Slovenija

Za manj gneče na avtocesti

Ljubljana, 02. 03. 2008 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ko bo promet gost, bo tretja steza z desne na Tepanjah in Vranskem namenjena le negotovinskemu plačevanju.

V času povečanega obsega prometa na cestninskih postajah Vransko in Tepanje bo ena cestninska steza v vsako smer - tretja z desne smeri - rezervirana zgolj za brezgotovinsko plačevanje cestnine.

Na cestninskih postajah Vransko in Tepanje bodo v začetku prihodnjega tedna začele delovati prirejene kombinirane cestninske steze, ki bodo ob povečanem obsegu prometa rezervirane samo za negotovinsko plačevanje cestnine.

Poravnati jo bo mogoče bodisi z uporabo elektronske tablice sistema ABC oz. Darsove kartice bodisi s katero izmed plačilnih oz. kreditnih kartic, ki jih Dars sprejema za plačilo cestnine. S tem naj bi se povečala pretočnost cestninskih postaj. Kot so sporočili z Darsa, bosta v smeri Ljubljane prirejeni cestninski stezi začeli delovati predvidoma v ponedeljek, v smeri Maribora pa v torek.

<b>O spremenjenem načinu obratovanja cestninskih stez ob povečanem obsegu prometa bodo vozniki obveščeni tudi s takšnim znakom.</b>
<b>O spremenjenem načinu obratovanja cestninskih stez ob povečanem obsegu prometa bodo vozniki obveščeni tudi s takšnim znakom.</b> FOTO: DARS

Na teh stezah pa ne bo mogoče vplačati dobroimetja na elektronske medije za plačilo cestnine; to bo še naprej mogoče le na klasični kombinirani cestninski stezi oz. prek svetovnega spleta (www.dars.si).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Keuc
03. 03. 2008 15.14
Gelede ABC kartic.. meni je po 7 letih nehala delovati.. In ko prebereš v drobnem tisku res piše, da se to lahko zgodi.. In potrebno je kupiti novo.. Pri nakupu pa ti tega nihče ne pove..
Mawsyy
03. 03. 2008 09.26
Mene cudi pa to, da se nihce ni pomislil, da je promet pocasen zato, ker je na relaciji LJ-MB PREVEC cestninskih postaj. Doh!
andrej.rajh@ibe.si
03. 03. 2008 07.42
Edino smiselno vprašanje je, zakaj vozniki ne posedujejo ABC kartic oz. zakaj je potrebno za namestitev ABC katrtice plačati kavcijo. A ne bi bila simbolična cena npr. 4 Evre povod za to, da bi jo imelo več ljudi? zakaj jih ne prodajajo v Supermarketih?
slosap@yahoo.de
02. 03. 2008 21.00
ZAKAJ NE SMEMO KOMENTIRATI SHOD SRBOV!!!!
robinud@volja.net
02. 03. 2008 12.14
A po novem je možno dobroimetje na elektronski medij naložiti preko interneta ? Ker lani to še ni šlo.
eden35@gmail.com
02. 03. 2008 11.54
Ja, ko bo/(((bi))) DARS tudi na nekaterih drugih CP uveljavljal prometno signalizacijo (na nekaj desnih pasovih) o prepovedi tovornega prometa in namestil samodejne podajalce za vstopne listke (ne pa da čakaš na vstopu ko blesav unga ki plačuje), bi tudi drugje in ne samo proti štajerski "brezgotovinski" promet tekel veliko VELIKO hitreje.