Slovenija

Zadnji dan za prijavo posebnih oblik glasovanja na referendumih

Ljubljana, 23. 11. 2022 07.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred nedeljskimi zakonodajnimi referendumi je le še danes možno oddati prijavo za glasovanje izven okraja stalnega prebivališča, torej na t. i. voliščih omnia, in za glasovanje na domu zaradi bolezni. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, pa lahko danes in v četrtek svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju.

Na referendumih bodo volivke in volivci odločali o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija. Kot so v ponedeljek pojasnili na Državni volilni komisiji, se vsak volivec sam odloči, ali bo glasoval za vse tri referendume ali samo za enega oz. dva. V skladu s tem se bo podpisal v volilni imenik, bodisi trikrat, dvakrat ali enkrat in za vsak podpis prejel glasovnico.

Volivci, ki bi želeli na referendumih glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo v nedeljo to lahko storili na posebnih voliščih brez krajevne pristojnosti oziroma tako imenovanih voliščih omnia. Svojo namero pa morajo danes do polnoči sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik.

Volivci, ki se zaradi bolezni ali izolacije ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, pa lahko še danes sporočijo okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu. Obvestilu je treba priložiti zdravniško potrdilo.

Volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v Sloveniji ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, pa morajo to najpozneje danes sporočiti Državni volilni komisiji.

Glasujte za najboljši portal v regiji
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

son?ek11
23. 11. 2022 11.01
Aha, sedaj vidim!! Ona je neuspešno kandidirala ga poslanko sds!!!
son?ek11
23. 11. 2022 10.59
In kdo je neka fortejeva teta, ki se razume na vse tako na zdravstvo kot na dolgotrajno in RTV . Zenska nima pojma ali pa namerno zavaja!
Abrnk
23. 11. 2022 10.09
+2
Kaj pa strokovnjaka Vili in Troha menita?
zibertmi
23. 11. 2022 08.47
+2
včeraj sem med polčasom nogometa malo poškilil na 1.program rtv.soočenje je potekalo v izvedbi seveda kompetentne sds novinarke,uravnotežene tribune proti in za.na tribuni proti seveda veleuma,ki se razumeta na vse kovačičev vili in primic,natrosili veliko neresnic.tamara vonta je,ker je bila izzvana od voditeljice še enkrat povedala,kot na prejšnjem soočenju,da se bo ukinitev oddaj in cenzura nadaljevala od informativnih programov do otroških oddaj,kar so na nasprotni tribuni seveda zanikali.je pa medijski poznavalec podkrepil z dejstvi,ki so javnosti,kar v preteklosti ni bila praksa,zamolčani.rtv ima pod tem vodstvom 12 milijonov izgube zaradi slabega vodenja,gledanost posameznih oddaj je padla v pol leta tudi za 30%.-in res je ,da se ukinjajo tako igrane oddaje,kot tudi otroške.programski svet je ukunil precej gledano otroško oddajo,tudi po svetu,predvajajo jo tudi na BBC,samo zato ,ker junaki serije na oblačilih nosijo zvezde.še dobro ,da se pri nas lahko prodaja hainiken v embalaži kakršna je