Slovenija

Za jugozahodni del države razglašena zelo velika požarna ogroženost

Ljubljana, 20. 07. 2022 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, U.Z.
Komentarji
1

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja v občinah Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi. Omenjeno območje je v zadnjih dneh prizadelo že več požarov, ogenj pa se lahko ob izjemni vročini, suhem vremenu in vetru znova razplamti. Na dveh požariščih na goriškem Krasu je tako ponoči ostala požarna straža.

Drugod po državi je medtem razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Po nižinah v večjem delu Slovenije bo danes in v naslednjih dneh sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. 

Požarna ogroženost
Požarna ogroženost FOTO: Arso

Povsod po državi je v naravnem okolju prepovedano požiganje in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov in snovi, ki lahko povzročijo požar. Prepovedano je kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove ter izven pozidanih površin izvajati aktivnosti ter uporabljati predmete in naprave, ki lahko povzročijo požar. Prepovedani so tudi ognjemeti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta nad spoštovanjem razglasa oz. upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor.

V torek je se na Obali temperatura na 28 stopinj Celzija povzpela že ob 7. uri zjutraj, živo srebro pa se je čez dan najvišje, na 35,7 stopinje, dvignilo v Biljah pri Novi Gorici. Noč je prinesla nekoliko olajšanja. Zrak po Sloveniji je zelo suh, zato se je ponoči ob jasnem vremenu in šibkem vetru prijetno ohladilo. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
20. 07. 2022 10.21
+2
A mora vse zgoret da se razglasi velika požarna nevarnost? Maček kasno ste se ti spomnili.