Slovenija

Žalna slovesnost v spomin Franca Premka

Ljubljana, 03. 02. 1998 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V poslovni stavbi Petrola so pripravili žalno sejo ob tragični smrti predsednika uprave naftne družbe Petrol Franca Premka. Udeležili so se je soproga in sin preminulega Franca Premka, predsednik države Milan Kučan, predsednik državnega zbora Janez Podobnik, predstavniki ministrstva za gospodarske dejavnosti in številnih podjetij ter zaposleni v Petrolu. Udeležence žalne seje sta nagovorila član uprave Petrola Janez Lotrič in predsednik nadzornega sveta dr. Miran Mejak. Uro pred začetkom žalne seje je zasedal tudi nadzorni svet Petrola, ki je med petimi člani uprave začasno imenoval Janeza Lotriča za predsednika uprave.

Človeška in poslova etika nas zavezuje, da sledimo programu, ki smo ga pripravili skupaj s prvim možem naftne družbe Francem Premkom, je na žalni slovesnosti povedal član uprave Janez Lotrič. Franc Premk je verjel, da bo pripravil Petrol za vstop v Evropo, to pa je pričakoval tudi od svojih sodelavcev. Poslovna prihodnost Petrola bo po Lotričevih besedah najbolj zgovorno ogledalo osebne in profesionalne zrelosti uprave in spričevalo sposobnosti ter odgovornosti nadzornega sveta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.