo predvsem domači izvajalci. 

Oder bo otvorila domača Folklorna skupina Nageljčki – vrtčevski in šolski otroci iz Zgornjesavske doline, sledili bodo Denis Porčič – Chorchyp, Zvita feltna, Vili Resnik, Alenka Gotar, Marko Stanković in ostali. Z dobrodelnim koncertom bodo tako domačinom kot tudi domačim in tujim gostom dali možnost, da tudi oni pomagajo. "Vsaka donacija bo štela in skupaj bomo naredili razliko v življenjih tistih, ki se soočajo z izzivi po poplavah," so optimistični vsi vpleteni.

Med prvimi je svojo udeležbo seveda potrdil domačin Chorchyp, ki je ravno v naslednjem mesecu želel izdati nov videospot za pesem "Ne se pred't", pa so celotni posneti material odplaknile poplave.
Med prvimi je svojo udeležbo seveda potrdil domačin Chorchyp, ki je ravno v naslednjem mesecu želel izdati nov videospot za pesem "Ne se pred't", pa so celotni posneti material odplaknile poplave. FOTO: Kranjska Gora za Slovenijo

Chorchypu poplave odplaknile projekt

Med prvimi je svojo udeležbo seveda potrdil domačin Chorchyp, ki je ravno v naslednjem mesecu želel izdati nov videospot za pesem "Ne se pred't", pa so celotni posneti material odplaknile poplave. 

"Projekt, ki smo ga začeli že več kot pol leta nazaj, dva meseca snemanja otrok iz osnovnih šol, socialno ogroženih, snemanja inkluzivnih judoistov, snemanja na dobrodelnem nastopu z Rock mulčki, pa s para plesalko Laro in vsi posnetki s Frankom Bajcem ter ostalimi, ki so nesebično pomagali pri projektu ... vse to je odnesla voda. Seveda je to v primerjavi s tistimi, ki jim je voda dobesedno odnesla njihove domove, malenkost. In ravno zato bomo v ponedeljek v moji domači Kranjski Gori vsi nastopali z enim namenom – zbrati čim več denarja za vse, ki so jim poplave res uničile zelo veliko," je povedal.

"Pridružite se nam v Zgornjesavski dolini in pokažimo, da lahko skupaj naredimo veliko. Vaša prisotnost in prispevek sta neprecenljiva, zato vabljeni, da podprete dobrodelno akcijo Kranjska Gora za Slovenijo in se udeležite dobrodelnega koncerta ter pomagate vsak po svojih močeh," poziva Denis Porčič – Chorchyp.

Prostovoljni prispevki se bodo zbirali skupaj z območnim združenjem Rdečega križa Jesenice. 

"Pridružite se nam v Zgornjesavski dolini in pokažimo, da lahko skupaj naredimo veliko," poziva Denis.
"Pridružite se nam v Zgornjesavski dolini in pokažimo, da lahko skupaj naredimo veliko," poziva Denis. FOTO: Kranjska Gora za Slovenijo
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja