Slovenija

Zakon o preprečevanju dela na črno

Ljubljana, 14. 04. 2000 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslanci državnega zbora so zaradi priprav ne cvetno nedeljo zasedali le do dvanajste ure. Kljub temu so razpravljali o treh predlogih zakonov iz paketa evropske zakonodaje. Sprejeli so dva, tudi zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki bo korenito spremenil nekatere dosedanje navade pri iskanju in ponujanju storitev.

Če boste iskali denimo vodovodnega inštalaterja ali pa boste tovrstne usluge ponujali preko časopisnih oglasov, ne da bi imeli dovoljenje za opravljanje takega dela, lahko pričakujete obisk inšpektorja. Inšpektor vas bo našel razmeroma lahko, saj boste morali pri objavi oglasa po novem predložiti osebni dokument. Predlagatelji so prepričani, da bo zakon v veliko pomoč pri izkoreninjenju sive ekonomije, ki je v zakonu jasno opredeljena. Kljub temu, da so poslanci zakon sprejeli, je imela opozicija nekaj pomislekov, saj je dnevno objavljenih nekaj sto takih oglasov, inšpektorji pa bodo vsakega posamično težko preverili.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.