Slovenija

Zakaj ni bilo razpisa?

Ljubljana, 10. 08. 2006 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanec Cvikl zahteva pojasnilo, zakaj za izbiro novega protokolarnega središča ni bil potreben javni natečaj.

Poslanec Cvikl zahteva pojasnila.
Poslanec Cvikl zahteva pojasnila. FOTO: POP TV

Poslanec Milan M. Cvikl (LDS) je danes na predsednika vlade Janeza Janšo, ki vodi ožjo skupino za priprave na predsedovanje Slovenije EU v prvi polovici leta 2008, naslovil vprašanje v zvezi z gradnjo novega konferenčnega centra na Brdu pri Kranju. Vlado in premiera sprašuje, zakaj za izbiro strokovno najprimernejše arhitekturne in projektne rešitve za novi kongresni protokolarni center v vrednosti 2,4 milijarde tolarjev ni bil potreben javni natečaj, so sporočili iz poslanske skupine LDS.

Cvikl tudi sprašuje, kje ima vlada zakonsko podlago za takšno odločitev ter na podlagi katerih določb predpisov, ki urejajo javne finance, je bil izdan ta sklep. Poslanec prav tako zahteva pojasnilo, kako so potekali postopki umestitve novega objekta v prostorske načrte pristojne lokalne skupnosti, in posredovanje kopije gradbenega dovoljenja.

Poslanec LDS, ki se sklicuje na pisanje medijev, opozarja, da se je vlada pri "največji investiciji samostojne Slovenije v nov državni protokolarni objekt" odločila, da ne bo sledila zahtevam, ki predvidevajo javni natečaj kot način izbora ustrezne strokovne arhitekturne rešitve. "Očitno gre vsebinsko za enak - politični - način odločanja, kot se je to zgodilo v primeru spremembe namembnosti objekta Gregoričeva 25 iz prostorov ministrstev v stekleno vladno palačo oziroma nove prostore Janeza Janše," je zapisal.

Kot je znano, so minuli teden na Brdu pri Kranju začeli graditi 2,4 milijarde tolarjev vredno poslopje, ki bo med predsedovanjem Slovenije EU služilo kot konferenčno središče. Vlada je gradnjo potrdila ob sprejemu programa predsedovanja na področju logistike in lokacij srečanj. Brdo pri Kranju bo zlasti z novim centrom, Gradom Brdo in hotelom Kokra eno glavnih prizorišč visokih srečanj v okviru slovenskega predsedovanja EU.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jimi.hendrix@email.si
11. 08. 2006 10.51
gadni, zelo lepo napisano, vedno me je takšna ironija spravljala v dobro voljo, nekateri jo pa celo dobesedno razumejo, kar pa tudi ni narobe :)))
jaka37
11. 08. 2006 10.44
gadni. Hvala za kompliment. Tudi ti se spreminjaš na boljše.
gadni@email.si
11. 08. 2006 03.51
jaka37 - ti si pravi biser demokracije !
jaka37
10. 08. 2006 23.16
gadni. Odlično povedano. Počasi boš tudi ti spoznal, da nam je mnogo bolje pod to vlado kot prejšnjo. S to razliko, da sedaj v "podrejenih" medijih ne sedijo partijski oz. strankarski ljudje kot so prej (očitno po tvoje prej ni bilo podrejanja) Kocjančič RTVSLO, Šetinc Dnevnik itd..... Sicer pa me veseli, da si tudi ti spoznal, da gredo stvari na bolje.
gadni@email.si
10. 08. 2006 20.56
Dragi gospod Cvikl ti se ne zavedaš, da v Sloveniji poteka spreminjanje družbenega sistema. Pred dvema letoma so volilci izvojili za premjeja JJ-a. Takrat so se začele spremembe sistema, ki se bodo zaključile leta 2008, ko komunisti ne boste imeli volilne pravice. Zakaj pa mislite, da je vlada kupila patrije in si podredila medije za okras ? Zato da bo delala red po ulicah in jih očistila, slovenijo tistih, ki mislijo zlonamerno kot vi gospod Cvikl. Takrat bo blagina in cedila se bosta med in mleko seveda neoporečnim državljanom.
jaka37
10. 08. 2006 16.27
retema. Povedal si vse. Kratko in jedernato.
zupancicevajama@email.si
10. 08. 2006 16.16
Dragi moji Slovenci! Poznam, najmanj 100!!!!!!!!! veliko boljsih lokacij za investiranje! Brdo je itak naredil kralj Kardjordje! Ali se motim? hahaha NPR..Maribor ima privatno letalisce, veliko dobrega vina in hrane..pa tudi prostorov za izgradnjo "protokolarnih" objektov .Mislim, da so tudi zemljisca tam cenejsa, pa komunalni prispevki, pa delovna sila,..itd..No je pa Brdo blizje parlamentu...hehehehehehehehe Enakopravnost pokrajin moj K..ac! Primer! Zakaj npr ne odpeljejo protokolarno nobenega politika v Postonjsko jamo? Zakaj Bled? Zakaj Portoroz in ne Radenci ali..hehehe Rimske toplice?..Npr ...Rimske toplice naj dobijo ta denar in se bodo politiki ob zdravilnih vrelcih odkrito (beri nagi), lahko pogovarjali ob dobrem stajersekem vinu o svetovnih problemih? Zakaj pa ne???
K_K
10. 08. 2006 15.40
čas kislih kumaric - pa lds cvili in se zvija!
luzziano84@email.si
10. 08. 2006 14.23
Novi protokolarni objekt...kot, da jih nima SLO dovolj...seveda ima, ampak so "prestari". No sej kul, se bodo poslanci lepo imeli, bolniki pa bodo operirani na napihljivih posteljah, če bodo sploh na vrsto prišli pred letom 2010. :)