Slovenija
Oglas

Zakaj je nega tetovirane kože tako pomembna?

Ljubljana, 18. 03. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Imate novo tetovažo ali pa vas zanima, kako čim bolje poskrbeti za tetovažo, ki že nekaj časa krasi vaše telo?

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

Da bo kar se da dolgo ohranila svoje prvotno stanje in predvsem intenzivne barve, je tetovažo potrebno redno negovati. Ne veste, kako? Naj vam pomagamo z nekaj nasveti, ne pozabite pa, da je vedno potrebno slediti napotkom svojega tetoverja, saj vam bo lahko v primeru težav le tako najboljše pomagal.   

Nega sveže tetovaže

Pri negi sveže tetovaže ne smete pozabiti, da gre za rano, ki jo je treba oskrbeti pravilno in strokovno. S tem se izognete infekcijam, hkrati pa poskrbite, da bodo barve ostale sveže in trajne. Po tetoviranju je sveža tetovaža pokrita s prozorno folijo, ki jo ščiti pred možnimi okužbami. Pred spanjem jo odstranite, tetovirano mesto pa nežno umijte z nevtralnim ali antibakterijskim milom. Takoj po umivanju na svežo tetovažo položite dva do tri obkladke z vročo vodo, ki razdraženo kožo pomirijo. Poskrbite, da bo tetovaža vedno navlažena in mastna, da se koža lepo zaceli in tetovaža ohrani svoje barve. Po treh tednih lahko pričnete uporabljati mazilo za nego tetovaž Tattoo Nano Shock, ki bo kožo zaščitil, vaši tetovaži pa zagotovil nego in sijaj.   

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

Ne dražite kože

Po tetoviranju se morate izogibati sintetičnim in tesnim oblačilom, ki bi tetovažo lahko razdražili. Priporočeno je tudi, da se vsaj tri dni izogibate športu in prekomernemu potenju, še bolje je, da počakate, dokler se tetovaža ne olupi. V nasprotnem primeru se lahko zaradi soli v potu vname. Tuširate se lahko normalno, vendar na tetovirano mesto ni priporočljivo upirati vročega curka vode ali uporabljati preveč agresivnih mil, ki vsebujejo parfume. Odsvetovano je tudi namakanje v kadi in savnanje, saj to škoduje celjenju kože.

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

Ko se koža zaceli

Mesto je zaceljeno, ko kožo preraste nova povrhnjica. Tetovaža ni več tako bleščeča in temna, kot takoj po izdelavi, temveč rahlo zbledi. Pričnete lahko z redno uporabo mazila za nego tetovaž Tattoo Nano Shock, ki je primeren tudi za nego starejših tetovaž. Kožo namreč optimalno vlaži in preprečuje izsušitev, odstrani odmrle kožne celice, deluje antibakterijsko in protivnetno, uporaba pa je enostavna, saj omogoča enostaven in prijeten nanos s hitrim vpijanjem. Naj vaša tetovaža zaživi z nežno in hranilno nego. Koža vam bo hvaležna.  

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

30-dnevna garancija

Se bojite nakupovanja prek spleta? Svoj nakup lahko opravite povsem varno, saj vam na vsak nakup nudimo kar 30-dnevno garancijo. V primeru nezadovoljstva lahko izdelek vrnete, mi pa vam bomo povrnili kupnino.

Poskrbite za svojo tetovažo tudi vi in mazilo Tattoo Nano Shock prejmite kar 50 % ceneje!

Svoje naročilo lahko oddate na spletni strani www.luxfactor.net ali na brezplačni telefonski številki 01 777 41 07.


Naročnik oglasa je Lux-Factor Cosmetics Ltd.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.