Slovenija
Oglas

Zakaj je igra golfa primerna za vse

Ljubljana, 29. 04. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

O golfu obstajajo številni miti, ki marsikoga odvrnejo od enega najlepših športov, ki se jih lahko rekreativno loti zelo široka populacija. Veliko gibanja v objemu zelene narave in druženje na prostem, je tisto kar prepriča bodoče golfiste, da se odpravijo na tečaj golfa, kjer osvojijo prva znanja in se kasneje samostojno podajo na zelenico. Za nepoznavalce je golf pogosto nezanimiva igra, kjer se sprehajate s palico po igrišču in udrihate po žogicah, saj pravil ne poznate. Poleg tega pa mnoge od igranja golfa odvrne mit, da je to igra bogatašev. Vse našteto pa je samo kup neresnic. Za razbijanje mitov o golfu pa smo se pogovarjali z Miho Repovžem, ki skrbi za urejenost zelenic igrišča CUBO golf v sončnem Smledniku, ki je od Ljubljane oddaljen le 20 minut.

CUBO golf igrišče je bilo v preteklosti že večkrat uvrščeno na sezname najlepših igrišč v regiji. Ko se odpravite v Smlednik doživite nekaj izjemnega, golf zelenice se raztezajo v vse smeri kamor seže pogled, lesena klubska hiša z restavracijo in prireditvenimi dvoranami pa daje toplino in prostor za umik iz mestnega vrveža. Tako se v CUBU dobro počutijo tudi tisti, ki jih golf ne zanima, a jih pritegne dobra kulinarika in prijetna družba.

CUBO golf igrišče Ljubljana
CUBO golf igrišče Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

Golf je igra za vse

Ko se iz prijetne terase restavracije, odpravimo na golf zelenico, opazimo veliko nasmejanih obrazov, ki z vso vnemo udrihajo po žogicah, z željo po doseganju odličnih rezultatov. Med igralci opazimo tako dame kot gospode različnih starostnih skupin. In tukaj razbijemo prvi mit, da golf igrajo samo starejši. Nikakor, golf je primeren za vse starostne skupine, za ženske in moške, ki si želijo sprostitve v naravi. Hkrati pa je igra zelo dinamična in mimogrede boste prehodili 10 kilometrov in tako boste iz igre v igro bolje kondicijsko pripravljeni. Natančnost, ki jo zahteva sleherni udarec, pa bo izostril vašo koncentracijo tudi v vsakdanjem življenju, nam zaupa Repovž, ki tudi sam rad zavithi golf palico.

Ali je golf drag šport?

Predvsem zaradi izvora golfa, ki je bil namenjen sprva višjim slojem družbe, se je ustvarila ideja, da je golf igra bogatašev. A od 15. stoletja do danes se je spremenilo mnogo stvari na tem področju in tako se je tudi golf močno preoblikoval ter prilagodil sodobni družbi. Tako kot vsi ostali športi tudi golf zahteva nekaj opreme in oblačila, ki jih nosimo na igrišču. A preden ste prepričani, da se boste na igrišče podali večkrat in golf igrali redno, vam CUBO igrišče zagotovi brezplačno izposojo palic in ostale potrebne opreme, da lahko preizkusite ali vam igra ustreza. Za začetnike so pripravili tudi posebne ugodnosti in pakete, ki so cenovno dosegljivi in glede na čas, ki ga preživite na igrišču, popolnoma primerljivi z ostalimi športi in najemi dvoran ali igrišč. Za tiste, ki se na zelenice podajate redno pa so na voljo letna članstva, kjer je količina igre neomejena, vključujejo pa tudi možnost porabe določenega zneska letne karte v restavraciji in baru. 

CUBO golf igrišče Ljubljana
CUBO golf igrišče Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

Druženje in zabava je na prvem mestu

Igra golfa je tudi v časih, ko je varnost na prvem mestu idealen šport, kjer boste na primerni razdalji uživali s svojimi prijatelji. Na CUBU pa samozavestno pravijo, da so tudi sami zaslužni za mnoga tesna prijateljstva in poslovne vezi, ki so se razvila prav med igro golfa, ki je združila različne igralce. Kljub temu, da igramo zase, je golf družabna igra, kjer se na igrišče podajo štirje igralci. »Tudi če k nam pridete sami, vam dodelimo ekipo ostalih golfistov, ki se jim pridružite in zabava se začne«, dodaja Miha Repovž. S slednjim pa pridemo do mita o dolgočasnem golfu, ki ga druženje, dobra volja in smeh golfistov v trenutku, ko stopite na igrišče, razblinijo. 

CUBO golf igrišče Ljubljana
CUBO golf igrišče Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

Za popolne začetnike

Tisti, ki so na začetku golf poti, se skupaj z izkušenimi učitelji iz CUBO golf akademije, podajajo v prve zamahe in pravila igre, ki naenkrat postanejo razumljiva in logična. V začetnih tečajih golfa, ki jih akademija redno organizira, se novi igralci naučijo pravil, spoznajo igrišče in pridobijo licenco za igro, ki je pogoj za samostojen odhod na prostrane zelenice. Skozi tečaj dobro spoznate CUBO golf igrišče, kasneje zamahe lahko vadite sami na vadišču in ko čutite, da ste pripravljeni za samostojno igro, se odpravite osvojiti 9 ali 18 lukenj. 

CUBO golf igrišče Ljubljana
CUBO golf igrišče Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

Igra golfa je varna in prispeva k boljšemu zdravju igralcev

Vsi vemo, da je čas v objemu narave neprecenljiv. Z igro golfa boste več ur preživeli na svežem zraku, s pogledom na čudovite Kamniško-Savinjske Alpe, ki bodo umirile vaše misli. Golf je ena izmed najbolj varnih iger, kjer pridobimo ogromno kondicije, hkrati pa se igralci ne srečujejo s poškodbami ali ostalimi telesnimi deformacijami, ki jih poznamo pri ostalih športih. Klima, ki jo ustvarjajo igralci na igrišču pa je prijetna in umirjena, z veliko mero bontona in spoštovanja soigralcev, kar nam omogoča idealno okolje za sprostitev. 


Naročnik oglasa je Cubo golf igrišče Ljubljana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3