Slovenija

Za ministra Počivalška in goste odprli gostilno v Prlekiji

Ivanjkovci, 08. 02. 2021 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Mirko Vorkapić
Komentarji
2943

Medtem ko predstavniki vlade žugajo prebivalcem Slovenije ter od njih zahtevajo dosledno upoštevanje ukrepov in številni gostinci zaradi izpada dohodka zapirajo svoje dejavnosti, pa je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek v gostinskem obratu sestankoval in, kot kaže, po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji. Kot smo izvedeli, naj bi prav zanje v Prlekiji odprli gostilno in menda na delo poklicali kuharja.

Minister Zdravko Počivalšek je minuli konec tedna obiskal Ormož, kjer se je srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič ter županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra. 

Po sestanku na občini pa se je dan nadaljeval za gostilniško mizo. Kot smo izvedeli, se je v petek popoldne pred gostišče Taverna v Ivanjkovcih pripeljalo vsaj 11 avtomobilov. Osem jih je parkiralo na zgornjem parkirišču in trije na spodnjem. Med vozili je bil tudi audi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, na fotografiji (skrajno desno) pa je videti tudi beli renault clio, službeni avtomobil direktorice Prodajno servisnega centra Ljutomer Marije Kralj.

Parkiran avtomobil gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pred Gostiščem Taverna.
Parkiran avtomobil gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pred Gostiščem Taverna. FOTO: Bralec

Poleg Počivalška in Kraljeve so se srečanja udeležili še nekateri funkcionarji, privatniki, člani stranke SMC ter poslanka državnega zbora Mojca Žnidarič. Žnidaričeva je na družbenem omrežju zapisala, da je bil v Taverni organiziran sestanek z obrtniki, predstavniki Obrtne zbornice Ormož in Ljutomer. Kar pa kot kaže ne drži.

Po naših informacijah naj bi bila na srečanju prisotna Daniel Zelko, šef Obrtne zbornice Ljutomer, ter tudi Mitja Kos, sicer privatnik in vinar ter član SMC, ki pa, kot še nekateri gosti, ni neposredno povezan z obrtnima zbornicama Ormož in Ljutomer. Zelko na naša vprašanja ni želel odgovoriti, dejal je le, naj v torek pokličemo "na firmo". Pogovarjali smo se tudi s Kosom, ki je povedal, da se sestanka ni udeležil, da pa je bil v gostišču takrat prisoten približno deset minut, ker se je ločeno sestal z najemnikom Dinom Kruhobercem

Ob tem ni odveč poudariti, da so v Sloveniji še vedno v veljavi ukrepi, kot so prepoved zbiranja ljudi in prehajanja občin, prepovedano pa je tudi obratovanje gostišč, restavracij, gostiln, kavarn, slaščičarn, okrepčevalnic in barov. Dovoljen je sicer osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, pri katerem je zagotovljen minimalni stik s potrošniki. 

Če pri prepovedi zbiranja veljajo nekatere izjeme za dejavnosti, ki se izvajajo za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih služb in za organe političnih strank, pa bi kršenje ukrepa o prepovedi izvajanja gostinskih storitev lahko imelo posledice tako za udeležence kot za lastnika gostišča. Če namreč udeleženci druženja niso jedli in pili, se samo od sebe zastavlja logično (in verjetno retorično) vprašanje, zakaj je moral na delo priti tudi kuhar? 

Kuhinja, ki "je v renovaciji", normalno obratuje

Ker smo želeli stopiti v kontakt s kuharjem, smo poklicali v gostišče Taverna, kjer so nam potrdili, da se je pri njih res odvil sestanek Počivalška s predstavniki obrtne zbornice in člani SMC, vendar nam s kuharjem niso pustili govoriti. Najemnik gostinskega lokala Dino Kruhoberec, sicer tudi član Obrtne zbornice Ormož, je povedal, da gostje pri njem niso obedovali. So pa pili, čeprav je tudi ponujanje pijače v lokalih v skladu z veljavnimi odloki vlade prepovedano. 

"Radenska, navadna voda in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan."

"Radenska, navadna voda in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan." Ko smo mu povedali, da je po naših informacijah kuhar prav zaradi sestanka moral na delo, pa je Kruhoberec dejal, da ta že ni mogel priti, ker da renovirajo kuhinjo. 

Pa temu očitno ni tako. Ko smo v gostišče poklicali z drugega telefona in povprašali, ali lahko naročimo jedi za družinsko praznovanje, so nam povedali, da ni nikakršnega problema ter da lahko poleg hrane na meniju izberemo tudi jedi po naročilu.

Kruhoberec nam je sicer v prvem pogovoru na vprašanje, ali so gostje nosili maske in bili testirani na novi koronavirus, odgovoril, da danes vsi nosijo maske, sam pa je s Hrvaške, kjer prebiva, v Slovenijo vstopil z veljavnim negativnim testom. 

Ob tem pa je nenavadno, da je Kruhoberec v ponovljenem telefonskem pogovoru dejal, da je vseh njegovih 14 zaposlenih na čakanju. "Tisto hrano, ki bo na voljo za valentinovo, pa bom pripravil jaz."

Za pojasnila glede sestanka smo poskušali priklicati ministra Počivalška, vendar smo bili tako v nedeljo kot danes neuspešni, saj se minister ni odzval na klice in sms sporočila. Se pa je minister oglasil na družbenem omrežju, kjer je zapisal, da se je "odzval vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo."  Vprašanja o dogodku poslali tudi na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zakaj je sestanek potekal v gostišču, ko pa ima obrtna zbornica svoje prostore?

Poslanka Žnidaričeva, ki je potrdila, da je bila organizatorica izključno poslovnega dogodka, je kljub našim zanesljivim informacijam zanikala, da bi v gostišču postregli kosilo. Povedala pa je, da se je sestanka udeležilo devet oseb. Poleg nje še pet predstavnikov obrtne zbornice, minister Počivalšek, njegova piarovka ter poslanec SNS Jani Ivanuša. Ta nas je zavrnil, saj z našimi vprašanji ni bil zadovoljen in zato nanje ni želel odgovoriti. Dejal je, da je pričakoval vprašanja povezana z gospodarstvom ter težavami, ki tarejo obrtnike. "Z ozirom da takih vprašanj niste posredovali vam žal nimam kaj odgovarjati," je zapisal v odgovoru.

Žnidaričeva pa je v pogovoru potrdila, da so v lokalu pili vodo in radensko ter upoštevali vse ukrepe. Kot je dejala, gre za dogodek, ki so ga načrtovali lansko jesen, vendar je zaradi zaostrovanja epidemije padel v vodo. Priznala je, da pri organizaciji dogodka za mnenje niso vprašali NIJZ, najemnik lokala pa da se je strinjal s tem, da se sestanek odvije pri njih, z namenom, tako Žnidaričeva, da predstavi svojo lokacijo in da se gostje vrnejo k njemu, ko bodo razmere to dopuščale. "Gre za lokacijo, ki jo želimo predstaviti vsem gostom, vedno, ko koga pripeljemo v naše kraje," je dejala.

Pa vendar še vedno ostaja neodgovorjeno vprašanje, zakaj je sestanek Počivalška in predstavnikov obrtne zbornice potekal v gostinskem obratu, ko pa ima obrtna zbornica svoje prostore? Žnidaričeva ob tem priznava, da bi sestanek verjetno organizirala drugje, če bi vedela, da bodo temu sledili tako ostri odzivi.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2943)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mungus
10. 02. 2021 10.30
+1
Temu prleškemu gostincu pa nabit tako kazen dab si zapolnu kdaj je z vodo častil tega Počitnikovalškega skorumpa...če velja prepoved obratovanja oštarij za vse naj tako tudi bo!!!
VirusX
10. 02. 2021 09.54
-2
LAŽ NA LAŽ NA LAŽ.................. beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Sortegilio
09. 02. 2021 21.03
+1
Stalno se morajo nrkaj zagovarjati, ker nekaj zakuhajo ali ga polomijo.
pionir1966
09. 02. 2021 15.09
+9
Smo pač banana republika z ljubljenim vodjem, kot v Severni Koreji in njegovimi oficirji. Samo poglejte debile, kot so Mahnič, Počivalšek, Grism, Tanko..in ostali. Poslanec Podkrajšek z podarjenim skrajšanim programom(2letno šolo) v Zrečah. Res žalostno!
Pontia
10. 02. 2021 12.26
-1
KUL-ov kandidat za PV je pa res nekaj posebnega. Čist kot solza in izredno pameten. Če bo izvoljen, se nam bodo še krave smejale. Samo spomnite se, kaj je počel pri arbitražnem sporazumu.
magic touch
10. 02. 2021 18.47
Pontia...preusmerjaš pozornost in tale tvoj komentar je zgrešen do korenin ...
Uporabnik474217
09. 02. 2021 14.03
+3
Če bi jaz bil tam bi vdrl in vse pofotkal kako žrejo in dal v časopis. Ne pa da prosim kuharja da vohuni za mene.👨‍🍳🕵️‍♂️ 🤣🤣🤣
Uporabnik474217
09. 02. 2021 14.11
+4
Drugi dan takoj vlada kaputt s Počivalškom vred, kateri je izgradil smrdljivo greenfield lakirnico v najlepšem koščku Slovenije.
asdfghjklqwertz
09. 02. 2021 20.03
-1
saj ne bi s tem nič dosegel, ker bi jih slikal brez dovoljenja, in kljub dokazom, da si na sliki dajejo zrezke v gofle, bi še vedno trdili, da so sendviče jedli.
politik70
09. 02. 2021 13.41
+10
A je Zdravc tud kupčka podrl? Sam prašam. Vsi desnosučni troli ki tukajle zagovarjate tole žretje v Taverni se bi pa res lahko zamislili. Vi ob sendvičih (tipkovnica vam zaradi drobtin že fejst škripa) Zdravc se pa z odojkom izpod peke baše. res ste face.
VP87
09. 02. 2021 12.55
+13
Voda z okusom hobotnice in morskih sadežev in radenska okus oddojek.
crazymoto
09. 02. 2021 12.30
+16
Gol.azen vladna kaj nam delajo!!! Eni so kaznovani.... drugi za isto delo nagrajeni... Žalostno
OKžnl
09. 02. 2021 14.35
-7
INAZ
09. 02. 2021 12.21
-7
Joj jedel je, oh groza🤪
plejadanka
09. 02. 2021 12.08
+14
Meni se pa jajo smili. Kakšne kretenoide je moral pobrat in okrog sebe zbrat , da se je lahko na ablast priplazil, verjet ne moreš
murinar
09. 02. 2021 12.15
+13
giovanni2
09. 02. 2021 12.08
+12
Kje bo imel Počivalšek danes uradni sestanek? Jaz bi tudi prišel, zaželel sem se radenske.
miselna policija
09. 02. 2021 12.02
+17
na krvavcu so dobili plačilni nakog za 16000 € za par smučarjev!!kaj pa kruhoborec?? ki ne bo za en dan klical in plačeval kuharja ,bo pa odprl gostilno za 10 žejnih ki bodo pili vodo!!
rb63
09. 02. 2021 12.00
+18
Samo, da imamo tako butaste predstavnike ljudstva. Vedo, da jih narod videti ne more in da vsi komaj čakamo, da se nekje zapletejo, pa se grejo izpostavljat na takšen način. Možno pa tudi, da se jim sladko j... za vse nas in delajo kar hočejo, ker se itak zavedajo, da jim nič ne moremo. Janša pa tudi ne bo ukrepal, ker je od Počivalška odvisen obstoj njegove vlade.
Banion
09. 02. 2021 11.55
+14
Dobro jih je, posebna enota policije ga išče po Metekovi dan pozneje on ja lepo papacal in pil v Prlekiji
OKžnl
09. 02. 2021 14.36
-3
miselna policija
09. 02. 2021 11.54
+12
vodo da so pili in to v gostilni??hahahahah kaj takega pa še ne??
Krmej
09. 02. 2021 12.02
+13
Gajba12
09. 02. 2021 11.48
+22
Debeli, iz mojih plačanih davkov pa se že ne boš mastil.
rb63
09. 02. 2021 12.50
+8
foxterier
09. 02. 2021 11.39
+18
pa kaj se greste? Pa on rešuje življenja......kupuje Golfe (in sicer z Audijem in kuharjem).
maliB
09. 02. 2021 11.33
+15
naj gre počivat v miru.. Ali pa mi naribat surlo lažnjivo
OKžnl
09. 02. 2021 14.37
-3
štajerc65
09. 02. 2021 11.31
+22
Ta Pocivalsek ne da odstopi, odleteti bi moral.
pojtrarara
09. 02. 2021 11.48
+14
pravakritika
09. 02. 2021 11.30
+20
...Minister Zdravko je (kre)debilen minister...