Slovenija
Oglas

Zakaj je zdaj še bolj pomembno redno spremljati svoj krvni tlak?

Ljubljana, 29. 10. 2020 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aktualne razmere od nas zahtevajo veliko prilagajanja tudi v komunikaciji z osebnim zdravnikom. Predvsem pa je pomembno, da sami spremljamo in odkrivamo morebitno zvišanje krvnega tlaka in o tem obvestimo zdravnika.

Epidemija koronavirusne bolezni je v marsičem spremenila naš običajni način življenja. V določenem obdobju se je življenje skoraj ustavilo. 

Žal pa druge bolezni niso izginile. Smrtnost zaradi srčno-žilnih bolezni je približno 40-krat večja od smrtnosti zaradi covida-19. In kot kaže po do sedaj zbranih podatkih, srčno-žile bolezni pri bolnikih s covidom-19 poslabšajo izid okužbe in so razlog za povečano smrtnost. Ključnega pomena je nadzor dejavnikov, ki vplivajo na nastanek srčno-žilnih bolezni, med katere spada tudi visok krvni tlak (hipertenzija).

Dnevnik meritev krvnega tlaka
Dnevnik meritev krvnega tlaka FOTO: Arhiv ponudnika

Za pravočasno odkrivanje in zdravljenje hipertenzije je pomembno redno spremljanje vrednosti krvnega tlaka. Če je v daljšem časovnem obdobju previsok (pri meritvah doma več kot 135/85 mm Hg), se je treba posvetovati z zdravnikom in se dogovoriti o ukrepih.

Da bo vaša komunikacija z osebnim zdravnikom bolj enostavna, si lahko brezplačno prenesete spletni dnevnik krvnega tlaka in ga shranite na svoj računalnik. Vrednosti vpisujte v pripravljeni dokument in ga nato pošljite osebnemu zdravniku. Tako se boste lahko skupaj z njim odločili, kako ukrepati.

 

 

Skrb za srčno-žilno zdravje je zdaj bolj pomembna kot kadarkoli prej. Spremljajte vrednosti krvnega tlaka in ob zvišanih vrednostih ukrepajte.

 

Naročnik oglasa je KRKA, d. d., Novo mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3