Zanimivosti

Za najmlajše pustni, za malce starejše pa valentinov vikend

Ljubljana, 13. 02. 2021 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Uroš Ferrari Stojanović
Komentarji
3

Če je letos tudi pustovanje povsem drugačno od običajnih, pustni krof ostaja na sladkem prestolu. Za najboljšega so maškare pripravljene čakati v dolgih vrstah. V pustni teden se letos zvrsti še praznik zaljubljencev, na katerega si podarjamo prav vse, od ljubkih šopkov in razkošnega nakita - do tistega najbolj iskrenega daru.

 

Legendarnih trojanskih krofov zaradi letošnjih omejitev gibanja vsak dan prodajo približno za polovico manj kot navadno, se pa zato krofi, napečeni v pekovskih obratih, štejejo v milijonih. "Napekli smo jih že preko dva milijona, skoraj milijon pa jih še bomo." To je približno trikrat več kot v preostalem delu leta, nam zaupa direktorica proizvodnih enot Don Don Bernarda Krivec. Od tega je največ, za okoli 90 odstotkov, prav mareličnih krofov, doda proizvodna tehnologinja Barbara Garafol.

In če je letos najbrž prvi pust v zgodovini, ko so za vse nas obvezne maske, pa otroci, ki zaradi šolanja na daljavo velik del dneva preživijo pred računalnikom, te dni najbolj pogrešajo pustna rajanja. Ta so letos vse kaj drugega od tistih iz preteklih let. "Šli bomo malo v mesto, se sprehodit, pokazati, kaj smo za maškare," pove zgovorno dekle, ki se je letos odelo v podobo lika Hermione Granger iz ekranizacije Harryja Potterja.

Da bo mera sladkosti zvrhana, pa je letos na pustno nedeljo tudi valentinovo. "Prisegam bolj na praktične stvari, tako da sem fantu kupila čevlje, ki jih tako potrebuje. Je pa fant bolj romantičen in je kupil vstopnice za kino," v mestni naglici izda mlada študentka. Pri obdarovanju pa ne pozabimo, da za najlepše darilo sploh ni treba odpirati denarnice - boste letos komu podarili svoje srce?

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hello.
13. 02. 2021 21.00
+1
Zdej k sm vidu krof morm spet enga pojest same zjeb ... me stemi slikami
Nace Štremljasti
13. 02. 2021 20.41
-2
Valentinovo je uvožen iz Amerike ptički se ženijo na Gregorjevo to je 12 marec
VAREN
13. 02. 2021 20.29
+1
Najboljši je samo eden, vrste so pa povsod. Kaj ste neumni.