Slovenija

Začeli gradnjo Doma za podiplomske študente in gostujoče profesorje

Ljubljana, 21. 01. 1998 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za znanost in tehnologijo Lojze Marinček in glavni direktor SCT Ivan Zidar sta s simboličnem odkritjem temeljnega kamna danes napovedala začetek gradnje Doma podiplomcev in gostujočih profesorjev v Ljubljani.

Problem pomanjkanja bivalnih prostorov za podiplomske študente in gostujoče profesorje, ki je v Ljubljani prisoten že dalj časa, je ministrstvo za znanost in tehnologijo ter Univerzo v Ljubljani spodbudil v naložbo, ki bo ta problem skušala vsaj delno omiliti. V ta namen naj bi za Bežigradom, v neposredni bližini Fakultete za družbene vede, še pred koncem letošnjega leta zrasel dom, v katerem bo na voljo 170 novih bivalnih enot z 201 ležiščem. Prvi uporabniki doma naj bi se vanj vselili v začetku leta 1999, ko bo dom tudi notranje opremljen.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.