Slovenija

Zadnji dan za Zoisove štipendije

Ljubljana, 09. 09. 2009 06.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dijaki in udeleženci izobraževanj za odrasle lahko samo še danes oddajo vlogo za dodelitev Zoisove štipendije, študenti pa imajo še mesec dni časa. Vlogo morajo oddati tudi tisti, ki so štipendijo že prejemali.

Študentki
Študentki FOTO: Reuters

Danes je zadnji dan za oddajo vlog za dodelitev Zoisovih štipendij za dijake in udeležence izobraževanja odraslih. Vlogo za štipendijo je treba oddati na Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije, opozarjajo na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ).

Na ministrstvu so spomnili še, da morajo tudi štipendisti, ki so v šolskem oz. študijskem letu 2008/09 že prejemali državno oz. Zoisovo štipendijo, pravočasno oddati vloge za nadaljnje prejemanje štipendije. Zakon o štipendiranju namreč določa, da če štipendist ne predloži vloge za nadaljnje prejemanje štipendije v roku, mu štipendijsko razmerje miruje, štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto pa se ne izplačuje. Štipendijsko razmerje v tem primeru miruje celo šolsko oziroma študijsko leto. Sicer je zadnji rok za oddajo vlog za študente 7. oktober.

Na ministrstvu opozarjajo še na roke za državne štipendije. Skrajni rok za oddajo vlog za državne štipendije za šolsko/študijsko leto 2009/2010 je 16. september za dijake in 14. oktober za študente. Kandidati državno štipendijo uveljavljajo pri krajevno pristojnem centru za socialno delo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.