Slovenija

Za prvi stolček policije se potegujeta dva kandidata

Ljubljana, 10. 12. 2014 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na javni natečaj za generalnega direktorja policije sta do polnoči, ko se je iztekel rok, prispeli dve prijavi, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Eden od kandidatov naj bi bil neuradno sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja Marjan Fank.

Policisti predstavili nove jeklene konjičke - 12
Policisti predstavili nove jeklene konjičke - 12 FOTO: Blaž Garbajs

Za mesto generalnega direktorja policije se potegujeta dva kandidata, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Eden od kandidatov naj bi bil sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja Marjan Fank, poroča Delo. Fank je sicer posle prevzel 2. novembra od Stanislava Venigerja, ki ga je vlada s tega položaja razrešila konec oktobra.

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar se je za razrešitev Venigerja odločila, ker ji zakon omogoča, da v roku enega leta od nastopa funkcije poda predlog za razrešitev generalnega direktorja policije.

Marjan Fank, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije
Marjan Fank, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije FOTO: Damjan Žibert

Odločitev po njenih besedah "sodi v kontekst vizije", ki jo ima kot ministrica pri upravljanju resorja. Kljub tem pojasnilom je bilo na račun razrešitve nekaj kritičnih tonov.

Prijavi bo pregledala posebna natečajna komisija, ki jo imenuje uradniški svet. Če bosta kandidata primerna, bo komisija njuni imeni posredovala na notranje ministrstvo. Ministrica bo, kakor predvideva zakon o organiziranosti in delu v policiji, vladi predlagala kandidata. Generalnega direktorja policije namreč imenuje vlada na predlog ministra.

Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lodz68
10. 12. 2014 15.49
+2
kaj oni prešnji je že vrnil neupravičeno izplačan denar ???