Slovenija
Oglas

Zakaj so bombažne nakupovalne vreče nepogrešljive v vsakem domu?

Ljubljana, 23. 03. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bombažne nakupovalne vreče so odlična in praktična alternativa plastičnim, saj so namenjene večkratni uporabi. Razkrivamo, za kaj vse jih še lahko uporabite.

Spar

Za bolj svež kruh

Se sprašujete, kako ohraniti kruh svež dlje časa? Zavijte ga v bombažno vrečo in ga hranite v leseni škatli za kruh.

Spar

Za umazano perilo

Ko se boste naslednjič odpravljali na potovanje, nikar ne pozabite spakirati bombažne vreče, saj jo lahko uporabite za shranjevanje umazanega perila. Tako bodo oblačila lahko dihala'.

Spar

Za shranjevanje izvensezonskih oblačil 

Kje običajno shranjujete izvensezonska oblačila? Naredite prostor v omari in oblačila pospravite v bombažne vreče, kjer bodo lahko 'dihala' do naslednje sezone. Zaradi ročajev lahko vreče obesite na obešalnike ali pa jih preprosto zložite na police.

Spar

Kot umetnina na steni 

Nekatere poslikane oziroma potiskane bombažne vreče so prave umetnine, zato lahko služijo tudi kot dekoracija. Izrežite sprednjo oziroma potiskano stran vreče. Napnite jo na platno tako, da robove s spenjačem spnete na zadnji strani platna. Platno s svojo novo umetnino obesite na steno.

V Sparu vas čakajo DOBRE VREČKE!

V Sparu so se v sklopu projekta Skupaj za manj plastike zavezali, da bodo zmanjševali količino plastike, uporabljali okolju prijazne materiale in spodbujali k trajnosti. S tem namenom je Spar kot prvi trgovec z novim letom umaknil plastične vrečke na oddelku sadja in zelenjave. Namesto njih so zdaj tu DOBRE VREČKE - SPAR mrežaste vrečke za večkratno uporabo ter plačljive biorazgradljive vrečke, ki so na voljo na oddelku sadja in zelenjave. Prednosti DOBRIH VREČK sta med drugimi, da so biorazgradljive tudi na domačem kompostu ter da jih lahko ponovno uporabite, na primer za biološke odpadke. V Sparu so naredili izračun, da bodo tako skupaj prihranili kar 105 ton plastike na leto. 

V Sparu imajo več DOBRIH VREČK: papirnate vrečke, biorazgradljive vrečke iz koruznega škroba, biorazgradljive nakupovalne torbe, trajne nakupovalne torbe iz reciklatov in SPAR Online vračljive papirnate vrečke. V ponudbi najdete tudi bombažne nakupovalne torbe s poslikavami študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki so zmagale na Sparovem natečaju SPAR ART. V vsaki torbi je priročen žepek za SPAR mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo – tako jih ne boste nikoli več pozabili vzeti s seboj.

V bombažnih torbah mladih oblikovalcev se skriva žepek za SPAR mrežasto vrečko za sadje in zelenjavo.
V bombažnih torbah mladih oblikovalcev se skriva žepek za SPAR mrežasto vrečko za sadje in zelenjavo. FOTO: Arhiv ponudnika

 

Naročnik oglasa je SPAR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3