Slovenija

Zadnji dan novinarske delavnice

Brdo pri Kranju, 15. 04. 2000 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Brdu pri Kranju se bo danes končala tridnevna delavnica o medijih in pravu, ki jo Sindikat novinarjev Slovenije (SNS) v okviru projekta Phare organizira skupaj s Pravno informacijskim centrom nevladnih organizacij (PIC), Zavodom za odprto družbo Slovenija in Informacijsko dokumentacijskim centrom Sveta Evrope.

Udeleženci delavnice danes razpravljajo o možnosti ustanovitve posebnega novinarskega pokojninskega sklada. O sindikatu proti delodajalcem oz. pravni praksi s socialnih in delovnih sodišč pa bo govorila predstavnica Sindikata novinarjev Hrvaške, odvetnica Orhideja Martinovič.

Prvi dan so udeleženci delavnice razpravljali o medijski zakonodaji v Sloveniji, o kazenskem pravnem varstvu časti in dobrega imena ter o delu Novinarskega častnega razsodišča. Seznanili pa so se tudi s pregledom ''medijskih'' tožb v Sloveniji in pogled nekaterih slovenskih medijev nanje. Sodniki, odvetniki in drugi pravni strokovnjaki bodo skupaj z novinarji pa med drugim skušali odgovoriti na vprašanje, ali se je presoja svobode izražanja v zadnjih petih letih spremenila ter ali in kako slovenska sodišča sledijo evropskim standardom.

Drugi dan pa so razmišljali o prihodnosti novinarstva in ob tem predstavili slovensko medijsko sceno ter anketi med slovenskimi novinarji in študenti novinarstva na Fakulteti za družbene vede. Petkovo popoldne je bilo med drugim namenjeno pogovoru o pomenu stalnega izobraževanja in o novih tehnologijah, udeležili pa so se ga tudi tuji partnerji v programu Phare.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.