Slovenija

Z zvišanjem trošarin se je škatlica cigaret podražila za 12 centov

Ljubljana, 26. 02. 2024 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marko Gregorc
Komentarji
5

Spreminjajo se trošarine na tobačne izdelke. Obdavčitev polnil za elektronske cigarete se bo več kot podvojila, za tretjino bo dražji tobak za segrevanje, dajatve za običajne cigarete bodo višje za približno tri odstotke. Obdavčitve bodo tako bolj podobne sosednjim državam, pojasnjujejo na finančnem ministrstvu, kjer napovedujejo tudi ostrejši nadzor nad prodajo tobaka. Trošarine na alkoholne pijače pa za zdaj ostajajo nespremenjene.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zdravkob
27. 02. 2024 10.31
+2
Ko oblast tako zavzeto skrbi zame mi gre na bruhanje. Sluzasti ko pokvarjena riba. Gnusite se mi. Ker vemo, da vam ni mar niti malo. In ta zlaganost je ogabna.
Verus
27. 02. 2024 08.34
+6
Čakam javno objavo sposobnega odvetnika, ki bo skupaj s kadilci sprožil tožbo. Država je največji diler. Sprva se je ljudi navadilo na ta strup, zdaj se jih cedi do onemoglosti! Opustiti kajenje ni lahko, čeprav se mnogi izživljate nad kadilci. Številni želijo nehati, pa ne morejo. Država je v vlogi dilerja, ki je navlekel prebivalstvo na cigarete in zdaj odvisnost zlorablja. To je potencialno največja tožba zoper državo v zgodovini obstoja. Drugi uporabniki - ni dovolite si, da se sadizem v vas naslaja nad draginjo nečesa, kar ljudje težko opustijo. NOBEN kadilec ni vsel, da kadi, če pokličete v zdravstveni dom za pomoč pri opuščanju kajenja, vas odslovijo tako, da vam povedo, da ta hip ni ničesar, s čemer lahko pomagajo. Svetujejo vam klic na številko, na kateri se nihče ne oglasi in svetujejo "delavnice", ki ne koristijo nikomur. Ljudje potrebujejo učinkovino, ki pomaga premagati fizično odvisnost! Ko napadate svoje sodržavljanje kadilce, ste krivični, ker ne razumete bitke, ki jo oseba plačuje zaradi napake v mladosti. Cigareti so mamilo, ki ga dila država. Ne napadajte odvisnike, napadajte dilerja. Z nekaj volje se lahko ustvari zdravilo, ki bo pomagalo pri opuščanju kajenja, a se ga z razlogom ne naredi!
komarec
26. 02. 2024 21.44
-5
Kar se mene tiče lahko podražijo to milijon % me ne moti.
kiropraktik
26. 02. 2024 19.59
+11
Pravilno! Udarite po žepih, da bo denar za migrante, Ukrajino, Palestino, NVO.....
Brakedirt
26. 02. 2024 20.49
-5