Slovenija
Oglas

Zakaj so umetne trepalnice škodljive?

Ljubljana, 26. 06. 2020 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Ženske jih vihamo, barvamo, kodramo in nanašamo plasti maskare, da bi dosegle popoln videz. Ampak tudi to ni dovolj. Dozdeva se, da smo postale obsedene z lepljenjem umetnih trepalnic na naše veke, da bi poustvarile videz zvezdnic, kot sta Kim Kardashian in Katy Perry.

Umetne trepalnice preprečuje rast naravnih

Tudi v drogerijah vseh cenovnih razredov opažajo povečano prodajo sintetičnih trepalnic. Ampak strokovnjaki opozarjajo na nevarnosti podaljševanja trepalnic s prepogosto uporabo umetnih trepalnic, ki postajajo vedno opaznejši trend. Umetne trepalnice namreč preprečujejo naravno rast trepalnic. Kirurg za presaditev las, dr. Bessam Farjo, pravi, da je že zdravil pacientke, ki so zaradi uporabe sintetičnih trepalnic imele predele, kjer naravne trepalnice sploh niso več rasle. »Niste vse ženske enake, ampak vse tvegate potencial za škodo, če vztrajno nosite umetne trepalnice ali pa jih ne odstranjujete pravilno.« 

Serum za rast trepalnic Lux-Factor
Serum za rast trepalnic Lux-Factor FOTO: Arhiv ponudnika

Kako umetne trepalnice škodujejo naravnim

Lepilo, ki ga uporabljate za nanos umetnih trepalnic, lahko pri odstranjevanju izpuli naravne trepalnice. Hkrati lahko povzroča tudi iritacije, če zaspite z umetnimi trepalnicami ali lepila ne odstranite dobro. Tveganje za škodo je višje pri ženskah, ki umetne trepalnice uporabljajo že leta in leta, kot tudi pri mladih dekletih. »Razlog je lahko v tem, da s staranjem trepalnice rastejo drugače in niso več tako prožne.« 

Kaj pravijo strokovnjaki? 

Dr. Farjo dodaja, da se po navadi ob poškodbi trepalnic naše telo hitro odzove in obnovi rast trepalnic. In če prenehate uporabljati izdelek, ki povzroča škodo, bodo trepalnice okrevale in rasle. »Vendar če ste naredili trajno škodo in imate predele brez trepalnic, vam pri obnovitvi trepalnic lahko pomagata le serum za rast trepalnic ali operativna presaditev trepalnic.« Nina Šurbek Fošnarič, magistrica farmacije, za rast trepalnic priporoča klinično testiran serum za rast trepalnic Lux-Factor. Strokovnjakinja pravi, da je "nad serumom za rast trepalnic Lux-Factor navdušena, saj ima vse potrebne certifikate, vsebuje preverjene naravne sestavine, je popolnoma varen, brez stranskih učinkov in izredno učinkovit." Ob redni uporabi serum za rast trepalnic trepalnice zgosti, podaljša in okrepi. Rezultat so polne in dolge trepalnice, zaradi katerih boste popolnoma pozabili umetne trepalnice. 

Serum za rast trepalnic Lux-Factor
Serum za rast trepalnic Lux-Factor FOTO: Arhiv ponudnika

Rešitev za redke trepalnice in obrvi 

Ste prišli do faze, ko so se vaše trepalnice zredčile in stanjšale, obrvi pa zaradi nepremišljenega puljenja in starosti zredčile ter izgubile svojo obliko? Ni še prepozno, obstaja naravna rešitev zanje. Tako je, ni potrebno, da posegate po podaljševanju trepalnic ali uporabljate umetne trepalnice, saj obe metodi zelo poškodujeta trepalnice. Če imate občutljive oči, lahko pride do srbečice in do pekočega občutka, trepalnice pa se lahko pričnejo lomiti in prekomerno izpadati. Raje se zatecite k naravnim alternativam, ki bodo nežno stimulirale rast vaših trepalnic in obrvi, njihovo lomljenje in izpadanje pa bosta preteklost.   

Serum za rast trepalnic Lux-Factor
Serum za rast trepalnic Lux-Factor FOTO: Arhiv ponudnika

Pravilna nega

Če želite, da bodo vaše trepalnice in obrvi lepe in negovane, morate najprej poskrbeti za pravilno nego. Ta se začne z izbiro kakovostnega odstranjevalca ličil, saj lahko odstranjevalci ličil oziroma maskar poškodujejo vaše trepalnice in obrvi. Bodite nežni in potrpežljivi, saj jih lahko vsakodnevno odstranjevanje ličil poškoduje. Priporočamo, da vsak večer, ko si očistite in umijete obraz, na trepalnice in obrvi nanesete serum za rast trepalnic Lux-Factor, ki jih bo zaščitil in spodbudil njihovo rast.   

Čarobne sestavine

Na trepalnice in obrvi blagodejno vplivajo številne sestavine, ki jih najdete v domači kuhinji. Med njimi lahko izpostavimo zeleni čaj in olivno olje. Pri prvi metodi pomočite kos vate v zeleni čaj in si z njim namažite trepalnice. Čaj bo stimuliral rast trepalnic na naraven način, saj bo pomagal očistiti folikle. Olivno olje zaščiti, regenerira in podaljšuje trepalnice. Prav tako pa lahko z dodatkom limonine lupine povečate učinke olivnega olja. Limona je naravni antiseptik in deluje antibakterijsko.

Serum za rast trepalnic Lux-Factor
Serum za rast trepalnic Lux-Factor FOTO: Arhiv ponudnika

Serum za podaljševanje trepalnic in obrvi

Zelo efektivna in trepalnicam prijazna metoda je serum za rast trepalnic Lux-Factor iz naravnih sestavin, ki ga lahko uporabljate tudi na obrveh. Gre za formulo, ki vsebuje vitamine, izvlečke rastlin in druge naravne sestavine. Serum pospešuje rast trepalnic, obenem pa omogoči, da trepalnice zrastejo daljše, temnejše in močnejše. Preverjeno boste do opazno daljših, gostejših in privihanih trepalnic najhitreje prišli z uporabo 100 % naravnega seruma za rast trepalnic Lux-Factor. Serum bo namreč v samo 2 do 4 tednih opazno podaljšal in zgostil vaše naravne trepalnice, hkrati pa preprečil njihovo lomljenje in izpadanje ter jih zaščitil pred škodljivimi zunanjimi vplivi. 

Serum za rast trepalnic Lux-Factor
Serum za rast trepalnic Lux-Factor FOTO: Arhiv ponudnika

Kje lahko naročite serum po ekskluzivni ceni? 

Serum je zelo enostaven za uporabo, nanesete pa ga lahko tudi na obrvi, saj prav tako pospešuje njihovo rast. Z uporabo seruma za rast trepalnic Lux-Factor se tako lahko izognete uporabi umetnih trepalnic, podaljševanju trepalnic in celo japonskemu vrisovanju obrvi v salonih.

POZOR! 

Samo še do petka, 3. julija lahko dobite serum po najugodnejši ceni in to kar s 15 % popustom. Serum naročite na spletni strani www.luxfactorcosmetics.com ali preko brezplačne telefonske številke: 01 777 41 07 in ob naročilu vpišite oziroma povejte, da imate kodo: 15LUX in čaka vas super dodatni popust. Ob naročilu 3 izdelkov pa vam pripada še gratis darilo po vaši izbiri. Izbirate lahko kar med 8 različnimi darili. Izkoristite super priložnost in že čez 2 tedna boste navdušeni nad rezultati in učinki seruma.

 

 

Naročnik oglasa je Lux-Factor Cosmetics Ltd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3