Slovenija

Začeli čistiti strugo

Lokavec, 30. 09. 2010 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Plaz Stogovce, ki se je sprožil v zadnjih poplavah v Vipavski dolini med Lokavcem in Predmejo, se še naprej premika. Na omenjenem območju, le slab kilometer zračne linije stran, pa je še en aktiven plaz Slano Blato.

Plaz Stogovce, ki se je sprožil po obilnem deževju med Lokavcem in Predmejo na Ajdovskem, še vedno drsi. Kot je za 24ur.com povedal Igor Benko iz Civilne zaščite Ajdovščina, so včeraj vzeli vzorce materiala, zdaj pa bo Fakulteta za gradbeništvo laboratorijsko preverila, v kakšnem momentu lahko pride do žitkosti oziroma do drobirskega toka. ''Zdaj, ko ni bilo dežja, se je masa le razvlekla, zdaj pa spet dežuje in tudi napoved ni ugodna, tako da bomo videli, kako bo,'' je povedal Benko.

Plaz Stogovce
Plaz Stogovce FOTO: Aljoša Kravanja

Benko je povedal, da plaz še vedno ogroža zaselek Slokarji, ''vendar se jezero tam še ne nastavlja, zato še ni krize''. ''Desna struga še vedno ni zajezena in teče potok po drugi strani.'' Po Benkovih besedah naj bi vzdrževalec hudournikov Hidrotehnik danes začel čistiti strugo. Za informacije smo se obrnili tudi na vzdrževalca, a podatkov o čiščenju struge ne dajejo.

Drugi lokavški zaselek Kompari pa ogroža plaz Slano Blato. Benko je povedal, da se tudi omenjeni plaz premika, kar se vidi tudi na ''videoposnetkih'', za koliko se premika, pa je težko povedati. Med obema plazovoma je sicer manj kot kilometer zračne linije.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aa1A
30. 09. 2010 13.20
Gotovo jih še ni na delu, vsaj na sliki tako izgleda